Válka v Africe a ve Středomoří
|
|
---|---|
Eraser v poušti by spojencký postup zpomalily jakýkoli miny | |
|
|
Nemci v afrike použivali tzv. S - miny ( skakajuce ), v jednej diskusii som sa docital ze S miny sa vyrabali ( alebo boli dokonca vyvinute !!! ) v Čechách. Zaujimave. Jedno je ale iste: Vyvinutie tejto miny spomalilo spojencov a ich utok. | |
|
|
jo Eraser mam pocit, že má pravdu | |
|
|
Kralik napsal v č. 309: to je prva odpoved ktoru som na tuto otazku dostal na nejakom forume takze dakujem "Nechtěl bych kecat, ale myslim, že Graziani." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 305: však o tom sem mluvil, ale ty si mi to vytkl.... "Levant: (298) Byl to voják. Voják má být čestný a statečný. Tolik asi k tomu plavání po proudu." |
|
|
|
Nechtěl bych kecat, ale myslim, že Graziani. | |
|
|
Aky bol najvyssi velitel talianskych vojsk v Afrike do prichodu Nemcov? | |
|
|
giro.c: (306) Až na pár vyjímek to všichni prováděli jak nejlépe uměli. | |
|
|
ale to asi každej generál ne Dzine? Druhá věc je jak to prováděli | |
|
|
Levant: (298) Byl to voják. Voják má být čestný a statečný. Tolik asi k tomu plavání po proudu. BRUNNER: (299) Jak to ale hodnotit? Všichni "jen" poslouchali rozkazi... Ale je pravda, že Rommel měl jistě méně možnosti ovlivňovat, než třeba Jodl. Ovšem nadruhou stranu, nacističtí generálové se nijak nebránili expanzi a podporovali ji. |
|
|
|
Tak kromě magora to byl ještě úchyl, no teda. | |
|
|
curahee napsal v č. 301: "Vůdce jsem miloval a miluji i teď",to svědčí buď o naprosté loajálnosti, nebo o pravé lásce..." Co dnes víme jaké bylo nejstřeženější tajemství třetí říše.? Himmler několikrát například prohlásil, že nejvíce ze všeho mu lahodí pohled na do půl těla vysvlečené nádherné mladé chlapce z SS. Dokonce jsou i nějaké vážné teorie o milenci Hitlera. Takže bůhví? |
|
|
|
curahee napsal v č. 301: že by ho miloval? "loajálnosti, nebo o pravé lásce..." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 299: To sice ano,ale ve chvíli své smrti,kdo pronese ,,Vůdce jsem miloval a miluji i teď",to svědčí buď o naprosté loajálnosti, nebo o pravé lásce... "To robili aj Keitel a Jodl a na ich úroveň by som ho nestaval." |
|
|
|
Někdo byl nacista víc, někdo míň... Někdo se snažil jen vyžít a nevyčnívat z řady, někdo dal službě režimu všechny své síly... Někdo se postavil na stranu vzbouřenců, někdo ne... |
|
|
|
Hlavou proti zdi to je moje No máš sice pravdu...musím to přiznat...ale já to vidím jinak...máš pravdu v tom že nic neříkal..ale jak se říká..když je nemůžeš porazit přidej se k nim..a on proste plaval po proudu...škoda..ale snažil se nedělat takové věci jako jiní a to musíš uznat... |
|
|
|
Levant: (290) Tak to zase hyjé! On prováděl nacistickou politiku. Rozpoutání WW2 Německem bylo za účelem uzkutečnění nacistické politiky. Rommel byl generál nacistického Německa a tedy prováděl v plné míře nacistickou politiku do praxe. Byl této politice plně loajální a bez jakéhokoliv přímého odporu. Maximálně mohl mít vnitřní odpor, ale ten v dějinách nikdy nic nezměnil. | |
|
|
Levant levant...............zase hlavou proti zdi | |
|
|
Tom napsal v č. 292: Ale to jo...jenže na tom bojišti to vypadalo trochu jinak než všude jinde...nedělali se tam čistky obyvatelstva, teda aspon tak velké...Abych uspokojil ty co věří že se prováděli i v Rommelově armádě..možné to jistě je..přece jen pár tisíc mužu neohlídáš jen tak... "Africe nebyl prováděním nacistické politiky expanze?" |
|
|
|
ČEKÁM ŽE ZASE DOSTANU |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Středomoří
- > Válka v Africe a ve Středomoří