Válka v Tichomoří 1941 - 1945
|
|
---|---|
guano napsal v č. 858:
"Jo, jo, zadne lode.... Myslim, ze je to Hubackova prvotina."
Algernon napsal v č. 857: Asi mal zostať pri "zvieratkách"... Ale nie...na jeho knižkách som tiež vyrastal len rozmýšlam či ma to nejako nepoznačilo "„Kdo jede na tygru“ bohužel nemám, ale četl jsem to na vojně. Dost jsem koukal, nic o lodích… :o)" |
|
|
|
Jo, jo, zadne lode.... Myslim, ze je to Hubackova prvotina. |
|
|
|
to je chyba............. | |
|
|
To by ses asi nacekal pred barakem..... Jsem ted vic v praci nez doma..... |
|
|
|
guano a to je kam? uvař kafe a zejtra jsem u vás. | |
|
|
giro.c (847):
to je možný, ale ještě jsem ji nikde neviděl.
Tak se prijed podivat do me knihovnicky..... Take mam prvni vydani, a jak pise Dzin - i kdyz je vazana a pekne tlusta, neni v salatovem vydani.... (mimochodem: Hubacka mam kompletniho vcetne takovych chutovek jako je "Kdo jede na tygru" - a docela z toho mam radost ) |
|
|
|
Japonské lodě vždy a všude měli jen tokijský čas. | |
|
|
To se mě právě nezdá, že by nově vyšla. Na HUbáčkovi mě právě štve, že období mezi bitvami nemá vyplněno skoro ničím. | |
|
|
nechme čas časem varťme s k tématu.......................prblém je, že moje bezbřehá skleröza mi nedovoluje si vzpomenout jaké vlastně bylo. | |
|
|
gen.Hogo-Fogo: (843) Napsal. Mám takový dojem, že i nově vyšla, ale jistý si tím nejsem, já si ji nekupoval, mám starší vydání. A musím říci, že přestože ji už mám přes deset let, atále se v salátové vydání neproměnila. Ohledně dobývání Filipín Japonci v letech 41/42 píše Hubáček v "Pacifik v plamenech". Je to ovšem jen kratičká noticka na ednu stránku. |
|
|
|
SK: Je to v každém japonském prameni a v každém alespoň trochu dobrém zdroji. Dokonce to píše i Hubáček. V Tokiju bylo už 8.12. a stejný, tedy tokijský, byl i palubní čas na lodí Nagumova svazu. Když třeba Fučida vysílal své To...To...To či Tora...Tora...Tora, a tyto hlášení byla zachycena Japonci, je u nich uveden palubní čas, tedy 8.12. | |
|
|
to je možný, ale ještě jsem ji nikde neviděl. | |
|
|
Ale určitě vyšla někdy dávno, bylo to takové salaátové vydání, ale nově nevyšla. | |
|
|
o této knize nemam zatim ani šajna | |
|
|
Ještě doplněk v Hubáčkovi mě chybí vyplnění událostmi mezi důležitými bitvami a nevíte jestli se v knize o Filipínách zaměřil i na jejich dobití Japonci. | |
|
|
Hubáček prý napsal i Boj o Filipíny, nevíte proč nově nevyšel. | |
|
|
Tom napsal v č. 841: Aký dátum bol na Havaji? Ale je pravda, že napr. v Londyne už bolo 8.12.1941... "Záleží ze které strany datové hranice na to koukáš... On je Pacifik poněkud rozlehlý, aspoň to píše Hubáček, možná že na internetu jsi ještě tuto informaci neviděl..." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 838: vynimka potvrdzuje pravidlo... "SK: (836) Viděl. Byl datován na 8.12.41. " Kde si to videl? |
|
|
|
giro.c napsal v č. 835: Pokud to byly F4F-3 tak 4x12,7mm, pokud F4F-4 tak 6x12,7mm (taky měly méně munice než starší verze). "Tom nad Guadalcanelem měly F4F 6x12,7?" |
|
|
|
SK: (836) Viděl. Byl datován na 8.12.41. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Pacifik
- > Válka v Tichomoří 1941 - 1945