Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
curahee napsal v č. 714: Já pracuji jedině štetcem, jelikož stříkací pistoli zatím nevlastním "To je právě ono, je to dvaasedmdesátina,tu štětcem uděláš,ale děláte štětcem někdo i pětatřicetiny?Já myslím,že to snad ani pořádně nejde,píši "snad",určitě se nějaký dříči najdou ." |
|
|
|
To je právě ono, je to dvaasedmdesátina,tu štětcem uděláš,ale děláte štětcem někdo i pětatřicetiny?Já myslím,že to snad ani pořádně nejde,píši "snad",určitě se nějaký dříči najdou . | |
|
|
Brunner:Jakou technikou jsi dělal ty odřeniny???Blatníky jsou z plastu nebo z doplňků? | |
|
|
Brunnerův Tiger: fronta.cz/index.php?action=11&pid=1000&a... Markova replika 88 mm RPzB 54: fronta.cz/index.php?action=11&pid=1000&a... |
|
|
|
A jeden zajímavý zahraniční, jelikož se na něm dají sehnat second hand rarity... www.modelsforsale.com/catalog/ |
|
|
|
www.modelimex.cz obchod.valka.cz |
|
|
|
DuGalle : Tuhle adresu neznám. Dobrááá. Nemáš ještě nějaké podobné. | |
|
|
Zrovna ten Star Dust je za cca 70-80Kč, je toho malý kelímek, který ale vystačí... www.mpmshop.cz/katlist.asp?id=301&styl=k... |
|
|
|
mato napsal v č. 701: CMK - Star Dust "pigmenty robite aj vy cesi.myslim ze cmk-nieco co ma v nazove dush " |
|
|
|
pigmenty robite aj vy cesi.myslim ze cmk-nieco co ma v nazove dush ??? Inak pracu s pigmentami pekne ukazuje ten spaniel jimenez(mig)na www.track-link.net/gallery/2625 |
|
|
|
Myslím,že dobrou obdobou pigmentů je strouhaný malířský pastel,aspoň já jsem s ním dost spokojen.Verzatilka,a kousek molitanu a jde se na věc . I když pastely neudělám aspoň trochu realistický písek . |
|
|
|
Záleží na tom, co pro zašpinění použiješ. Dejme tomu, že máš klasický pigment, tj. prášek v plechovce. Když budeš chtít dělat šmouhy, můžeš použít samotný prášek na zatím nenalakovaný povrch. Častější možnost je rozdělat z toho pomocí akrylátového ředidla velice řídkou barvu, kterou pak naneseš na již nalakovaný povrch. Pozor na aplikaci štětcem, v momentu kdy pigment zaschne, může díky štetci nechat velice nepříjemné stopy po jeho tazích... Pak jsem ještě používal bahno které bylo v plechovce již v tekutém stavu, to bylo možné naředit přímo vodou a aplikovat viz výše. To jsem použil na tom náklaďáku a jiné technice z Vietnamu... Bohužel jakéhokoliv "špinící" barvy mně momentálně došly |
|
|
|
To Brunner: Jo, postup je v posledních novinkách. Lak, pigment, lak. | |
|
|
Hele, borci, nevíte náhodou, jak se zatahovala přední podvozková noha u B-58 Hustler s podvěšenou nádrží? | |
|
|
curahee : Moc zkušeností s těmi spreji nemám, ale nedávno jsem používal jeden z odstínů Luftwaffe a chce to hodně opatrně. Jde to dost rychle ven. | |
|
|
Tak teď už je ode mě také nějaký příspěvek ve fotogalerii... | |
|
|
Jaké máte zkušenosti se spreji od Tamyii?Chci teď na zkoušku zkusit TS28(olive drab) na Pershinga. | |
|
|
To Brunner: Hovadina, stírá se. A nedržej na tom obtisky. A ty stejně musíš lakovat. | |
|
|
To Marek:Zatial som v stadiu ze si na to hladam podklady.Ale aj tak nezacnem skor ako dokoncim interier.Ale ani nato nie je dost casu. | |
|
|
mato : Tak co, vyrábíš IR pro SdKfz 251 ? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC