Září 1938 - měli jsme se bránit?
|
|
---|---|
Vy experti, proč mě neopravíte, když napíšu blbost? Krychelná pevnost betonu byla ŘOPem předepsána ne na 350kg/cm2, ale na 450kg/cm2 !! | |
|
|
mbbb napsal v č. 3080: Nemám po ruce literaturu jenže se taky poměrně běžně přesahovala "bylo dosahováno taky ale byla dosahována pevnost pod 200 kg/cm2 u Lo se poměrně běžně nedosahovala požadovaná hranice pevnosti" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 3078: bylo dosahováno"že by 700kg na cm2" taky ale byla dosahována pevnost pod 200 kg/cm2 u Lo se poměrně běžně nedosahovala požadovaná hranice pevnosti |
|
|
|
Krtek2 napsal v č. 3074: Aha, nenapsal jsem to jednoznačně, myslel jsem proti SSSR. "A proti komu? " |
|
|
|
Perry napsal v č. 3076: "několikanásobně překročili njnižší povolenou hodnotu kvality betonu..." že by 700kg na cm2?! S tím jsem se ještě nesetkal Bylo dosáhováno tuším i kolem 600kg, ale 700 a víc snad dosaženo nebylo PS: a vidím, že jsi to už upravil |
|
|
|
Langos napsal v č. 3073: moc se mi nechce věřit že by Německo bojovalo společně se SSSR "VB, Francie a Německo by bojovalo společně se SSSR." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 3071: jo to jsem se u toho taky dost zasmál když jsem četl knihu Zapomenutí Hraničáři od E.Stehlíka tak tam kpt. žen. Ing.Adolf Benda říká že když posílali vzorky do Prahy tak o dost překročili nejnižší povolenou hodnotu kvality betonu... "Reaguji na slova kvalita betonu. hahaha Proč vraceli stavitelé peníze za špatně odvedenou práci??? proč pevnost betonu měla být 510-480 kg/ cm3 a v hodně případech byla 350-210 kg/cm3?Viděl jsem na vlasní oči tuto kvalitu (nejhoší hřeben na Sušině Hynčice pod Sušinou, tam se dala strčit ruka po zápestí pod armatury)!!!!" |
|
|
|
Langos napsal v č. 3072: Tak to pak jde skutečně těžko říct....
"Jaký byl vůbec stav německý armády?"
Langos napsal v č. 3073: To by mělo být udrženo v prvé řadě územními ústupky a hlavně Sovětským svazem. Maďarsko by se do války nepouštělo, rozhodně ne v první fázi, ale nejspíše až když by byl stav jasný, dále by bylo drženo Malou dohodou (Rumunskem určitě)."Kdyby se tedy na stranu Německa připojilo Polsko " Ale opět točíme dokola stejné myšlenky a fakta |
|
|
|
Perry napsal v č. 3067: I když tohle je opravdu velká doba. To spíš v případě, že bychom se ubránili prvnímu útoku a Němci by doplnili síly a vtrhli by pak na nás s větší silou nebo kdyby se k nim opravdu připojila Británie a Francie, což podle mě asi nehrozilo."až do května 1939..." Možná že by 2. světová začala už tehdy v roce 1938. Kdyby se tedy na stranu Německa připojilo Polsko a Maďarsko a nám by možná pomohl Sovětský svaz, Jugoslávie a Rumunsko, to by teprve začalo. Nakonec by se mohlo stát, že VB, Francie a Německo by bojovalo společně se SSSR. |
|
|
|
Streso napsal v č. 3069: Je jedno, čemu věřím, akorát lze jen těžko říct, jak by to asi dopadlo."Ty tomu snad věříš? " Jaký byl vůbec stav německý armády? |
|
|
|
Tohle mě pobavilo:
Reaguji na slova kvalita betonu. hahaha Proč vraceli stavitelé peníze za špatně odvedenou práci??? proč pevnost betonu měla být 510-480 kg/ cm3 a v hodně případech byla 350-210 kg/cm3?Viděl jsem na vlasní oči tuto kvalitu (nejhoší hřeben na Sušině Hynčice pod Sušinou, tam se dala strčit ruka po zápestí pod armatury)!!!! Požadovaná hodnota byla 350kg/cm2 ne krychlový. Kvalita betonu byla jedna z nejlepších na světě co se týče pevnosti. A s tou armaturou to mi nějak uniká, pán to asi osobně zkoušel |
|
|
|
Perry napsal v č. 3067: Ja si myslím, že by to tak dlho netrvalo...teda v prípade, ak by nám nikto nepomohol... "Docela mě tam zaskočilo že bychom se byli schopni sami bránit až do května 1939..." |
|
|
|
SK:Docela mě tam zaskočilo že bychom se byli schopni sami bránit až do května 1939... | |
|
|
www.palba.cz/viewtopic.php?t=1243&highlight= | |
|
|
Janku, je vidět že ti chybí základní informace, takže si můžeš prostudovat např. dokumenty: www.fronta.cz/dokumenty/mnichovska-krize |
|
|
|
janek napsal v č. 3063: www.fronta.cz/forum.php?sekce=pravidla, zvláště bych doporučil přečíst ještě jednou toto:
"myslím kdyby jsme se bránili tak by to možná cosi němcom udělalo. jakýsi borec říkal že jsme tu válku rozpoutali my. ___co je na tom pravdy "
Než založíte nové téma, než se na něco zeptáte, zkuste nejdříve projít starší témata a využít funkci Hledej. |
|
|
|
|
|
|
|
Ono to s tou zahraniční pomocí bylo asi hodně na vážkách. Asi nejlepší okamžik byl 23. 9. 1938. viz. www.fronta.cz/dokument/zaznam-jednani-cs-vla... Možná by stačilo v tu chvili Hitlera jen nějak šikovně vytočit, aby mu ruplo v palici tak, že by se v Mnichově s Británií a Francií nepohodl. Možná úkol pro tajnou službu. |
|
|
|
Já bych řekl, že žádný z těch mocností,které si zde Krtku uvedl, by nešla do války kvůli nějakému Maďarsku. | |
|
|
Krtek2 napsal v č. 3059: itálie se vůbec takhle brzo do žádného konfliktu hrnout nechtěla...je možné že by se v roce 1938 ještě držela zpátky...měla plány s Lybií,popř.Albánií... "maximálně by se do války zapojily další mocnosti (Itálie," |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?