Válka v Africe a ve Středomoří
|
|
---|---|
BRUNNER napsal v č. 270: Že sa im tam ich chcelo Britom prepravovať...mohli ich nechať pekne niekde pod slniečkom v Afrike... "Ano časť bola internovaná v POW lágroch v Ontariu a Quebecu v Canade." |
|
|
|
Saab:Pokud vím,většina ne-li všichni byli internováni na Britských ostrovech,pak asi následovala Kanada! | |
|
|
Mam na někoho skromný dotaz, kam byli odvezeni němečtí a italští zajatci po prohře Rommela u El Alamejnu. Předem děkuji za odpověď Marek |
|
|
|
Dzin(265): Samozřejmě,, že tu jde o etickou rovinu! Na tom se určitě shodnem.Ale jinak tvůj přízpěvek SUPER!!! Máš pravdu, k tomu si mě docela uzemnil a neskutečně pobavil!!!! vedeš 10:0 a smekám!!! |
|
|
|
levant(264): tak že se nakonec vlastně shodnem, což je dobře! | |
|
|
Jamamoto: Ale tady jde o čistě etickou rovinu, protože ten člověk má být svatořečen. Co by na to řekl Ježíšek? Kdyby nevstal z mrtvých, tak by se musel obracet v hrobě! | |
|
|
Jamamoto napsal v č. 262: To sem taky zprvu myslel že nebyl zrovna statečný... "Od zodpovědných lidí se všeobecně požaduje určitá osobní statečnost a ochota jít s kůží na trh. Pokud daný člověk tyhle vlastnosti nemá, zákonitě zklame." |
|
|
|
Tom napsal v č. 255: No to vím že to nejsem "Ty nejsi papež a milióny věřících na celém světě Tě neberou jako zástupce Boha na zemi. Jeho tak brali. Z tohoto pohledu se pasivita jeví poněkud jinak." |
|
|
|
tom(261): Naprosto souhlasím. Tady se dostáváme k čistě etické rovině. Mluvíš o prahu osobní odpovědnosti, statečnosti, či zbabělosti, o úctě k úřadu svěřenému a k těm, jejichž jménem se mluví. Od zodpovědných lidí se všeobecně požaduje určitá osobní statečnost a ochota jít s kůží na trh. Pokud daný člověk tyhle vlastnosti nemá, zákonitě zklame. | |
|
|
Tome(259): to je pravda, ale dodejme, že to je problém mnoha světových osobností. Přiznám se, že pro mne je hrozně těžké tohle posuzovat. Nikoliv ovšem proto, že by pro mne papež byl nedotknutelnou autoritou. Spíš mi chybí dostatek informací.Církev, stejně jako jakoukoliv jinou instituci dělají jen lidé někdy dobří, někdy špatní, někdy silní, někdy slabí... | |
|
|
Jamamoto napsal v č. 258: Čili pokud se tak nechová, cosi mu schází k tomu, aby tuto funkci vykonával. "to nepopírám, ale důležité je to slůvko "měl" " |
|
|
|
Dzin(257): to nepopírám, ale důležité je to slůvko "měl" !!! | |
|
|
Jamamoto: Přestože je to ve finále jenom člověk, je to i zosobnění určité skupiny lidí prosazující specifické ideály. Podle toho by se měl chovat. | |
|
|
Tom:(255) To je sice pravda, ale ve finále to byl stejně jenom člověk..... nebo ne? | |
|
|
Levant napsal v č. 254: Ty nejsi papež a milióny věřících na celém světě Tě neberou jako zástupce Boha na zemi. Jeho tak brali. Z tohoto pohledu se pasivita jeví poněkud jinak. "Ruku na srdce, ty by si to udělal? Já asi ne!!!" |
|
|
|
Dzin napsala v č. 251: Ruku na srdce, ty by si to udělal? Já asi ne!!! "Možná to bude ode mne dost odvážné tvrzení, ale nepozná se podle toho charakterní člověk? Že udělá správnou věc nehledě na osobní blaho?" |
|
|
|
dzin (237): Na tom je něco pravdy! | |
|
|
Jamamoto: (237) Možná to bude ode mne dost odvážné tvrzení, ale nepozná se podle toho charakterní člověk? Že udělá správnou věc nehledě na osobní blaho? | |
|
|
ragaz napsal v č. 249: Ber to prosím jako ironii,nepočítal jsem každý náboj a přezku k opasku... "To není pravda" |
|
|
|
curahee napsal v č. 247: To není pravda: rok 44, Zbrojovka Brno - závod II - Povážská Bystrica - za rok 314 000 karabin K98k + milióny nábojů "Brunner:Ano,u vás se nic pro skopce nevyrábělo,za to jste ,ale svojí Rychlou divizií rozkládali morálku Wehrmachtu" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Středomoří
- > Válka v Africe a ve Středomoří