Waffen-SS
|
|
---|---|
Nevím jestli chtěli zvedat morálku po dobytí Berlína...?! | |
|
|
curahee 1135: že by jen poslední pokus o pozvednutí morálky ?? Hmm,, ale taky jinak nevím | |
|
|
Já,bych počkal až na brilianty | |
|
|
Brunner:U tebe mě to dost zaráží,spoléhal jsem na tvou pomoc! | |
|
|
Nevíte někdo,jak to bylo s udělováním Rytířských křížů(hlavně konec války),jestli tam byl zván hned fotograf?Dost mě zarážejí fota,např.6-8.5.45,kdy na nich stojí držitel RK a vše je hned dokumentováno,jde mi o to,zda ty fota jsou opravdu z těchto dnů! sweb.cz/freiwilligen/DOBROVOLNICI/o180.htm |
|
|
|
Fuj(1129):Tak ti to asi jasný není,co? | |
|
|
curahee napsal v č. 1131: To je snad jasný " A Wehrmacht měl i věznice(jako každá armáda)." |
|
|
|
curahee napsal v č. 1130: Takhle to řeknu. U waffen SS byly na odhalování homosexualů apod. a na jejich následné potrestání citlivější než u Wehramchtu. "Ne,nestačí každá voj.organizace měla své trestní prapory i Wehrmacht.Takže tvé poznatky mě moc neutěšili,nevysvětlil si rozdílnost trestání mezi WH a SS!" |
|
|
|
A Wehrmacht měl i věznice(jako každá armáda). | |
|
|
Ne,nestačí každá voj.organizace měla své trestní prapory i Wehrmacht.Takže tvé poznatky mě moc neutěšili,nevysvětlil si rozdílnost trestání mezi WH a SS! | |
|
|
curahee napsal v č. 1128: Pokud vím, tak v rámci koncentračního tábora Dachau byl zřízen blok pro esesáky homosexuály a pro provinilce nějakého jinačího druhu ( krádeže atd. Na to si pokudivu Waffen SS potrpělo ). Stačí ?? "Když se u Waffen ss zjistilo!Např.?" |
|
|
|
Fuj06:Když se u Waffen ss zjistilo!Např.? Tak tohle si poslechnu velmi rád.Tak třeba i "prasata" co vyhladili Oradour byly nějak perzekvovány?Nebo lahůdky hochů Arthura Phlepse? |
|
|
|
Curahee: Ne, je to správně napsané | |
|
|
Brunner: Jistě. Ale když se to u Waffen SS zjistilo, trest nebyl dvakrát příjemný. O nějakém příkladu u Wehrmachtu ( tedy kromě znásilňování žen ) nevím. | |
|
|
FUJ06:Dostávali nebo nedostávali,nepřepsal si se? | |
|
|
curahee: Ale já jsem chtěl jenom říci, že do Waffen SS se dostávali ledajaké prasata. | |
|
|
FUJ06:Když si nenecháš poradit od staršího,tak... | |
|
|
Johny: Díky S tou maturitou jsem to slyšel v jednom dokumentu. | |
|
|
Marek:Nevadí. | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 1117: "Pokud vím, tak u Wehrmachtu ( teda alespoň na začátku ) musel mít důstojník maturitu." Nemusel. Všichni důstojníci museli absolvovat důstojnickou školu, později pouze jakýsi krátký kurz - ta to nahradila. Ovšem samozřejmě čím lepší škola, tím šance na důstojnickou hodnost byla vyšší. Ke konci války ale už důstojníkem byl často jmenován kdokoliv za výsledky v boji. Namátkou to srovnám s ČSLA v 50tých letech, kdy soustružníci nastupovali do armády v hodnosti poručík až plukovník dle pozice v KSČ... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS