Září 1938 - měli jsme se bránit?

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
4541-4560 z 5038
Po
čet.Hrad 2.1.2004 18:59 - č. 643
čet.Hrad Hezký fotky německý armády, škoda, že ji rozdupali!!
Bart S. 2.1.2004 18:55 - č. 642
Bart S. Hezký fotky dobrý armády. Škoda že byla na nic...
čet.Hrad 2.1.2004 17:41 - č. 639
čet.Hrad david: www.fronta.cz/index.php?action=11&barva=...
řeč je o tomhle
egli 21.12.2003 16:25 - č. 638
egli čet. Hrad: popisky budou postupně dodány. Můžete tam psát do komentářů detaily týkající se výstroje, výzbroje apod.
čet.Hrad 21.12.2003 14:02 - č. 636
čet.Hrad David + Fuky: No co se dá dělat. Sice mi hned 5.1. začíná zkouškový, ale na Adam si čas najdu vždycky.
čet.Hrad 21.12.2003 14:00 - č. 635
čet.Hrad Egli: Výborně! Popisky přidáš nebo chceš s některými pomoci?
Fuky 21.12.2003 10:56 - č. 633
Fuky čet.Hrad a david: pánové, je mi líto, ale výpravy se nemohu zúčastnit. Do orlických hor nejedu a na svátky se budu nalézat na úplně opačném konci republiky... tak snad příště...
egli 21.12.2003 09:44 - č. 632
egli Pár fotek čs. armády z propagační knihy Dvacet let československé armády v osvobozeném státě vydané ministerstvem národní obrany v květnu 1938:

fronta.cz/index.php?action=11&barva=0&am...
čet.Hrad 16.12.2003 10:52 - č. 631
čet.Hrad David: Potřebuji ten termín vědět co nejpřesněji, navrhuji sobotu 27.12.03 sraz v Mladkově na nádraží.
Fuky 15.12.2003 19:53 - č. 627
Fuky čet.Hrad: Kdy si pořídíš ikonku, nebo na to už jsi taky zapomněl???
Fuky 15.12.2003 19:51 - č. 626
Fuky čet.Hrad: hledat to nebudu, s tím mi vlez na záda staříku, mimochodem kdes nechal berličku,nějak jsem tě s ní ještě neviděl!!!
David: my si s panem kolegou rádi vyměníme názory, viď čet.Hrade?
čet.Hrad 15.12.2003 18:03 - č. 624
čet.Hrad Podívej se, já vím, že mě máš za sklerotika a neználka, ale přece jenom něco v té hlavě mám a seno to není!!! A pokud nevíš kde je öÖ¨, tak hledej šmudlo malá nápověda: je to na klávesnici
Fuky 15.12.2003 16:14 - č. 623
Fuky čet.Hrad: vím, že jsem už s tím svým rejpalstvím děsnej, ale taková drobná poznámka- Výšina se jmenuje pouze ten kopec, samotná tvrz se jmenuje Hůrka, maximálně ještě Horka nebo Berghohe (chybí mi tam přehláska nad o).
čet.Hrad 15.12.2003 12:52 - č. 622
čet.Hrad Není zač. Adam je jediná armádou využívaná tvrz, která má nepřístupný i povrch tvrze. Smolkov i Výšina mají nepřístupné pouze blízké okolí vchodových objektů, ale samotné objekty jsou volně přístupné. Doufám, že u Výšiny se tento stav brzy změní v souvislosti s převedením tvrze z vlastnictví armády do rukou města Králíky
Johny 15.12.2003 10:13 - č. 620
Johny re čet.Hrad: Dík, to sem nevěděl.
čet.Hrad 15.12.2003 02:00 - č. 619
čet.Hrad Johnny: Utajené. Řekl bych spíše veřejné tajemství, obečně se ví, že armáda podzemní prostory na Adamu využívá, nejspíše jako skladovací prostory, ale co v nich skladuje, to už se neví. Dále uzavřený prostor je i povrch tvrze čítající všechny povrchové objekty, vzhledem k vyjímečně malému rozsahu podzemí (samozřejmě tím pádem i k malým vzdálenostem mezi povrchovými objekty) nejde zase o tak velikou oblast, aby se nedala uhlídat a zároveň nebyla moc na očích. Když jsem tam byl před dvěma lety, celkem v pohodě jsem se dostal k jednomu pěchotnímu srubu (K-Am-S 39 Hodek), ale dál jsem se bál jít. Známého tam rok přede mnou hnal hned z kraje lesa voják se psem, tak jsem nepokoušel osud
čet.Hrad 14.12.2003 23:36 - č. 618
čet.Hrad Když jsem se otce zeptal na odvoz, řekl, že si to projde se mnou a to chce vzít ještě s sebou dědu. Davide byl by to problém? Ať jim to kdyžtak řeknu hned. Ten Mladkov by mi plně vyhovoval
Johny 14.12.2003 23:32 - č. 617
Johny re Fuky: Dík za info. Přesně na to jsem se ptal, zda je tam i jiné podzemí než jen patra. Na Adamovi (chata) se zastavím občas na pivo. Něco jsem zaslechl ale pokud je tam do dnes armáda, je to dobře utajené. Nad Petrovicemi občas lítám na padáku a ještě jsem tam vojáka neviděl.

Ví někdo něco o současném využití podzemí na Adamu a nebo to je stále tajné?
Fuky 14.12.2003 21:44 - č. 615
Fuky David:je dosti možné, že budu na svátky, teda přesněji na silváče- pár dní před, pár po (tak 5) s otcem v oblasti Orlických hor, přesněji necelých 20km od Adamu, takže ten by mne snad pustiti mohl, případně bych ho vytáhl sebou, teda pokud by to nevadilo. Nevím, jakou rychlostí postupuješ, ale já měl problém teď v létě za jeden den K-S 48-K-S 33 (bez Adamu). Je teda fakt, že jsem se u každého obektu drobátko pozdržel , ale stejně... Sice nevím, jestli tam vůbec pojedu, je blbé něco navrhovat, ale co byste říkali takovému Mladkovu ŽST?
Fuky 14.12.2003 21:38 - č. 614
Fuky Johny: Větší, tedy těžké objekty mají téměř vždy jen dvě patra-bojové(to, co vidíš na povrchu) a týlové(to nevidíš), ve výjimečných případech bylo budováno patro jen jedno, tudíž musely být místnosti běžně umístěné v patře dolním přemístěny nahoru (hajzlík, umývárna, filtrovna, strojovna, ubikace, stanoviště zemní telegrafie). Více pater než dvě objekty nikdy neměly! (tedy abych byl přesný tři patra měly izolované dělostřelecké sruby, objekty pro otočnou a výsuvnou věž, objekty pro minometnou kopuli a výjimečně některé jiné objekty (viz. pozorovatelna-Stachelberg, číslo z hlavy nevím)-vesměs však šlo pouze o mezipatro, tyto objekty až na 2. zmiňovaný se však v naší oblasti nevyskytují) Sověti si při Ostravské operaci mysleli, stejně jako ty, že mají pevnosti několik pater dolů do podzemí, není to však, jak jsem již vysvětlil pravda.
Naši staříkové se tu bavili o tvrzi Adam. Tvrz je seskupení několika objektů, pěchotních i dělostřeleckých, propojených rozsáhlým podzemím (někdy o celkové délce i více než 3km), ve kterém se nalézaly kasárny, filtrovna, strojovna, muniční sklady.... Právě takové podzemí je pod vrchem Adamu nad Petrovicemi, je využíváno armádou (?) a docela bych se do něj chtěl pdívat. Doufám, že pro vysvětlení stačí, Johny.
4541-4560 z 5038
Po