Válka v Africe a ve Středomoří
|
|
---|---|
999.leichte Afrika division vznikla v březnu 1943 z 999.brigády, která byla trestnou jednotkou - není zcela jisté, zda i 999.divise měla status trestné jednotky. Jinak 164. byla složením divise pancéřových granátníků, ale jmenovala se lehká - 164.leichte Afrika division. Všechny divise byly tvořené Němci, v některých případech - myslím že hlavně u 164.- šlo o bývalé příslušníky francouzské cizinecké legie německé národnosti, vydané do německých služeb. |
|
|
|
999.straff.btl. byl myslím v africe trestný prapor | |
|
|
164. vznikla v Africe jednalo se o formaci panceřových granátníků a ne lehkou divizi . Byla součástí Afrikakorpsu a myslim že v ní bojovali Němci ale ruku do ohně bych za to nedal. O 999. nic nevim |
|
|
|
90. vznikla na africké půdě svým složením odpovídala divizím Panzer grenadier .Prošla boji v rámci Afrikakorpsu ale kdo v ní bojoval to nevim | |
|
|
Na jednom webe som narazil na nemecké ľahké africké divízie a to - 90., 164., 999. Je tam iba písané, kto im velil a kde bojovali. Chcem sa ale opýtať, či boli tvorené z Nemcov, alebo lokálneho obyvateľstva a či boli súčasťou Afrikakorpsu. | |
|
|
Počkat... Italové zaútočili na Řecko myslím někdy v září 1940 a Němci jim tam pomohli v dubnu 1941 a Afrikakorps vstoupil do Afriky v březnu 1941. Teď jenom, kdy Britové přišli do Řecka. | |
|
|
Worchester napsal v č. 381: "Langoš: Makaroni zaůtočili na Řecko jako první až dýl šli proti Řecku Němci a Makaroni " No já vim. |
|
|
|
Kralik napsal v č. 379: "A nebýt Churchilla, který zastavil pronásledování Italů aby získal vojáky pro Řecko, nemusel se tam dostat ani Rommel..." Tomu se říká ironie. Kdyby Němci s Italama neútočili na Řecko, tak by v Africe byli poraženi mnohem dříve. Takže se tím vlastně na chvíli zachránili. Spojenci se nejdříve museli postarat o Afriku a Středomoří. |
|
|
|
tomasek napsal v č. 368: A nebýt Churchilla, který zastavil pronásledování Italů aby získal vojáky pro Řecko, nemusel se tam dostat ani Rommel... "Nejvíc mě pobavilo, jak Britové napráskali Italům , kdzž chtěli dobýt Egypt. Nebýt Rommela a Němců, tak by¨se už v roce 1942 nebojovalo..." |
|
|
|
guano napsal v č. 375: "Nevite nekdo, jestli uz vysla kniha Operace Merkur ?" Jo? Tak to bych si chtěl přečíst. |
|
|
|
Jo, uz jsem sehnal nektere dalsi podrobnosti: autor: V. Pilat nakladatelstvi Lidovych novin Ale nevim kdy.... |
|
|
|
guano napsal v č. 375: Něco takového má vyjít? To by mohlo býti zajímavé... "Nevite nekdo, jestli uz vysla kniha Operace Merkur " |
|
|
|
Nevite nekdo, jestli uz vysla kniha Operace Merkur ? Popr. nejake detaily k teto knize ? |
|
|
|
Levant napsal v č. 328: "To máš asi pravdu...škoda že to neudělal...bylo to v tom dokumentu o něm...ptal se i nějakého generála SS jestli poslechne jeho rozkazy...Byl to asi hodně loajální člověk nebo prostě věřil tak trochu ve stranu...Kdo ví jak to bylo...to se nedovíme..musel by vstát z mrtvích...četl si jeho pamětí?Tam by o tom něco mohlo být..."
curahee napsal v č. 332: "Ten generál byl všem dobře známý "Sepp",a mám takový pocit,že by rozkazů asi moc neposlechl.Nechci se hádat,ale asi né." Zo spomienok Helmutha Langa,Rommelovho pobočníka a Kurta Meyera,veliteľa 12.SSPzDiv,ktorí boli prítomní pri Rommelovej návšteve na fronte,zhodnotení kritickej situácie a pokuse zistiť,ako by sa Dietrich choval pri pokuse uskutočniť rozsiahly ústup z pozícií na západe a vyjednávať so spojencami o ukončení bojov... Rommel : ,,Niečo sa musí stať ! Táto vojna na západe sa musí ukončiť !" Dietrich podal Rommelovi ruku so slovami :,,Šéf ste tu vy,Herr Feldmarschall ! Já počúvam iba vás,nech zamýšľate čokoľvek." Následne na ceste z fronty Rommel povedal Langovi :,,Tak,Dietricha som získal." O chvíľu však bolo jeho vozidlo napadnuté lietadlami a Rommel zmizol kvôli zraneniu zo scény. *citácia z Dietrichovej biografie od Charlesa Messengera |
|
|
|
tomasek napsal v č. 368: A pocul si uz o tankovej jednotke Ariete, ktora aj napriek horsej vyzbroji dokazali uspesne bojovat proti Britom. Ale je fakt ze Talianom sa velmi nechcelo bojovat, a ich bojova hodnota a moralka bola dost nizka. Cest vynimkam "Nejvíc mě pobavilo, jak Britové napráskali Italům " |
|
|
|
hit7run napsal v č. 371: Tyhle "lamy" ale byly na konci války na straně vítězů "Italy byly to lamy" |
|
|
|
taky mám stejný názor na Italy byly to lamy kam se zapletli tam to hned vzdaly nízká morálka.............. | |
|
|
cuvajte bavili ste uz call of duty abo call of duty united offensive?? obydve som presiel a je to skvely simulator 2.svetovej odporucam si zabavkat!!! | |
|
|
Italové tam neměli lozit... | |
|
|
Teď běžel dokument na Discovery o bojích v severní africe (Bojiště)-je to dost zajímavej dokument. Nejvíc mě pobavilo, jak Britové napráskali Italům , kdzž chtěli dobýt Egypt. Nebýt Rommela a Němců, tak by¨se už v roce 1942 nebojovalo... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Středomoří
- > Válka v Africe a ve Středomoří