Válečné lodě druhé světové války
|
|
---|---|
Kreon napsal v č. 3100: Celkom pekný článok o nich je i tu:"Docela pěkný článek o těchto dou lodích byl před pár lety v HPM. Jestli chceš, tak ti to oskenuju a pošlu." users.tkk.fi/~jaromaa/Navygallery/Coastal/co... users.tkk.fi/~jaromaa/Navygallery/Coastal/No... |
|
|
|
lord.metal napsal v č. 3095: Docela pěkný článek o těchto dou lodích byl před pár lety v HPM. Jestli chceš, tak ti to oskenuju a pošlu. "Rixen: Jo díky, ale chtělo by to tam aji nějaký ten text k těm lodím" |
|
|
|
Dzin napsala v č. 3098: Pobrežné obrnené lode malo viacero štátov...napríklad (triedy):"Ve své době byly poměrně raritou, protože jediné dva státy, které měly tutu třídu ve výzbroji bylo Finsko a Siam (dnešní Thajsko)." Nórsko: Norge, Harald Haarfagre Holandsko: Soerabaia Dánsko: Peder Skram, Niels Iuel Myslím, že Švédsko malo taktiež pobrežné obrnené lode... Takže nie je pravda, že by Väinämöinen a Ilmarinen boli nejakou raritov... |
|
|
|
A nejvhodnější termín pro Vänjämöinen a Ilmarinen je pobřežní obrněná (nebo ještě bitevní) loď. Ve své době byly poměrně raritou, protože jediné dva státy, které měly tutu třídu ve výzbroji bylo Finsko a Siam (dnešní Thajsko). lord.metal: Co by jsi chtěl vědět? |
|
|
|
lord.metal napsal v č. 3095: Kde na těch stránkách? No tak zkus použít vyhledávač a hlavu, mě Finské lodě moc nezajímají "Jo díky, ale chtělo by to tam aji nějaký ten text k těm lodím." |
|
|
|
Rixen: Jo díky, ale chtělo by to tam aji nějaký ten text k těm lodím. | |
|
|
lord.metal napsal v č. 3093: No když jsem před časem hledal seznamy všech Japonských lodí (letadlové, křižníky atd.), tak jsem narazil na stránku warships.web4u.cz/. Jestli neznáš a zajímají tě lodě tak tam mrkni "A kde si to zjistil |
|
|
|
Rixen napsal v č. 3092: A kde si to zjistil "Vänjämöinen a Ilmarinen. " |
|
|
|
No pokud vím, tak fini měli jenom dvě hlídkové pobřežní lodě: Vänjämöinen a Ilmarinen. Jinak měli pár ponorek atd.
lord.metal napsal v č. 3090: "Nevíte o nějakých lodích finského námořníctva?" |
|
|
|
Nemáte prosím někdo nákresy nebo alespoň technická data lodě Tirpitz? | |
|
|
Nevíte o nějakých lodích finského námořníctva? | |
|
|
Bismarck II 12 x 380 mm 16 x 150 mm 16 x 105 mm Bismarck II Mod. 1942 12 x 380 mm 32 x 128 mm Zerstorer Typ 1946 6 x 128 mm 8 x 55 mm 12 x 30 mm 4 x TT 2 x OZ V-1, zásoba 4-6 ks V-1 (navádzaných z lode (do 20 km), prípadne z vrtuľníku) 1-2 vrtuľníky Fl 282 (priezkum + navádzanie V-1) TT - torpédomet OZ - odpaľovacie zariadenie |
|
|
|
to SK: Ano, jenže jsem docela váhal, jestli je v době potopení ještě můžu označit za bitevní lodě - možná za Velké války ještě měly nějakou bojovou hodnotu, jenže tu rapidně ztrácely, a od poloviny třicátých let byly trvale zakotvené... | |
|
|
ja_62 napsal v č. 3086: Tak tak...správny postup. "to Dalibor - mě to také napadlo spíše náhodou, když jsem si vzpomínal kdo v Evropě mohl mít za druhé světové bitevní lodě, a vzpomněl jsem si na tyto řecké veterány z druhé ruky, kromě toho kdyby šlo o známější lodě, asi by to věděl každý" |
|
|
|
to Dalibor - mě to také napadlo spíše náhodou, když jsem si vzpomínal kdo v Evropě mohl mít za druhé světové bitevní lodě, a vzpomněl jsem si na tyto řecké veterány z druhé ruky, kromě toho kdyby šlo o známější lodě, asi by to věděl každý | |
|
|
To Ja_62 dobrý, přiznám že mi tohle vubec nepřišlo na mysl.. | |
|
|
Tak to bych bral spíše jako kuriositu než jako nějaký výrazný úspěch Luftwaffe. Mám pocit, že v té době už nebyly ani schopné pohybu a rozhodně tam sloužily jen jako plovoucí baterie. | |
|
|
ja_62 napsal v č. 3080: "Jestli máš na mysli zakotvené predreadnoughty Kilkis a Lemnos, tak 23.dubna 1941 " |
|
|
|
SK napsal v č. 3078: Jestli máš na mysli predreadnoughty Kilkis a Lemnos zakotvené v přístavu Salamis, tak 23. dubna 1941 "Kedy a kde potopili Nemecké strmhlavé bombardéry 2 bitevné lode v jeden deň" |
|
|
|
ty brdo a potopili vůbec nějakou, mě napadá jen urvaná příd z Maratu?Jo kdybyses patal na císařské orli, to by byla jiná... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII na moři
- > Válečné lodě druhé světové války