Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
---|---|
čet. Hrad: jj díky.. odpověděl jsem ti. Nevim jestli ta fotka co jsem k tomu přidal něco vyřeší, ale aspoň teď víš co přesně myslim. Asi to vypadá že zůstanu u toho atypickýho Céčka, než abych žil v domění, že by to mohlo být to "zázračný" déčko.. | |
|
|
mousik: posílám ti mail, kde jsou dva atypické objekty LO vz.36, zvláště ten levý se hodně podobá tomu, co jsi popisoval | |
|
|
víš co, sr.. na to, jen sem se ptal | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1831: Jako co ty děcka dělaj... "Aha ty už jsi velkej kluk (ty děcka jsou stejně starý jako ty)" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1828: Aha ty už jsi velkej kluk (ty děcka jsou stejně starý jako ty) "Já ti ty "děcka" vyfotim..." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1826: Já ti ty "děcka" vyfotim... Kasárna tam není ani nebyla, ale v Chomutově jo. "že znám hodně děcek z Jirkova, jezdí k nám na letní tábor k Tišnovu" |
|
|
|
xfish5: Z Jirkova?? Heh.. Tak to je kousek. V Jirkově nevim, myslim, že to patřilo pod Chomutov. Ani nevím jestli byly v té době v Jirkově kasárna. Pokud vůbec. | |
|
|
xfish5 napsal v č. 1824: že znám hodně děcek z Jirkova, jezdí k nám na letní tábor k Tišnovu "Ano jsem. Proč?" |
|
|
|
to mousik: Díky moc to xfish5: Tak až na něco narazíš, tak napiš... |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1823: "ty jsi z Jirkova?" Ano jsem. Proč?
čet.Hrad napsal v č. 1823: No tak kdybych na něco narazil, tak že to sem napíšu. "No a co? To je dobrý konstatování" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1819: "A v Jirkově?" ty jsi z Jirkova? Nemáš někoho známého na Dopravním podniku? BTW: ty 4 příspěvky šly napsat do jednoho.
xfish5 napsal v č. 1821: No a co? To je dobrý konstatování "Jo a mam rozečtenou knihu, tam je zmínka o obsazování ČSR." |
|
|
|
Glynwed: 20. pěší divize vznikla dne 10.10.1935 v Hamburku.
Glynwed napsal v č. 1814: Jo a mam rozečtenou knihu, tam je zmínka o obsazování ČSR."Neměl by někdo o těchto akcích bližší údaje?"
Glynwed napsal v č. 1817: Potřebuješ něco zjistit o Chomutovu?"Jěště by mě zajímaly čs. jednotky které stály v prostoru cca Děčín - Chomutov..."
mousik napsal v č. 1818: A v Jirkově? "v Chomutově byl 46. pěší pluk.." ----------------------- SK: spojenie príspevkov |
|
|
|
v Chomutově byl 46. pěší pluk.. | |
|
|
to čet.Hrad: Díky za pomoc. "radit takovému znalci" Moje informace o opevnění jsou v rámci laické veřejnosti obstojné, ale jinak jste tady odborníci 3 - ty, Fuky a david gore . Jěště by mě zajímaly čs. jednotky které stály v prostoru cca Děčín - Chomutov... ----------------------- SK: spojenie príspevkov |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 1814: Mrknu se jestli najdu něco v knihách o opevnění, jinak ti ale moc neporadím, protože jednotlivé informace ještě nemám setříděné (navíc radit takovému znalci jako ty..... ) "Neměl by někdo o těchto akcích bližší údaje?" |
|
|
|
Měl bych dotaz ohledně německé 20.Infanteriedivision. Rád by jsem věděl něco podrobnějšího o její účasti na obsazení Sudet v září 1938 a později zbytků Československa v březnu 1939. Základní informace od Johna mám. Podle jistých informací měla (část nebo celá?)divize vyrazit z Drážďan a překročit čs. hranice u Děčína (Tetschen). Obsadit měla mimo jiné obce Růžodol (Rosenthal) a Sněžná (Schneeberg). V roce 1939 pak měla obsazovat mimo jiné i Rakovník. Neměl by někdo o těchto akcích bližší údaje? |
|
|
|
Marek: ještě zkusím já něco vyhledat, ale až po víkendu | |
|
|
Fuky (1806) : Promiň, ale moc dobře Tvé snaze nerozumím. Dotazuji se jednak na opevnění a jednak i na systém obrany, který v tomto úseku měl být veden. Je přece jedno v kterém tématu mi odpovíte, tím spíš, že se ty dotazy tak nějak týkají obou. Člověk sem ( myšleno do tohoto tématu ) zavítá jednou za půl roku, ale raději aby si vždycky dal předem sám přes hubu ! ( ) ___________ david gore (1807) : Díky, informace Tebou uvedené si poznačím. Jen by mě ještě zajímalo, jestli nejsou i nějaké studie ohledně té druhé části co mě také zajímá, tedy toto „Tedy konkrétně by mě i zajímalo jak dlouho měla v těchto místech obrana ( založená asi tedy i na těchto bunkrech ) vydržet.“. Existují tedy nějaké takové informace ? Jsem totiž z této oblasti a tak mě to tak trochu zajímá. Zkus prosím „vyštrachat“ ještě i něco k tomuto. Dík. |
|
|
|
curahee: Kuš, jen se snažím ulehčit práci některým kolegům... Omlouvám se, už se do toho srát nebudu. | |
|
|
Fuky bude moderovat? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?