Válečné lodě druhé světové války
|
|
---|---|
SK napsal v č. 3120: Asi jo, Yamato je to určitě, tys ten film viděl? "Nie sú to kulisy k filmu Yamato? " |
|
|
|
dalibor napsal v č. 3119: Nie sú to kulisy k filmu Yamato? "Co je tohle? www.watakan.com/special/index.html to vypadá jako kdyby si v Japan postavily kus Yamata..." |
|
|
|
Co je tohle? www.watakan.com/special/index.html to vypadá jako kdyby si v Japan postavily kus Yamata... |
|
|
|
dalibor napsal v č. 3117: Možno by sa niečo našlo ale je otázne či by ti to stačilo...preto som sa pýtal do akých podrobností by si chcel o tej bitke niečo vedieť. "Psal jsi že stejně o tom nic nemáš tak je to jedno." |
|
|
|
SK napsal v č. 3116: Psal jsi že stejně o tom nic nemáš tak je to jedno. "a do akých detailov by si si tie podrobnosti predstavoval?" |
|
|
|
dalibor napsal v č. 3108: a do akých detailov by si si tie podrobnosti predstavoval? "Spíš by mě zajímaly podrobnosti z bitvy těhle lodí" |
|
|
|
Dzin napsala v č. 3114: Obecně máš asi pravdu, ale právě proto se ptám tady, doufaje , že se třeba najde někdo, kdo už má témata jako Midway za řekněme dostatečně probrané a zajímá se dál, třeba právě o tohle téma. "Toto jsou bohužel operace, které stojí v pozadí těch hlavních za WW2 a moc se o nich nepíše a ani se moc nezkoumají. Obecně o ně není moc zájem, čtenář si raději přečte třeba něco o Midway..." |
|
|
|
Toto jsou bohužel operace, které stojí v pozadí těch hlavních za WW2 a moc se o nich nepíše a ani se moc nezkoumají. Obecně o ně není moc zájem, čtenář si raději přečte třeba něco o Midway... | |
|
|
ja_62 napsal v č. 3112: Tak o tých mám toľko čo Dzin... + niečo viac sa dá nájsť na nete... "Mám pocit, že Daliborovi šlo v 3108&3110 o detaily z bitvy." |
|
|
|
Mám pocit, že Daliborovi šlo v 3108&3110 o detaily z bitvy. | |
|
|
dalibor napsal v č. 3110: Len to čo napísal Dzin..teda že pravdu máte obaja a že problém je v transkripci...používa sa jedno i druhé... "A co SK, něco by se nenašlo?" |
|
|
|
A co SK, něco by se nenašlo? | |
|
|
Já mám jen to, co psal Hrbek v Salvy nad vlnami. | |
|
|
Dzin napsala v č. 3107: "Pravdu můžeme mít oba, záleží na tom, jaká transkripce se použije. Je to klasický případ tředa "tsunami" a "cunami" kdy se onehdy někdo rozčiloval v novinách, aby si redaktoři ČT doplnili vzdělání, že se správně píše tsunami a ne cunami, jak uváděli. Jenže tsunami je anglická transkripce a cunami česká (ohledně válečných lodí třeba Mucu a Mutsu)." Já vycházel třeba z tohodle: www.warship.get.net.pl/Syjam/Coastal_Battles... mimochodem velmi zajímavé a asi jediná možnost jak skouknout věž japonských těžkých křižníků. Ale jinak obecně souhlas s Dzinem.Spíš by mě zajímaly podrobnosti z bitvy těhle lodí, případně podrobnosti kolem vyzdvižení.Francouzská sestava na mě moc dojem nedělá. |
|
|
|
Pravdu můžeme mít oba, záleží na tom, jaká transkripce se použije. Je to klasický případ tředa "tsunami" a "cunami" kdy se onehdy někdo rozčiloval v novinách, aby si redaktoři ČT doplnili vzdělání, že se správně píše tsunami a ne cunami, jak uváděli. Jenže tsunami je anglická transkripce a cunami česká (ohledně válečných lodí třeba Mucu a Mutsu). | |
|
|
dalibor napsal v č. 3105: Pravdu má Dzin, mrkni sem warships.web4u.cz/tridy.php?language=&st... "Spíše Dhonburi" |
|
|
|
Dzin napsala v č. 3104: Spíše Dhonburi "Sri Ayuthiya a Thonburi" |
|
|
|
Rixe: (3103) ano, Finsko a Siam. Nikdo jiný nově tento typ obrněných lodí nezavedl. Thajso (tehdy Siam, budu používat současné označení) mělo 2, Sri Ayuthiya a Thonburi, obě uvedené do služby v roce 38. Finští obrněnci sloužily od roku 32 (V) resp. 33 (I). |
|
|
|
Dzin napsala v č. 3102: Finsko a Siam? "Vidím, napsal jsem to špatně a upřesním. Byli to jediné dva státy, které tuto třídu zavedly po WW1. Takže je pravda, že byly ve své době raritou." |
|
|
|
SK: Vidím, napsal jsem to špatně a upřesním. Byli to jediné dva státy, které tuto třídu zavedly po WW1. Takže je pravda, že byly ve své době raritou. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII na moři
- > Válečné lodě druhé světové války