Generálové a maršálové 2.sv.v.
|
|
---|---|
Sgt.Tomas napsal v č. 263: "tam dole sou nekdo ale newim neni napsany kdo to je" Ten v přilbě je nejspíš Richard Tesařík, vedle něho Antonín Sochor, na sousední fotce je kpt. Otakar Jaroš. Wittmanna s Peiperem by jste jistě poznali, že jo |
|
|
|
tak ted sem na to trefil nasel sem jeho fotku aji s jeho manzelkou jen to je dost malicky www.rozhlas.cz/wwii/osvobozeni/_zprava/150667 | |
|
|
www.quido.cz/historie/historie_379.html tam dole sou nekdo ale newim neni napsany kdo to je | |
|
|
tesáříky brouky
Tudy cesta nevede |
|
|
|
Martin R.:Já zkoušel seznam i centrum a našel jsem jen tu jednou fotku a taky tesáříky brouky | |
|
|
Perry: Já zkoušel Google,a našel jsem jen tu jednu fotku a obrázky brouků tesaříků | |
|
|
nj....nebo kdyby někdo třeba věděl o nějaké webové stránce s touto fotografií... | |
|
|
Peryy: No,to bude asi problem... Jedině aby někdo naskenoval obrázky z té knížky,o které mluvil mbbb. |
|
|
|
Jo včera jsem to slyšel ale bohužel jsem předávání vyznamenání nesledoval Proto teď sháním nějakou fotku kde mu je vidět do obličeje... | |
|
|
Perry: Včera ve zprávách na čt1 se omlouvali že při předávání státních vyznamenání, při předávání vyznamenání in memorian Josefu Buršíkovi,omylem ukázali fotku Richarda Tesaříka A byla jiná než tahle... |
|
|
|
Martin R.: Jo,na konci 50.let... mbbb:Bohužel tuhle knihu nemám a nevím ani kdo ji má |
|
|
|
mrkni se do té knihy, jestli ji neznáš, jsou tam zajímavé fotky. | |
|
|
tuhle fotku mám
No nic,aleaspon jsem to zkusil.
můj děda totiž když byl na vojně tak byl jeho řidič...
Opravdu? |
|
|
|
tuhle fotku mám,ale sháním nějakou kde mu je vidět do obličeje...můj děda totiž když byl na vojně tak byl jeho řidič... | |
|
|
Voják se srdcem bohéma - pěkná kniha o Tesaříkovi | |
|
|
Perry: www.quido.cz/historie/obrazky/396/tesarik.jpg Je to to co hledáš? |
|
|
|
Pánové,chtěl jsem se vás zeptat zdali někdo nemá v počítači uloženou fotografii genmjr.Tesaříka. Ozvěte se. Děkuji | |
|
|
Dzin napsala v č. 244: Taky jsem slyšel, např. jeho velení 99. střelecké divisi, a snad i na vyšších funkcích, nemyslel jsem to na jeho schopnost vést jednotku, spíše obecněji, že nebyl schopen pochopit, že on víceméně za ROA nestojí, jako její velitel, a že ho Němci jen využívají-jezdil na konference, vydával proklamace, nabíral vojáky, a možná si fakt myslel, že jde o osvobození Ruska - a koneckonců, mám-li se držet účasti ROA v povstání, šlo spíše o akci velitele 1.divise ROA, než o nějaký Vlasovův rozkaz "Vlasov bývá označován za jednoho z nejschopnějších generálů v RA ve své funkčím zařazení ve své době. |
|
|
|
Vlasov nemohl být žádnej tragéd - trouba. Knihu "Jmenoval se Vlasov" neznám, ale mám doma knihu "Případ generála Vlasova". |
|
|
|
doporučuji si přečíst knihu JMENOVAL SE VLASOV. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Osobnosti
- > Generálové a maršálové 2.sv.v.