Modelářství - figurky, technika, RC

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2341-2360 z 2891
Po
Marek 31.5.2004 22:07 - č. 745
Marek Tohle je taky parádně udělaná zničená technika

www.missing-lynx.com/gallery/russia/jsu152_a...

Celkem vyváženě si to zachovává zbytky původní barvy.
Marek 31.5.2004 21:49 - č. 743
Marek BRUNNER :

Ad Fw 190. Ano, chce to umět odhadnout míru toho "rozpitvání" a hlavně ho dobře umístit.

Ad Pz III. Je to možné. Ale určitě nehořel kompletně celý. Možná tak motorový prostor nebo vnitřek a okolí věže. Zbytek je následkem delší doby.
Marek 31.5.2004 21:35 - č. 741
Marek BRUNNER (739) : Omyl . Takovéto množství rzi se vytvoří dejme tomu až po několika dnech a rozhodně ne ihned. Rez a ohoření je rozdíl, i když to určitě časově napomůže.

Kdepak generálka. Takto odklopené plechy zvládají mechanici poměrně rychle. To je naprosto běžné ztvárnění údrždy zbraní a motoru. A navíc nestojí "připravený na start", ale právě na jakémsi místě asi určeném pro provádění údržby.
Marek 31.5.2004 21:32 - č. 740
Marek Paul (736) : No já teda nejsem zrovna zastáncem ztvárnění nějaké scény, kde na sebe přímo útočí pěchota nebo tanky.
Je to dost těžko zrealizovatelné. I technika v 1/72 by potřebovala dost velkou podložku ( aby to vypadalo aspoň trošku realisticky ) na takový výjev a o figurkách v tomto měřítku už vůbec nemluvě ( kvalita, nebude tam co vidět ). Měl jsem možnost pár takových shlédnout na netu i v reálu a nikdy mě to nezaujalo, protože to vypadá dost "vyumělkovaně" a je to ve výsledku škoda vynaložené práce.

To už je daleko lepší nechat ty 2 T-34/85 jet nějakým terénem samostatně ( poblíž sebe, mírně měnící směr a přejíždějící nějaké mírné terénní nerovnosti ).
Marek 31.5.2004 21:23 - č. 738
Marek BRUNNER (735) : To je náhodou nádhera. Ten kdo si s modelem umí takto vyhrát je u mě PAN modelář.
Já osobně bych to u každého modelu asi nedělal, ale doufám, že mít alespoň jeden takto provedený se mi poštěstí. Ideální by bylo něco v 1/48 a ještě k tomu alespoň dvoumotorové.

Člověče, toho měřítka u Pz III jsem si všiml až po tvém upozornění . Podle mého názoru je to špičkově udělaná imitace zničené techniky. I když podle množství toho "zrezavění" už tam asi nějakou chvíli stojí.
mato 31.5.2004 18:51 - č. 737
mato V mierke 1:72 panaci???

To asi tasko.Ak myslis na revelakov tak tych z vlastnej skusenosti neodporucam.

Co sa tyka stetca vs. pistol.Ono zalezi co chces robit.napriklad pekne prechody sa daju robit aj stetcom.A kompresor?Chladnickovy + vyrovnavacia nadrz + regulacny ventyl + nejaka poistka-aspon tak to opisuju v casopise novinky.

A ked vadi smrad.striekajte tamyiou alebo inou akrilovkou.
Paul 31.5.2004 14:57 - č. 736
a co takhle Pz VI Tiger 1:72 vs 2krat T34/85, nebude šílený souboj na 50-100m ve meěstské zástavbě??( plus pomocná technika a panaci SS a Rudé armády)
Marek 30.5.2004 22:25 - č. 734
Marek Stavíte někdo až takhle ?
www.gallery02.kitparade.com/fw190f9da_1.htm

Jestli umíte takhle někdo rozpitvat motor a zbraně, tak klobouk dolu .

A co říkáte na tuhle imitaci zničeného Pz III
www.missing-lynx.com/gallery/small/grant_sza...
Honza 29.5.2004 12:06 - č. 733
Honza Posílám Eglimu další fotky. Pokud nebude mít plnou schránku ,budou tam co nevidět.
Marek 24.5.2004 16:16 - č. 731
Marek BRUNNER : To je trošku složitější. Chce to mít dobře promyšleno i třeba do jakého kraje nebo oblasti tu techniku a domy dáváš. Aby to tak trošku odpovídalo architekturou v danné oblasti.
Ten počet techniky a figurek musí být taky vyvážený. Řekl bych, že každá diorama má určitý centrální bod, okolo kterého se ten děj musí točit.
curahee 24.5.2004 16:15 - č. 730
curahee Brunner:Z jednoho bazárku v Praze mě vyšel kompresor od Revellu na 2900,-.Hlučnost minimální,funkčnost na jedničku.
Marek 24.5.2004 16:02 - č. 728
Marek BRUNNER : Řekl bych, že nešlo o nedostatek barev. Ale došlo k přesunu barvy jakožto základu. Začala převažovat tmavá zelená a jako kamuflážní se využívala tmavá žlutá a červenohnědá.

Tím podkladem je myšlen spíš nápad. Co vymyslet. Zajímavé ruiny města, vesnice, zákopů a tak.
Marek 24.5.2004 13:33 - č. 726
Marek čet.Hrad (716) : Díky .

Kralik (725): Ten poslední odkaz je perfektní.

DuGalle (715) : Já jsem taky dřív barvil pětatřicítky štětcem, ale poté, co jsem začal používat stříkací pistoli bych se k tomu už teda raději vůbec nikdy nevracel. Ta kvalita aplikace na model se snad ani nedá srovnat. U velkých ploch to podstatně šetří čas a už i malá vrstvička perfektně kryje.
Prostě a jednoduše už si skoro ani nedokážu představit, že bych dneska nějakou tu techniku znovu barvil jen štětcem.
Kralik 24.5.2004 10:06 - č. 725
Kralik Hogo fogo: Nevím který typ bys chtěl, ale pár kamufláží je tady...
airwar.valka.cz/muzeum/usa/p51/default.htm

www.ipmsstockholm.org/magazine/1999/12/stuff...

www.ipmsstockholm.org/magazine/2000/01/stuff...

wp.scn.ru/camms/archive/ww2_fighters/0004/in... Tady máš kamufláže i z Guatemaly.
giro.c 22.5.2004 17:47 - č. 724
gen hogo fogo, který by tě konkretně zajímaly? Moh bych se podívat a poptat.
gen.Hogo-Fogo 22.5.2004 17:11 - č. 723
To vím, novou láhev používám pro stříkání vnějších ploch a starší již hodně prázdné používám na menší díly či vnitřní části. Takže je využiji skoro do mrtě.

P.S. Jeden typ na udržení tlaku v láhvi - zaštěrchejte s ní. Za případný výbuch však autor této rady neručí.
gen.Hogo-Fogo 22.5.2004 16:14 - č. 721
Nezná někdo dobrou stránku o P-51 zejména co se týká kamufláží.
gen.Hogo-Fogo 22.5.2004 16:12 - č. 720
Hoši, hoši pracovat se štětcem to jste úplní neandrtálci. K pistoli nepotřebujete kompresor, ale pokuď neděláte zrovna jeden kit týdně tak vám stačí tlaková láhev - ta je naprosto bez hluku (175,-/400ml) . Tisíc kapiček po bytě tak to se mě ještě vůbec nikdy nestalo, rozptyl pistole totiž není ani při největším nastavení nijak velký. Nastartovaná manželka se tedy pak nekoná, alespon u mě ne (možná je to, ale tím že žádnou nemám ). No a ta kvalita povrchu už i při té nejprimitivnější pistoly je podstatně lepší.
čet.Hrad 22.5.2004 11:41 - č. 718
čet.Hrad Brunner: tu cenu jsem myslel i s kompresorem, jen pistoli bych možná unesl. Mě štětce při mé rychlosti a četnosti práce vydrží HÓÓÓDNĚ dlouho
čet.Hrad 22.5.2004 10:37 - č. 716
čet.Hrad
DuGalle napsal v č. 715:
"Já pracuji jedině štetcem, jelikož stříkací pistoli zatím nevlastním "

Při těch cenách mi taky nezbývá nic jiného než spoléhat na štětečky

Bruner: Nechceš ještě k těm fotkám hodit popisky (třeba něco jako jsi napsal níže)?

Marek: Tak to je SUPER!!!!
2341-2360 z 2891
Po