Co by se stalo kdyby…
|
|
---|---|
Marseill: (342) Možná vím. Ale to nebylo na konci války, ale na začátku. Poté co si SSSR a Německo rozdělilo Polsko. Mám dojem, že to byli polští důstojníci. Hroby se našli na konci války a doposud jsou s tím oplétačky kdo, co jak. |
|
|
|
Klidně ho pouč... Já bych na to neměl nervy... | |
|
|
Bláboly co sem píšeš jsou katastrofální, navíc ta čeština... | |
|
|
gargamel napsal v č. 343: Tebe sem se neptal.Vzsvětli proč to nemám psát? "Ty už sem radši nepiš " |
|
|
|
Marseill: Slišel si ve správách jak Rusové postříleli na konci války hromadu poláků německými zbraněmi a svedli to na Němce?
Ty už sem radši nepiš |
|
|
|
Lavockin napsal v č. 341: "Těžko říci. Na jednu stranu máš asi pravdu, ale na druhou stranu po útoku Německa na SSSR byl Stalin poněkud mimo a proto také vydával rozkazy, ,,Ani krok zpět", nechával popravovat své důstojníky, když ustoupili atd... Toto mluví za vše: ,,Když zemře jeden člověk je to neštěstí, když zemřou milióny lidí, je to statistika" Stalin" Ruské vojsko bylo na konci války docela hodně zdecimováno. Mělo větší stráty než Něm.,které prohrálo. Slyšel si ve správách jak Rusové postříleli na konci války hromadu poláků německými zbraněmi a svedli to na Němce? |
|
|
|
Marseill napsal v č. 340: "Podle mne by Rusové ,kdyby měli málo lidí, neposílali by je na frontu na jistou smrt." Těžko říci. Na jednu stranu máš asi pravdu, ale na druhou stranu po útoku Německa na SSSR byl Stalin poněkud mimo a proto také vydával rozkazy, ,,Ani krok zpět", nechával popravovat své důstojníky, když ustoupili atd... Toto mluví za vše: ,,Když zemře jeden člověk je to neštěstí, když zemřou milióny lidí, je to statistika" Stalin |
|
|
|
Lavockin napsal v č. 335: Ono se ani nedalo přesně zjistit kolik mělo SSSR lidí( na tak valkém území se to nedalo přesně zjistit). Podle mne by Rusové ,kdyby měli málo lidí, neposílali by je na frontu na jistou smrt. "Oni hlavně Němci vůbec nebrali v potaz, jakou pravou rozlohu má Rusko a hlavně kolik SSSR má lidských rezerv. Jen si vemte kolik SSSR ztratilo do srpna 1942 vojáků, ale stále kladlo odpor.( viz. Minsk, Smolensk ) A teď si vemte kolik lidí ztratilo Německo u stalingradu a málem se celá fronta zhroutila." |
|
|
|
Dzin 336 ...nic než O.K | |
|
|
DuGalle: (337) Nepíši armád SSSR, píši SSSR. Tím mám na mysli ne jen armádu, ale i prostor, odhodlání, přírodní vlivy a další. Veškeré problémy Wehrmachtu, do kterých se dostal v SSSR mají své kořeny v tomto podcenění Východní fronty a přecenění vlastních možností a schopností. | |
|
|
Dzin napsala v č. 336: Drobet brzdi, na zastavení Němců před Moskvou mělo vliv něco zcela jiného než podceněná armáda SSSR... "Němci hlavně SSSR podcenili ve všem a sebe přecenili." |
|
|
|
Němci hlavně SSSR podcenili ve všem a sebe přecenili. Ač se budu opakovat prostě klasická "nemoc z vítězství". | |
|
|
Oni hlavně Němci vůbec nebrali v potaz, jakou pravou rozlohu má Rusko a hlavně kolik SSSR má lidských rezerv. Jen si vemte kolik SSSR ztratilo do srpna 1942 vojáků, ale stále kladlo odpor.( viz. Minsk, Smolensk ) A teď si vemte kolik lidí ztratilo Německo u stalingradu a málem se celá fronta zhroutila. |
|
|
|
SK napsal v č. 325: Oni s počasím počítali, ale mysleli si že to zvládnou než byde hnusne. Také se němcům na začátku útoku proti Rusku dařilo a taky že zařvalo mnoho rusů, ale Rusko je velká zem a Stalin měl továrny na výroby daleko za frontou a také měl kde brát nové vojáky narozdíl od německa kde ke konci války nasazovali mladé kluky. "Nejde o to si vybrať medzi jednym a druhým. je jasné, že nemecko bolo na tom horšie. Ide mi o to, že v dobe kedy sa nemecké tanky valili na Moskvu by si si asi nevsadil na to, že to o pár rokov bude naopak..Ber to z pohľadu tej doby, kedy ani jeden zúčasnený štát netušil akými zdrojmi disponuje jeho protivník... Kto vtedy mohol tušiť, že príde generál zima a generál blato? " |
|
|
|
SK: (315) To je k tomu údajnému zhroucení Stalina. | |
|
|
Nedovedu si představit, jak by to asi vypadalo, kdyby ses nesnažil... I takhle se tvoje příspěvky zcela vymykají všem předpokladům teorie pravděpodobnosti a náhodného výběru... | |
|
|
El Scorpio napsal v č. 328: No je to pravda a v té knize to je také, nevím proč ses na to ptal?? "ja vim je to pravda... ja jen jestli je to v ty mi knizce abych si to precetl... " |
|
|
|
GeorgRolf napsal v č. 329: No snažím se aby tam bylo co nejméně chyb. "Marseill, já vím, že je to od tématu...ale ty tvoje příspěvky se vážně nedají číst...to s tím pravopisem musíš dělat schválně ne? :-/" |
|
|
|
Marseill, já vím, že je to od tématu...ale ty tvoje příspěvky se vážně nedají číst...to s tím pravopisem musíš dělat schválně ne? :-/ | |
|
|
Marseill napsal v č. 327: ja vim je to pravda... ja jen jestli je to v ty mi knizce abych si to precetl... "To taky,ale bylo to i v jinačích článcích. Je to snad pravda, tak nevím co na tom vydíš??" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Co by se stalo kdyby…