Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Curahee: No problem.Všetko sa dá. Malými dierkami správne naznačené miesto nitovania,sekunďák,ostrá ihla a pevná ruka.Prípadne ešte nejaká "výztuž" sekunďakových kvapôčiek-hláv nitov.A je to ! :)))))))) |
|
|
|
Chtěl bych vidět jak na 72 uděláš třeba nýtování,nebo odlévanou věž. I když jsou takový maniaci ! |
|
|
|
I v 72ke som videl excelentné modely a mnohé 35ky vedľa nich boli slabé čajíky.8) | |
|
|
brano: Nevieš, či niekto robí Bergepanthera v 1/72? | |
|
|
Hofi,Brunner : Mohli by ste mi prosím,poslať foto i farebný bokorys toho "zeleného" StuGa,o ktorom je tu reč? Vrelá vďaka... Inak...Brunner vďaka za to sWSko. |
|
|
|
DuGalle (758) : Tu je, mrška www.czechmasterskits.cz/RA015.htm BRUNNER : Prohledej tu stránku a prohlídni si třeba set pro Pz IV. Třeba Tě to zláká dělat 1/35 a trošku je "pootvírat" . Koukni taky na tuhle. Další firma co dělá resin-doplňky. www.aires.cz |
|
|
|
BRUNNER: A fotku máš? Napr. špendlík nie je na ambush zlá vec. |
|
|
|
Děkuji pánové . BRUNNER : Prečo robíš rozbitý StuG. T-34 by vyzeral lepšie . Asi takhle nějak www.missing-lynx.com/gallery/dio/jbvt34.htm |
|
|
|
Marek: Schéma je ale prakticky stejné. Velké barevné plochy, uvnitř tečky nepravidelných tvarů. Pouřity tři barvy - žlutá, zelená a hnědá (červená) Brunner: Asi 00, ale jsou i jiné malovací nástroje... |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 784: "Hofi:teraz robím StuG 40G zničený v čechách.Celý v zelenej.Pošlem foto keď to bude." Viem, ktorý myslíš. Máš k tomu aj ten farebný bokorys? Marek: To, čo si poslal je fakt ukážkový ambush. Ale často sa stávalo, že ho tvorili napr. len žlté puntíky na zelených/hnedých flekoch a tmavé puntíky na žltých flekoch chýbali. Ale aj tak to všetko bol ambush. Myslím, že ambush v 1/72 nie je zas až taký problém. Záleží na veľkosti a tvare puntíkov na originále. |
|
|
|
DuGalle : Já jsem právě ten typ v tom prvním odkazu viděl jen na Hetzrech. U Tigerů a ostatní technice je spíš schéma toho druhého odkazu. |
|
|
|
Uměl jsem to i 1/72 | |
|
|
Jo, tohle je ukázkový Ambush ve dvou verzích. Vždy jsou tam velké plochy žluté, zelené a hnědé (červené), do zelených a hnědých ploch patří žluté tečky, do žlutých ploch hnědé či zelené tečky... | |
|
|
DuGalle : To myslíš tohle www.missing-lynx.com/gallery/german/jlsig.htm Co je potom tohle ? V tom právě nemám jasno. www.missing-lynx.com/gallery/german/cwtiger2.htm |
|
|
|
Marek napsal v č. 776: Oficiálně se to jmenuje Tarnmuster 1. Na konci války skopci přešli na nové typy kamuflování tanků, tzv. přepadový vzor (ambush scheme) byl nejhezčí z nich. Připomíná hermelínový plášť - do velkých barvených ploch jsou dělané malé fleky různých tvarů. Dost k vidění na Hetzerech a Jagdpanzerech IV. "Co se konkrétně skrývá pod pojmem Ambush ? Nejsem si úplně jistý co myslíte." |
|
|
|
Marek napsal v č. 772: "podle čeho vlastně volíte kamufláž " Podľa toho: 1. či sa mi páči, 2. či chcem robiť nejaký konkrétny stroj, ktorý ma niečim zaujal, 3. podľa jednotky, 4. podľa zvládnuteľnosti Chcel by som si napr. (v budúcnosti) spraviť viacero Pantherov od divízie Wiking. Alebo v poslednom čase sa preorientovávam na nemeckú techniku z územia ČSR. Ambush je tzv. prepadové kamuflážne schéma. Také tie bodky jednej/dvoch/troch farieb na poliach ostatných farieb. |
|
|
|
No a jak se teda odborně nazývá to co dávali na Hetzery. Ten vzor stříkaný podle těch pravidelných kruhových šablon. | |
|
|
Marek napsal v č. 776: Absolutně. Na Dragonu ani nikdy nepoznáš, jestli to má mít Zimmerit nebo ne. Krabička vypadá až moc realisticky a uvnitř pak najdeš super výmysl. Radši to fakt zkoušej kontrolovat, hlavně když tam Dragon neuvádí konkrétní jednotku a místo, ale oblíbené Germany 1945 "No, tak to Ti moc děkuju člověče. A z čeho mám teda vycházet. Publikace ?" |
|
|
|
Nepřipomíná Vám to Reiffeisen Bank ? www.feldgrau.com/InfDiv.php?ID=178 |
|
|
|
Co se konkrétně skrývá pod pojmem Ambush ? Nejsem si úplně jistý co myslíte. DuGalle : No, tak to Ti moc děkuju člověče. A z čeho mám teda vycházet. Publikace ? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC