Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Marek napsal v č. 1229: Pracuje sa s tym vcelku dobre,ale vacsinu short-runov musis pred farbenim odmastit.To hlave plati o tych od MPM!A vacsina short-runov obsahuje priehladne casti lisovane s acet. folie s ktorou treba vediet robit.Ale nesuhlasim s DuGallom,ze MPM robi zle modely.To zalezi na konkretnom type.A tiez nemozno porovnavat Humu a Eduarda s MPM-kom,oni pouzivaju odlisnu technologiu.A modely od Humy by som uz ani nezaradoval medzi Short-runy.Hlavne tie novsie. "Mohli byste mi nějak přiblížit jak se s tím pracuje " |
|
|
|
mato, BRUNNER : No máte svým způsobem pravdu v tom, že možná tam mohlo být víc figur a i v jiných pozicích aby to lépe navodilo tu situaci kterou to má popisovat. Ale jinak mě osobně se to líbí velmi. |
|
|
|
Verlinden si poslední dobou libuje v průjezdech techniky zástavbou www.verlinden-productions.com/vp_htm_2001_24... Nepomohli byste mi s identifikací pilota, který na tom létal ? Jde o ten stroj co je vyobrazen na prostředním z těch malých obrázků. Případnému znalci předem děkuji. www.academy.co.kr/en2/pla/pla_detail.html?id... |
|
|
|
Ja soma akosi tu dioramu "after the battle" nepochopil.Akosi mi unikla pointa.opustene "88",polopas a zostali tam iba 2 raneny.Tiez to spracovanie techniky-vydel som uz lepsie.Nie je to zle ale koly tomu si zapotrosit celust?! | |
|
|
Hm. Tak mi spadla čelist a ještě stále ji nemůžu najít www.missing-lynx.com/gallery/dio/afterthebat... Trochu mi jen kazí dojem ty dva smrky vlevo nahoře. Ale jinak je to podle mě jedno z nejlepších dioramat co jsem kdy viděl. BRUNNER : Tak co, nepůjdem teda přeci jen raději na ryby . |
|
|
|
Pro příznivce britských jednotek. Absolutní novinka z uveřejněná dnes ráno. www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid... |
|
|
|
Short-run je technologie výroby, kdy jsou formy povětšinou z jiného materiálu než kov, např. z plastu. Takové formy vydrží poměrně málo, takže se jedná o modely vyráběné v silně omezených počtech. Nedá se paušalizovat ohledně kvality, třeba short-runy od fy Huma nebo Eduard patří ke špičce modelů jako takových, zatímco short-runy od MPM stojí tradičně na druhé straně fronty... Vždy se budeš muset podívat na "čistotu" toho konkrétního modelu, ale ve většině případů se připrav na dost náročnou stavbu... |
|
|
|
Nemůžete mi někdo přiblížit co je to „short run“ ? Sice se snažím modelařit, ale zatím jsem se nijak o stavebnice takto označované nezajímal. Mohli byste mi nějak přiblížit jak se s tím pracuje a co to vlastně nabízí ? |
|
|
|
BRUNNER (1226) : Co to plácáš . Snad další důvod, aby ses snažil být ještě lepší, ne ? To Tě má inspirovat. A přimět k tomu, aby si v sobě hledal rezervy. Já je hledám pořád. A nějak je ne a ne najít . |
|
|
|
BRUNNER : Pro inspiraci www.ww2modelmaker.com/images/BVFlack36/flak3... A tomuhle se říká PAK ! www.ww2modelmaker.com/modelpages/Npak4341atg.htm |
|
|
|
BRUNNER (1217) : Však to je Hofi, ne ? On nám poví, až se objeví. |
|
|
|
web135.kserver7.erfurt12.de/pics/figures/pzg... www.treefrogtreasures.com/WS28.jpg - www.ww2modelmaker.com/images/smwafgr/4.JPG www.legendshobbies.com/bbi/bb21067/MVC-232X.JPG www.legendshobbies.com/bbi/bb21067/MVC-227X.JPG | |
|
|
Je to pekné. Hm, žeby som sa dal na modelovanie? |
|
|
|
Lipton : To je asi jeden z nejlépe vyvedených "dubových převlečníků" co jsem kdy viděl. Paráda. | |
|
|
www.militarymodelling.com/features/feature27... | |
|
|
No, tak tohle klobouk dolů ..... BRUNNER : Přesně tak. Stačí dvě, tři figury, dobře zvolený terén a třeba nějaká menší technika a je to lepší jak diorama na dva stoly. |
|
|
|
Lipton : V celku to jde. Ale tak velké sestavy nemám zrovna v oblibě. Ve znázorňování přímého souboje se moc nevyžívám. | |
|
|
Brunner : Fantasy je to pekné a pekne urobené.... | |
|
|
BRUNNER, Marek: Do modelovania sa vôbec nevyznám, ale napriek tomu by ma zaujímal váš názor na tie modely z bitky o Aachen (príspevok 1196). | |
|
|
Mno. Ta barva je dost sytá a řekl bych, že ten odstín taky není zrovna přesný. Ale pokud vychází z nějakých fotografíí nebo rekonstrukcí .... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC