Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej
|
|
---|---|
bubu napsal v č. 77: tobě asi citace zákonů (v tomto případě vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu ) nic neříká, že? Pokud má být zbraň znehodnocená (jakákoliv pro držení bez ZP), musí mít 3krát navrtanou hlaveň min. o průměru ráže zbraně, zavařenou nábojovou komoru a (!) všechny pohyblivé součásti umožňující střelbu zneschopněné pohybu (!), takže je z toho kus šrotu I na slepý musíš mít ZP "no...znehodnocení hlavně musí být buď :zalití hlavně, proražení hlavně, nebo zalití celýho závěru, možná mě ještě něco uniklo ale to nech tak....." |
|
|
|
GeorgRolf napsal v č. 138: "Ale replika Panzerfausstu taky potěší ne?" jj ,jakpak by ne.... Za kolik se tak dá sehnat čs. prvorepubliková uniforma? (ať už original nebo replika to je jedno) |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 76: a kolikpak že ti je rybičko let?! "Já si třeba na jaře budu dělat zbroják a koupím si K98, plně funkční, i s ostrými náboji. A to vše do 10000 i se ZP. Takže téma kus železa ve tvaru stenu bych neřešil " |
|
|
|
Plynovku i zbroják můžeš mít od 18. Ale replika Panzerfausstu taky potěší ne? | |
|
|
No ta ticka je za blůzu v hodnosti vojína, přešitou ze Švýcara, kterého seženeš co nejlevněji a přešití si uděláš sám, s tím, že nášivky, výložky a knoflíky seženeš za kamarádskou cenu. Třeba blůza poddůstojníka polního četnictva mě přišla na mnohem víc než dvojnásobek a to jsem šití dělal napůl sám a napůl s přítelkyní. Jinak mám pocit, že komplet hotové sako + kalhoty přešité ze Švýcara, nebo Švéda vyjde tak od 5000,- nahoru. | |
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 131: Pravda,taky jsem čekal víc....
"1000 neni tolik takže by to šlo...."
GeorgRolf napsal v č. 107: "Spíš bys měl potíže se zbraní, protože v tomhle věku nemůžeš oficiálně mít ani plynovku." Od jakého věku se smí držet plynovka? A od ktereho roku věku se muže dělat zbroják?
Mocny_Fanda napsal v č. 119: Jo,jasně... Nemužu plynovku a Panzerfaust bych mohl.... (leda že by byl nějaký nefunkční) "v nejhorším případě by stačil panzerfaust, ne?" |
|
|
|
už by to tam mělo být | |
|
|
Posílám holubem | |
|
|
Ja ja, aber nur Polizei Unteroffizier... Pošli fotku uvidíme. |
|
|
|
a mohl bys mi poradit prosím, jakou to mám vlastně přilbu??? Foto ti pošlu na mail | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 130: "švýcar, švýcar a ještě jednou švýcar." ok....1000 neni tolik takže by to šlo.... takže ty jseš bud ten s kulometem (protože před kulometem je respekt a nebo Herr Polizei Officier |
|
|
|
Já jsem ten, co se stará o to, aby byl v oddíle pořádek. To by mohlo jako nápověda stačit. Celtu jako pončo samozřejmě používáme taky a pro začátek to jde, obzvláště na bitvách. Ale do budoucna chceme udržet pokud možno jednotný vzhled, takže švýcar, švýcar a ještě jednou švýcar. |
|
|
|
a co německá plachta (lámaná skála) udělaná do ponča??? | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 127: "46" ajajaj....to bude chtít operaci J.K.Kenedy ... a ta uniforma se dělá na zakázku??? (ty jsi ten v kokosu???) |
|
|
|
Fanda hádej Modrá bych neříkal...je to prostě taková tmavěji šedá. V poslední době standard. No s nohama to máš teda blbý...já mám 46 nezbývá mi než to řešit spinkama... |
|
|
|
a pak bude průser s holínkama... ...já mam padesátky nohy | |
|
|
GeorgRolf: kterejpak jseš na tý fotce ty??? | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 123: to je ta modrá co má většina z vás na té gruppen foto??? "Obecně se teď základní šedá přešívá ze Švýcarů, střih se +/- blíží uniformě M43. Barva je sice o něco více modrozelená, ale jelikož je to poměrně rozšířená záležitost, tak jsou alespoň všichni jednotní. Výhoda je že jí koupíš od cca 200,- se všema ptákovinkama jako výložky, isignie a knoflíky se s trochou práce vejdeš do 1000,- za blůzu." |
|
|
|
Obecně se teď základní šedá přešívá ze Švýcarů, střih se +/- blíží uniformě M43. Barva je sice o něco více modrozelená, ale jelikož je to poměrně rozšířená záležitost, tak jsou alespoň všichni jednotní. Výhoda je že jí koupíš od cca 200,- se všema ptákovinkama jako výložky, isignie a knoflíky se s trochou práce vejdeš do 1000,- za blůzu. | |
|
|
GeorgRolf: a základní šedá uniforma by se dala sehnat kde??? jediný kde jsem našel byly zahraniční internetový stránky... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej