Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
---|---|
Carlos napsal v č. 1852: A co by se stalo kdyby odpověděli?Vůbec nic...víte přece v jakém stavu bylo Rusko v 38...A němci by stejně dokola opakovali že nechtějí válku ale to co jim poprávu patří... "Johny (877) - Taky SSSR na zadost prezidenta Benese neodpovedel!" |
|
|
|
to pbradler - Situace CSR a Polska byla uplne jina. Polsko bylo napadeno, my jsme byli prinuceni prijmout diktat. Kdo vi, jak by jednali Polaci v nasi situaci. Co se tyce Jugoslavcu, vzdyt ti druhou videnskou arbitrazi prisli o rozsahla uzemi postoupene Madarsku (takova podoba Mnichovske dohody). Jinak rok 1941 je rozdilny od roku 1938. to Nibor (899 a 900) - Souhlas. |
|
|
|
to Pavel Sramek (890) - Souhlasim s Vami. Jinak ja se snazim podchytit mnichovske udalosti na Ustecku a Ostravsku, takze jsem zvedavej, jakpak to dopadne, ta ma diplomka. |
|
|
|
Johny (877) - Taky SSSR na zadost prezidenta Benese neodpovedel! Johny (888) - Dobry scenar, skoda, ze to tak neprobihalo :) |
|
|
|
Pavel Šrámek napsal v č. 863: Naprosty souhlas. "S dotazem 30. 9. 1938 to podle mne není v rozporu, protože pokaždé byla zcela odlišná situace. 27. 9. večer se zdálo, že vše vyjde a proti Německu bude stát silná koalice, 30. 9. bylo jasné, že jsme v tom sami." |
|
|
|
Když jsme u těch knížek, nakladatelství Libri chce letos vydat velkou encyklopedii o čs. armádě 1918-1939. Viz ediční plán na rok 2005 na www.libri.cz Vzhledem k plánované ceně, doporučuji začít spořit s velkým předstihem. |
|
|
|
Zajímavé polské stránky o těšínsku: www.ata.com.pl/kcc/zaolzie1938/zaolzie.htm |
|
|
|
Obsah sborníku z konference je na cupress.cuni.cz/cgi-bin/caroshow/monografie/... | |
|
|
V knihkupectvích by měl být k dostání sborník příspěvků z konference k 65. výročí Mnichova 1938, která proběhla v říjnu 2003 v Praze. K vojenství tam sice nic přímo není, ale myslím, že tam jsou jiné velmi zajímavé příspěvky. Viz např. www.kosmas.cz/knihy/124303/Mnichovska-dohoda... | |
|
|
www.v-klub.cz/archeo/a-kasarna/kasarna.html Aspoň někdo. |
|
|
|
Pavel Šrámek napsal v č. 1843: Díky, zkusím to v Brně u Barviče "Pokud vím, některá lepší česká knihkupectví nabízí sehnání zahraniční knihy přes ISBN" |
|
|
|
NIEROZEGRANA KAMPANIA - už se hřeje u mě doma v knihovničce . | |
|
|
k 1839: Tu knihu vydalo nakladatelství NERITON (www.neriton.apnet.pl). Pokud vím, některá lepší česká knihkupectví nabízí sehnání zahraniční knihy přes ISBN (tahle kniha má ISBN 83-88973-61-4). Vyšla i další zajímavá kniha polského historika Pitra Majewského NIEROZEGRANA KAMPANIA o možnostech obrany Československa na podzim 1938. Osobně ji považuji za nejhodnotnější knihu o čs. armádě v roce 1938. Vyšla v nakladatelství TRIO (www.wydawnictwotrio.pl), ISBN 83-88542-83-4. | |
|
|
Já jsem se jenom smál tomu, jak spoustě lidí dělá problémy skloňování cizích a hlavně polských jmen. | |
|
|
Stačí ty starej šťourale?!? | |
|
|
Zkus nějaké polské servery. Mimochodem, to polské jméno pěkně skloňuješ, buď to skloňuj celé, nebo se skloňování vyhni jiným sovosledem. Skloňovat pouze křestní jméno je velmi zajímavé. |
|
|
|
Neví náhodou někdo, kde by se ještě dala sehnat kniha WOJSKO POLSKIE WOBEC KRYZYSU CZECHOSLOWACKIEGO 1938-1939 autor Marek Piotr Deszczyński? Na www.bunkry.cz už není delší dobu k dostání. www.bunkry.cz/knihy/book.asp?action=detail&a... |
|
|
|
Sorry, spletl jsem si téma | |
|
|
Pánové, omlouvám se, že obtěžuji, ale nějak jsem nepochopil, čet.Hrade, proč jsi přesunul diskusi o LO vz.36 z opevnění sem. Jinak znám přesnou odpověď na to, co je to za objekt (tedy ten u Chomutova), ovšem píšu jí do Opevnění. Jinak tím, že porušuješ autorská práva, čet.Hrade, by ses moc takto veřejně chlubit neměl. (ad.Am ) |
|
|
|
mousik napsal v č. 1835: Ok, dál už ti asi nepomůžu. Já jsem spíš narazil na to, že Déčko mělo být zesílené Céčko, ale to jsou jen dohady, navíc se o vz.36 moc nezajímám "jj díky.. odpověděl jsem ti. Nevim jestli ta fotka co jsem k tomu přidal něco vyřeší, ale aspoň teď víš co přesně myslim. Asi to vypadá že zůstanu u toho atypickýho Céčka, než abych žil v domění, že by to mohlo být to "zázračný" déčko.." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?