Waffen-SS
|
|
---|---|
curahee (1103) : Bohužel, nic přímo v češtině nemám k dispozici . Tohle bylo jediné "schopné" a dostupné. | |
|
|
curahee napsal v č. 1116: To se divím Pokud vím, tak u Wehrmachtu ( teda alespoň na začátku ) musel mít důstojník maturitu. Nebo se snad pletu ?? "Tak to slyším prvně" |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 1115: Tak to slyším prvně!Bad Tolz jim nestačil? "Pokud vím, tak taky wehrmachtu vadili důstojníci Waffen SS bez maturity" |
|
|
|
curahee napsal v č. 1114: Ano. Pokud vím, tak taky wehrmachtu vadili důstojníci Waffen SS bez maturity. Taky jeden bod kritiky, která od Wehrmahctu byla slyšet před válkou. "to myslíš až později,doufám...?" |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 1111: ???to myslíš až později,doufám...? "Pokud vím, tak tohle Wehrmachtu na Waffen SS hodně vadilo" |
|
|
|
DuGalle napsal v č. 1110: To mi připomíná jeden film "Aneb "ty přičmoudlá albánská dobytek, já tě naučila jak toprá německá voják musela bojovat" a prááásk..." |
|
|
|
Lipton:Nekrofílie,a znásilňování Dirlewangerových prasat a Brigády Kaminsky jsou obehranou písničkou... | |
|
|
Lipton napsal v č. 1109: Pokud vím, tak tohle Wehrmachtu na Waffen SS hodně vadilo. Podle nich tam přijímali kohokoliv. A nejsou daleko od pravdy. Stačí mít blond vlasy .... "Ináč, on bol naozaj mimo. Už v roku 1920 ho obžalovali zo zneužívania mladistvých." |
|
|
|
Aneb "ty přičmoudlá albánská dobytek, já tě naučila jak toprá německá voják musela bojovat" a prááásk... | |
|
|
Ináč, on bol naozaj mimo. Už v roku 1920 ho obžalovali zo zneužívania mladistvých. A vo Varšave jeho komando páchalo také OHAVNOSTI, že sa z nich zvedal žalúdok všetkým ostatným nemeckým jednotkám. |
|
|
|
DuGalle napsal v č. 1107: Na tohle by mohli vzpomínat ssmani co učili albánský dobrovolniky ve Francii ! "že ho odkráglovali jeho hoši" |
|
|
|
Jedna z verzí je, že ho odkráglovali jeho hoši, ofic verze ale je, že ho picli jakýsi Francouzi... | |
|
|
To nevím přesně,ale mám pocit,že to byly vězni z jiného KT! | |
|
|
Presne tak! Len dotaz, to ho ubili príslušníci jeho komanda? | |
|
|
curahee napsal v č. 1102: Zasloužil si to. "Dirlewanger byl ubit k smrti vězni,při formování jednotky byly do zbraně bráni vězni KT Dachau." |
|
|
|
Marek:Díky,ale vše si nepřeložím... | |
|
|
Lipton:Dirlewanger byl ubit k smrti vězni,při formování jednotky byly do zbraně bráni vězni KT Dachau. | |
|
|
curahee (1099) : www.ritterkreuztraeger-1939-45.de/Waffen-SS/... |
|
|
|
Oberführer SS doktor Oskar Dirlewagner velil 36. Waffen Grenadier Division SS. Asistoval pri formovaní špeciálnej trestnej jednotky, ktorá sa skladala z bývalých väzňov - Sonderkommando Dirlewagner. Prvýkrát zahájila činnosť za frontovými líniami počas operácie Barbarossa, kde sa zúčastnila bojov proti partyzánom. Jej "pobyt" v Sovietskom Zväze sa vyznačoval vyvražďovaním civilistov a kradnutím. Zúčastnila sa (okrem iného) i potláčania Varšavského povstania v roku 1944. Dirlewagner bol sadistický zmrd a dúfam, že za svoje vyčínanie dostal čo mu patrí! |
|
|
|
Hledám nějaké bližší informace o O.Dirlewangerovi?! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS