Generálové a maršálové 2.sv.v.
|
|
---|---|
to Perry: jestliže to bereme takhle, tak pak jo, dneska je třeba výročí narození generále Eliáše. | |
|
|
ja_62 napsal v č. 217: Jako že by zaleh na barikádě?:-O "on sám se vůbec neúčastnil" |
|
|
|
je to o generálech WWII-čs. generálové se povětšinou nezůčastnili bojů ale jejich působení je svázáno s 2.sv.válkou takže klidně můžem vyjmenovat celou čs.generalitu | |
|
|
dobře, pak tady můžem vymenovat půlku generality předválečné čsl. armády. O tom ale to téma není. | |
|
|
a což takový generálové Antonín Hasal,Sergej Vojcechovský nebo Bedřich Homola? Ty si zaslouží také naše uznání... | |
|
|
ja_62:měl jsem na mysli jeho skupinu a velitelské schopnosti | |
|
|
Perry napsal v č. 208: To spíše 1.divise ROA, on sám se vůbec neúčastnil "jistě měl Vlasov rozhodující podíl v pražském povstání " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 211: Mohl jinak, nemusel se podílet na vytvoření ROA, mohl byýt stále zajatcem "když nemohl jinak" |
|
|
|
AVM RNDr. Karel Janoušek, KBC | |
|
|
Worchester napsal v č. 207:
"takovej sovět Vlasov to byl můj člověk"
Worchester napsal v č. 209: hmmm, zajímavé. Nemáš taky rád černou barvu protože je tak světlá? "Jak již jsem říkal Dietla, a jiný "nacisty" nemusím..." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 207: když nemohl jinak "Vlasov to byl můj člověk, bojoval proti komunismu," |
|
|
|
já pouze Heinze Guderiana...ale to zas takovej fanatickej nácek nebyl pokud se nemýlím... | |
|
|
Perry: Jak již jsem říkal Dietla, a jiný "nacisty" nemusím... Algernon napsal v č. 204: "L+K" To jsou noviny dělníků-Lopata+krumpáč |
|
|
|
Worchester:jistě měl Vlasov rozhodující podíl v pražském povstání ale já ho moc nemusím(promiň praho )...a co německý generálové? | |
|
|
Perry: Já bitský generály ani moc nemusím, ale takovej sovět Vlasov to byl můj člověk, bojoval proti komunismu, i když ho nemám rád za jeho účat v ROA. | |
|
|
Algernon: (201) Chytrý chlapec, hned napoprvé, jako Pája. | |
|
|
z buzuluku do prahy...později prezident čssr...je to on? | |
|
|
Algy a co gen. Svoboda? Třeba tak například. | |
|
|
Dzin 197: přesně k této otázce jsme směřoval | |
|
|
souhlasím...mimojiné mi v americké armádě místo Pattona seděl víc Omar Bradley... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Osobnosti
- > Generálové a maršálové 2.sv.v.