Generálové a maršálové 2.sv.v.
|
|
---|---|
Dice: Myslíš tou jednou povedenou na začátku roku? | |
|
|
Mě zaujal především v souvislosti s protiofenzívami v roce 1943 | |
|
|
Dice napsal v č. 7:
"mám Mansteina za nejoblíbenějšího generála války"
Elvis napsal v č. 16: Safra,vypadá to že tady nemám von Mansteina rád jenom já... "A z nemeckých veliteľov ma najviac zaujal von Manstein" |
|
|
|
jakou funkci zastaval galland potom co uz velel stihacum gordon gollob? | |
|
|
Mojím obľúbencom je zo Spojencov určite starý "parchant" George Smith Patton - jeho život a činy ma zaujali tak, že som o ňom dokonca napísal životopis. A z nemeckých veliteľov ma najviac zaujal von Manstein, čítal som aj jeho pamäti - Ztracené vítězství a je to celkom fajn kniha. |
|
|
|
Mám dojem, že velitelem Vollksturmu byl Martin Borman(aspoň nějaký čas). | |
|
|
A navíc byl v Berlíně velitel domobrany (při bitvě o Berlín) - tedy Goebbels | |
|
|
curahee napsal v č. 12: Tak potom beriem späť. "Byl,ale jen u armády spásy,pak přešel k námořnictvu." |
|
|
|
Yuri napsal v č. 11: Byl,ale jen u armády spásy,pak přešel k námořnictvu. "A Goebbels nebol generál?" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 8: A Goebbels nebol generál? "Že neviem o tom že by bol Goebbels alebo churchill maršál ty tydýt." |
|
|
|
Yuri napsal v č. 2: Ano,v Třetí Říši ho měl jen sám Pepa. "vôbec sa mi nepáčili jeho názory na Židov " |
|
|
|
No, on ten Guderian taky nebyl žádný krasavec, ale schopny byl až až, všechna čest. Shodou okloností mám Mansteina za nejoblíbenějšího generála války. | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 4: Čo tým chceš povedať? "Yuri,nerob reklamu Slovensku a pozri sa do názvu témy prosím..." |
|
|
|
Prosím,dělejte vše proto aby se toto téma neocitlo až na samém konci témat | |
|
|
moji nejoblíbenější generálové-Monty a Guderian u kterého se mi líbila jeho vlastnost taktického uvažování a dokázal si i pod Hitlerovým nátlakem udržet svůj vlastní názor. nejneoblíbenější-von Manstein-ten jeho obličej mě odpuzuje už na dálku.... |
|
|
|
Moj najneobľúbenejší - Goebbels - vôbec sa mi nepáčili jeho názory na Židov (viacmenej ako Hitler) a ešte ani to že zabil celú svoju rodinu (no ale čo čakať od nacistu blízkeho Hitlerovi?) Moj obľúbeny - Churchill - proste sa mi páčilo jeho uvažovanie a taktizovanie |
|
|
|
Sem pište svoje názory na svoje oblíbené či neoblíbené vojenské vůdce druhé světové války. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Osobnosti
- > Generálové a maršálové 2.sv.v.