Waffen-SS
|
|
---|---|
curahee: Já jen že tady se to množné číslo zrovna hodilo... | |
|
|
Dzin:Ještě,že tě mám,ty máš tak zajímavé informace. | |
|
|
curahee: (1094) Tirpitz byli bitevní loď Třetí říše a admirál německého císařství. | |
|
|
Curahee:mam radost ze sem te pobavil | |
|
|
Thompson napsal v č. 1079: Mám taky dotaz,co to byly Tirpitz? "Mám dotaz co přesně byli Panzermeyer" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1092: sweb.cz/freiwilligen/DOBROVOLNICI/o150.htm "Toho člověka na fotce, jsem viděl na jiné fotce" |
|
|
|
Marek napsal v č. 1090: Toho člověka na fotce, jsem viděl na jiné fotce. "www.ritterkreuztraeger-1939-45.de/Waf fen-SS/Wuensche-Max.htm" |
|
|
|
Marek: Vďaka, idem si ten článok preložiť. | |
|
|
Lipton : Hej, ale dostal ji přece když byl u Leibstandarte, ne ? Mám dojem, že se mu snad i říkalo "Der schnelle Meyer". Max Wünsche ... ? A co mu chceš ? Neruš ho, už "spí". No nějaký ten zdroj mám, takže : SS Standartenführer MAX WÜNSCHE Kommandeur der I/SS Pz.Reg. 1 - LSSAH Kommandeur des 12. Pz.Reg. SS - 12. Pz.Div. SS Hitlerjugend Mimochodem, proč se nepodíváš do toho samého odkazu co jsem uváděl pro Thompsona ? Našel bys tam : www.ritterkreuztraeger-1939-45.de/Waffen-SS/... |
|
|
|
Thompson : Aha, takže jsi asi modelář, že ? Ta hlavní figura ( důstojník v tom pogumovaném plášti ) má být Kurt Meyer. Je to celé situované ( jak sami udávají ) do léta roku 1941 a podle toho co mají ti ostatní na sobě a jak mají upravenou výstroj bych řekl že se má jednat o instruování "motorizovaného" průzkumu. |
|
|
|
Marek (1081): 10 dní po operácii Overlord Kurt Meyer prevzal velenie 12. tankovej divízie Hitlerjugend (po Fritzovi Wittovi). Viac info: www.valourandhorror.com/DB/PERSON/K_Meyer.htm P.S. Nevieš ktorej jednotke v Normandii velil Max Wünsche? |
|
|
|
na krabičce totiž stojí Panzermeyer,LSSAH Division(Mariupol 1941), a podle fotografie z odkazu Marka je jedna figura Meyer |
|
|
|
Omlouvám se za "byli",je to tak , že dělám figury LSSAH od Dragonu a myslel jsem že to byl nějaký druh jednotek,takže moc dík za pomoc. | |
|
|
nikdo neni dokonalej,ne ??? | |
|
|
Thompson : Panzermeyer je přezdívka kterou dostal Kurt Meyer z SS Leibstandarte. Jestli Tě opravdu zajímá detailněji, tak tůdle vedle něco najdeš www.ritterkreuztraeger-1939-45.de/Waffen-SS/... |
|
|
|
Zdravím. Mám dotaz co přesně byli Panzermeyer,dík. |
|
|
|
Lipton : Malá oprava naší debaty. ERICH GÖSTL - SS Panzergrenadier Maschinengewehrschütze in der 6. Kompanie SS PzGren.Reg. 1 - LSSAH |
|
|
|
Lepší, než všechny zmíněné divize SS byla 130. pancéřová divize Panzer Lehr. A pokud by někoho zajímalo proč, tak proto že byla nejlepší. :o) | |
|
|
DuGalle napsal v č. 1074: "Ovšem znáš jiné divize SS, které zaznamenaly nějaké vítězství s dlouhodobým významem?" Vedz, že dlhodobým významom nemám na mysli fakt, že tento význam mohol zvrátiť priebeh bojov na západe. A asi to budú tie, ktoré som umiestnil na prvé priečky rebríčku v príspevku 1069, nemyslíš?: 1. 9. a 10. SS odrazila operáciu Epsom v Normandii. Počas operácie Market Garden dobyli mesto Arnhem. 2. 17. SS dobyla a takmer mesiac držala oblasť mesta Chraignes v Normandii 3. 6. SS dobyla časť oblasti Wing-sur-Marden a úspešne ju bránila takmer mesiac (18.1. 1945) LSSAH ani Reich nezaznamenali žiadne takéto - časovo dlhé - víťazstvo. Dobrým príkladom môže byť ich neúspech počas protiútoku pri Mortaine, alebo ofenzíva v Ardénach kde ako súčasť 6. tankovej armády SS stratili dobyté územie už po troch dňoch.
DuGalle napsal v č. 1074: Neignorujem. V bojoch o Caen sa presadila najmä divízia Hitlerjugend, ale tú - ako som povedal - nebudem radiť do môjho zoznamu. Okrem nej tam bola ešte 9. a 10. SS, ktorá odrazila Epsom. Ale ŽEBY, takúto dobrú obrannú akciu zviedla napríklad Liebstandarte, o tom neviem. "Takže ignoruješ takové boje, jako třeba v oblasti Caen (Villers Bocage apod)." |
|
|
|
DuGalle napsal v č. 1073: "Když se nad tím seznamem zamyslíš, tak i jiné jednotky bojovaly víceméně spolu. Proč jsou pak samostatně?" Čo to znamená spolu? Uveď nejaké príklady oblastí bojových akcii na ktorých sa podieľali v spoločnej súčinnosti príslušníci dvoch alebo viacerých nižššie vymenovaných jednotiek (okrem spomínaného Frundsbergu a Hohenstaufenu v Normandii a v Arnheme).
DuGalle napsal v č. 1073: Až na jeden detail (ktorý som už uviedol), ktorý je podľa mňa dosť podstatný: Zloženie Hitlerjugendu netvorili plnoletí vojaci (okrem veliteľov). "Nezapomeň, že ostatní divize SS na západě byly buď vytvořeny ve stejné době jako HJ nebo přišly z východu zničené na sra.ku, takže byly z velké většiny doplněný opět tím samým kádrem." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS