Válka v Africe a ve Středomoří
|
|
---|---|
Co je na tom že bojoval jako nacista?Kdyby to byl Sovět bylo by to něco jiného?To je jedno na které straně bojuješ..je špatné celá válka a né jen režim který ho způsobil, vždyt komunisty taky zabíjeli... | |
|
|
Levant napsal v č. 290: "nezabíjel zajatce" Nicméně jeho vojáci zřejmě ano (doloženo je francouzské tažení), bez toho, že by je za to nějak potrestal. Boj ve Francii nebo v Africe nebyl prováděním nacistické politiky expanze? ...poslouchal rozkazy... To ale kdekdo. Taky to na světě podle toho vypadá |
|
|
|
Levant napsal v č. 290: Prostě nevím jak reagovat...........,jo už vím... ! "Tak to prrr, on neprováděl jeho politiku...nezabíjel zajatce a nevinne lidi...nebyl to vrahoun jako SS...Jo byl mu loajální, ale to by prasvý voják měl být..porstě poslouchal rozkazy..." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 289: Tak to prrr, on neprováděl jeho politiku...nezabíjel zajatce a nevinne lidi...nebyl to vrahoun jako SS...Jo byl mu loajální, ale to by prasvý voják měl být..porstě poslouchal rozkazy... "prováděl plně jeho politiku. " |
|
|
|
Pánové, neglorifikujte Rommela. Je také sice můj oblíbený nacistický generál, ale to nemění nic na faktu, že byl loajální Hitlerovi a prováděl plně jeho politiku. O nějakém jeho puči proti němu nemůže být ani řeč. Rozhodně si také nemyslím, že by byl "více člověk" než Patton. Já bych skoro parafrázoval Marka, nevěřte nekriticky všemu co čtete. |
|
|
|
Levant napsal v č. 287: Hmm,při jeho 174 cm je o tom možné polemizovat.. "Jo Rommel byl kus chlapa.." |
|
|
|
Jamamoto napsal v č. 285: JO znám to...čeština a fyzika není zrovna můj koníček..nejde mi to..Jo Rommel byl kus chlapa..jen škoda že to s tím pučem nevyšlo...myslíš si že by spojenci uzavřeli s Němcama separátní mír? "(283):" |
|
|
|
Marek napsal v č. 284: Co takové?
"Já za to nemůžu že čteš takové ..... "
Marek napsal v č. 284: Pokud vím,ještě si mi to ničím nevyvrátil,tak těm údajům věřím pořád?! "a pak jim ještě navíc i věříš" |
|
|
|
Levant(283):To je dobrý!!!Díky!!! Romella mám rád. Škoda, že bojoval za nesprávnou stranu. ale určitě to byl podle mne "víc člověk" než třeba Patton. Jinak prosím, neber to ve zlém, ale zapracuj na češtině: Rommelovy-Rommelovi...mě je to celkem fuk, ale znáš to, vždycky se najde nějakej rejpal.... |
|
|
|
curahee: Já za to nemůžu že čteš takové ..... a pak jim ještě navíc i věříš. | |
|
|
Jamamoto napsal v č. 282: "Ne, to neznám!!! " Víš já mám knížku o Rommelovy..psal to jeden voják co byl v zajetí u Rommela...tam sem taky slyšel že některé zajatce odváželi do Kanady..nebo aspon přez Kanadu někam jinam... Rommel s tím dotyčným důstojníkem mluvil...pak se dověděl že se pokusil utéct...převezli ho někam jinam a on se pokusil uprchnout znovu..Doneslo se to Rommelovy a on se zeptal jestůli se mu to povedlo...prý ano a Rommel se pomusmál a řekl něco v tom smyslu že je rád že se mu to konečně povedlo |
|
|
|
Levant(281): Ne, to neznám!!! | |
|
|
A četli ste o tom jak Rommel fandil jednomu anglickému důstojníkovy když se snažil utéct ze zajetí? | |
|
|
Tom napsal v č. 279: Jednou jsem tu o tom psal,ale Markovi se to moc nelíbilo,obzvlášť o napadení anglického letiště a následném zničení devíti Hurricánů. "Hlavně o svých sestřelech" |
|
|
|
curahee napsal v č. 276: Ten toho vůbec hodně napovídal. Hlavně o svých sestřelech. "Franz von Werra,by mohl vyprávět!" |
|
|
|
První,kdo utekl ze zajetí s Kanady byl prostý námořník,jedné německé obchodní lodě,ovšem veškerou smetánku slízl až "baron" Werra,na tomto kousku si udělal své jméno! | |
|
|
Jamamoto napsal v č. 275: Franz von Werra,by mohl vyprávět! " taky jsem slyšel o Kanadě" |
|
|
|
taky jsem slyšel o Kanadě.... | |
|
|
Já sem četl něco o Kanadě | |
|
|
Velká část zajatců z afrického tažení byla internována v egypě, palestině a hlavně v britské východní africe. Je o tom dokonce nějaký film jak italští zajatci lezli místo útěku na Kilimanžáro. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Středomoří
- > Válka v Africe a ve Středomoří