Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej
|
|
---|---|
mbbb:má ho legal a ukázal mě papíry ....i na šestadvácu, tu má zase jinej, ale měl hold známýho, tak zařizoval kvéry většině místního KVH | |
|
|
Martin R. napsal v č. 195: já mám kulovnici - vz. 24 - v obýváku v rohu za skříní "Na pistole a kulovnice neni potřeba trezor?" |
|
|
|
mbbb: Děkuji,už to tady bylo potřeba.... |
|
|
|
Vyčerpávající | |
|
|
bubu napsal v č. 194: a má ho oficiálně??"heh, znám maníka, má špagina, může na rekonstrukce a může vystřílet celej zásouník naráz, to je co??hold výjimky sou výjimky ale Kreml je nechce moc dávat....třeba lk.26 je problém, musíš mít známost..ale Streso byl hold rychlejší" já znám taky "maníka" co má střelbyschopnou - tedy zcela funkční šestadvácu....................... |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 190: "jsou povoleny ale nesmíš s nimi střílet na automat...to mají povoleny pouze ozbrojené složky...ale po jedné kulce se smí..." zakázané sbraně, což jsou automatické zbraně, nesmíš vlastnit, jen na vyjímku:§ 23 Nakládání se zakázanými zbraněmi, zakázaným střelivem a zakázanou vojenskou municí (1) Zakázané zbraně, zakázané střelivo nebo zakázanou vojenskou munici (§ 21 a 22) je zakázáno držet, nosit, vyrábět, vyvážet, dovážet a obchodovat s nimi, pokud není dále stanoveno jinak. (2) Ustanovení odstavce 1 se nevztahuje na vývoz a dovoz zakázaných zbraní, zakázaného střeliva nebo zakázané vojenské munice, uskutečňovaný v rámci obchodní činnosti podle zvláštních předpisů.10) (3) Každý, kdo má u sebe nebo jinak přechovává bez povolení zakázané zbraně, zakázané střelivo nebo zakázanou vojenskou munici, je povinen je bez zbytečného odkladu odevzdat do úschovy okresnímu ředitelství policie. O převzetí odevzdaných předmětů se vydá potvrzení. § 24 Výjimky (1) Okresní ředitelství policie může na žádost fyzické nebo právnické osoby v odůvodněných případech udělit výjimku z ustanovení § 23 odst. 1, pokud jde o trvalý dovoz zbraně na základě zbrojního průvodního listu pro trvalý dovoz zbraně a střeliva (§ 60), a dále o držení zakázaných zbraní, jejich doplňků nebo zakázaného střeliva, pouze ke sběratelským nebo muzejním účelům, a dále držení nebo nošení zakázaných zbraní a jejich doplňků k filmovým nebo divadelním účelům. Zakázané zbraně určené k filmovým nebo divadelním účelům musí být upraveny tak, aby při střelbě z nich mohly být použity pouze cvičné náboje nebo nábojky. Okresní ředitelství policie určí podmínky pro takové použití. (2) Ministerstvo vnitra může na žádost fyzické nebo právnické osoby v odůvodněných případech udělit výjimku z ustanovení § 23 odst. 1, pokud jde o držení nebo nošení zakázaných zbraní a jejich doplňků nebo zakázaného střeliva v určeném počtu a pro vymezený účel, jestliže tato osoba provádí ochranu objektů mimořádné důležitosti, přepravu a střežení mimořádně nebezpečných nebo cenných zásilek nebo obdobnou činnost. (3) Ministerstvo průmyslu a obchodu může na žádost fyzické nebo právnické osoby v odůvodněných případech udělit výjimku z ustanovení § 23 odst. 1, pokud jde o výrobu a obchod na území České republiky se zakázanými zbraněmi, zakázaným střelivem nebo zakázanou vojenskou municí v určeném počtu a pro vymezený účel. Podmínkou pro udělení této výjimky je souhlas Ministerstva vnitra, a pokud jde o vojenské zbraně, vojenské střelivo a vojenskou munici, též souhlas Ministerstva obrany. |
|
|
|
Automatické zbraně se můžou vlastnit na vyjímku,kterou uděluje PČR,ale co jiný kraj to jiný mrav.Někde jsou v pohodě jinde třeba nepovolují.Každopádně než udělí vyjímku,tak se přijdou kouknout,kde bude zbraň skladovaná a jak bude zabezpečená proti zneužití cizí osobou.Je nutno mít na zbraň trezor,který musí odpovídat určité normě.
Na pistole a kulovnice neni potřeba trezor? |
|
|
|
heh, znám maníka, má špagina, může na rekonstrukce a může vystřílet celej zásouník naráz, to je co??hold výjimky sou výjimky ale Kreml je nechce moc dávat....třeba lk.26 je problém, musíš mít známost..ale Streso byl hold rychlejší | |
|
|
Automatické zbraně se můžou vlastnit na vyjímku,kterou uděluje PČR,ale co jiný kraj to jiný mrav.Někde jsou v pohodě jinde třeba nepovolují.Každopádně než udělí vyjímku,tak se přijdou kouknout,kde bude zbraň skladovaná a jak bude zabezpečená proti zneužití cizí osobou.Je nutno mít na zbraň trezor,který musí odpovídat určité normě. | |
|
|
kolik stojí FUNKČNÍ samopaly WW2???
Jak které,třeba takový Špagin nebo Sudajev tak za 5000-7000kč,MP40 30000kč,Thompson M1928 17500kč atd.... |
|
|
|
jsou povoleny ale nesmíš s nimi střílet na automat...to mají povoleny pouze ozbrojené složky...ale po jedné kulce se smí...
Já mám pocit,že jsou povolené pouze po udělení povolení od policie ČR,ale jak je to s jejich vydáváním,nevím,ale každému to určitě nedaj |
|
|
|
mbbb napsal v č. 189: jsou povoleny ale nesmíš s nimi střílet na automat...to mají povoleny pouze ozbrojené složky...ale po jedné kulce se smí... "tohle nemůžeš vlastnit, automatické zbraně jsou zakázané zbraně" |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 187: tohle nemůžeš vlastnit, automatické zbraně jsou zakázané zbraně "kolik stojí FUNKČNÍ samopaly WW2" |
|
|
|
Hlavně kolik stojí na to trezor | |
|
|
Martin R. napsal v č. 186: něco na tom bude, ale co když budem bojovat na západní frontě???"Zažádej o povolení a kup si Špagin " mimochodem....kolik stojí FUNKČNÍ samopaly WW2??? |
|
|
|
M_F: Zažádej o povolení a kup si Špagin |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 184: to mě napadlo že se zeptáš...nemám ale pušky se vybíram dopředu...abych měl přehled... "M_F: A máš zbroják??" |
|
|
|
M_F: A máš zbroják?? |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 182: potřebuju funkční....na bitvy "kdyby ti stačila replika,tak tady:" |
|
|
|
M_F: jj,měl jsem jí tam v ruce,vypadá dobře,ale posoudit podobnost s 98k nemůžu,protože tu jsem v ruce nedržel. kdyby ti stačila replika,tak tady: www.vltava2000.cz/armyfort/goodsdetail.asp?s... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej