Válka v Africe a ve Středomoří
|
|
---|---|
www.chorvatsko.cz/tema/titova.html | |
|
|
jen malá zmínečka k cinikovi 221- o oné průkaznosti komunistického monstrprocesu....ona katolická cirkev byla mistr na tyto věcičky a komouši se měli věru kde učit | |
|
|
Rommel potřeboval lidi a materiál...I když pár letadel by se podle mě taky hodilo....Tam selhalo zásobování...jako všude... | |
|
|
Sinav: k čemu Messerschmitty bez paliva? | |
|
|
Mohutnější stihací letectvo by boje v Africe asi nerozhodli. V rámci bojů Torch si Němci dokonce na čas vybudovali vzdušnou nadvládu, resp. ji neměli Američané a stejně je nedokázali zcela rozdrtit. | |
|
|
Sinav (359): Jak píše BRUNNER, Němic v Africe trpěli nedostatkem materiálu obecně. Několik Bf 109 by s tím nic neudělalo... Myslíte že kdyby Němci vyslali do Afriky více Messerschmitů, že by válka v Africe dopadla jinak? |
|
|
|
Myslíte že kdyby Němci vyslali do Afriky více Messerschmitů, že by válka v Africe dopadla jinak? | |
|
|
Včera sem se dočetl v mých stáhnutých poznámkách že hned po tažení do Francie začal psát svůj deník...Zkusím se někde podívat jestli to někde není...Jinak máš pravdu paměti píšoou jejich příbuzní..ostatně kdyby to Rommelův syn taky udělal, nevadilo by mi to... | |
|
|
Levant: Nevím co bych ti měl promíjet, ale ber to jako prominuto. Jde o to, co píše Tom, že se objevují věci, které se vydávají za paměti slavných lidí a ve finále z toho vyjde, že se jedná jen o pohled na daného člověka někým jemu blízkým. |
|
|
|
Obzvlášť pikantní bude, když se zjistí, že jde o paměti, či deník přepsaný, převyprávěný či jakkoli jinak upravený někým jiným. Nejčastěji toto dělají potomci oné osoby, její podřízení, blízcí přátelé... | |
|
|
Dzin napsala v č. 345: Máš pravdu..ale zkusím to pohledat..třeba se ty paměti nebo deník objeví..kdyžtak promin... " Levant: Potom ale, jestli jsme to ani jeden nečetli, tak nemůžeme na základě toho dospět k žádnému přesvědčivému závěru. Můžeme jen zůstat u Rommelových činů a ty jsou prakticky vždy loajální k Hitlerovi" |
|
|
|
zrovna louskám knížku o atentátu na Romela a překouknul jsem jméno. | |
|
|
To se hold stává. každý se může spléct. | |
|
|
Bohužel sem se překouk. máš pravdu zaměnil jsem ho s majorem Eppem. | |
|
|
mara (346): Tvrdíš, že SS-Obergruppenführer Sepp Dietrich nebyl členem SS?? Generál Seep nebil od ss!!!!!!!!!! |
|
|
|
Generál Seep nebil od ss!!!!!!!!!! |
|
|
|
Levant: Potom ale, jestli jsme to ani jeden nečetli, tak nemůžeme na základě toho dospět k žádnému přesvědčivému závěru. Můžeme jen zůstat u Rommelových činů a ty jsou prakticky vždy loajální k Hitlerovi. | |
|
|
No jo..když o něčem víš že to je a nevíš jestli to vydali..rozhodně bych to chtěl vidět... | |
|
|
Počítám že to bude přepis...ale asi ho nevydali... | |
|
|
Nevím..ale vím že psal i něco o taktice...to bych taky rád sehnal... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Středomoří
- > Válka v Africe a ve Středomoří