Generálové a maršálové 2.sv.v.
|
|
---|---|
mbbb: Potom je ale otázka, jestli to bylo tím, že byl tak dobrý, nebo tím, že ostatní byli tak špatní. Idkyž podobně by jsme se mohli tázat i u Pattona. | |
|
|
Dzin napsala v č. 195: to bezpochyby! "Rozhodně byl jedním z nejlepších vysokých velitelů za WW2 v britské armádě " |
|
|
|
Ale tak Monty nebyl špatný. Jednalo se dobrého velitele. Jenže u něj je ta chyba, že jeho prohlášení jsou prakticky vždy formulována v poměrně velkohubém stylu, jak on vše udělal a jak to bylo nejlepší. Takže se stávalo, že popsal svoji brilantní operaci a později se ukázalo, že nebyla tak brilantní jak tvrdil. Jenže právě tohle vyvolalo později jeho kritiku. A bohužel byl kritizován jako neschopný, což ale podle mě nebyl. Rozhodně byl jedním z nejlepších vysokých velitelů za WW2 v britské armádě (nenapadlo vás někdy, co britská armáda provedla, že na ní královna zanevřela? ). | |
|
|
já nejsem modelář, já si stavěl letadýlka od Kovozávodů, trošku od Směru, jen tak pro radost, barvy většinou Unikol, když sem se rozšoup a byly, tak jsme s klukama kupovali dohromady Humbrol. To je již dávnou. Pivní Spit se mi al elíbil | |
|
|
mbbb:ach vy modeláři můj první model byl Hawker Hurricane a vypadal jako by ho právě sestřelili nad La Manche Jinak mi je Monty sympatičtější než Patton...stejně tak i Slim... | |
|
|
Perry napsal v č. 191: tomuhle zase tak moc nerozumím, ale Pattona mám rozhodně radši, než Montyho. I když Montyho pivní úprva Spitfajra mne svého času inspirovala v modelaření "jistě monty byl arogantní-ovšem stejně tak i Patton,jinak nevím proč nevíš" |
|
|
|
mbbb:jistě monty byl arogantní-ovšem stejně tak i Patton,jinak nevím proč nevíš ano,myslím silvestra bláhu... |
|
|
|
Perry napsal v č. 188: myslíš Divizního generála Ing. Silvestr Bláhu? "Dále je moje oblíbená postava i genmjr.Bláha jestli ho znáš...." |
|
|
|
Perry napsal v č. 187: nevím, nevím "Monty" |
|
|
|
Dále je moje oblíbená postava i genmjr.Bláha jestli ho znáš.... | |
|
|
Worchester: To jo. A jakej máš názor na britský generály? Podle mě jsou nejlepší Monty(až na ten posr... Market Garden) a Slim... |
|
|
|
Dále je moje oblíbená postava mjr. (plk.) Antonín Vlk, bývalý velitel Četnických leteckých hlídek. | |
|
|
Perry: Tak ve wehrmachtu patřily mezi ELITU. | |
|
|
worchester(150):sorry,na waffen jsem zapoměl... | |
|
|
mbbb:S Krejčím souhlasím-viz.profil ,dále pak Sergej Ingr nebo Brigádní generál i.m. KAREL KUTTELWASCHER, DFC & bar... | |
|
|
mbbb: To je každého názor, že? | |
|
|
Worchester napsal v č. 180: no, to je diskutábl, ale proč ne. Já mám rád třeba Krejčího, nebo i Váňu "mbbb: JÁ vím ,ale S.Vojcechovský je dle mě nejlepší." |
|
|
|
mbbb: JÁ vím ,ale S.Vojcechovský je dle mě nejlepší. | |
|
|
Worchester napsal v č. 178: OK, ale já to beru dle názvu tématu - za 1. republiky byli ještě další dobří generálové vyrostlí v legiích "Sergej Vojcechovský" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 175: nebo Sergej Vojcechovský, můj oblíbenec z dob první republiky. Mimochodem ,víte ,že Rusové na začátku léta oficiálně přiznali, že ho po válce deportovali do SSSR? "když jsme u toho, což takhle generálové Liška či Klapálek?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Osobnosti
- > Generálové a maršálové 2.sv.v.