Zajímavé letecké projekty
|
|
---|---|
DuGalle napsal v č. 400: No jo já jsem nevěděl, že byl Fw 189 už ve výrobě. Kdy ho vlastně začli sériově vyrábět ? " Mysli fakt na to, že aby se vyplatilo měnit výrobní linky, školit znovu personál atd" |
|
|
|
Vránis: jen takovou připomínku. Zde nejsi na online ale offline. Tak nemusíš psát každý řádek do jiného přízpěvku, ale klidně si můžeš dát na čas a napsat jeden delší. | |
|
|
Prostě nepřevyšoval. Jako B-135/235 proti Bf-109E. | |
|
|
Mysli fakt na to, že aby se vyplatilo měnit výrobní linky, školit znovu personál atd, tak by ten nový stroj musel mít v něčem výrazně lepší parametry. To je asi základ... | |
|
|
Až seženu další informace (jestli někdy) tak to můžem zase rozjet. Prozatím jste mě přesvědčili ve prospěch Fw 189. Mažu anketu. | |
|
|
Eagle napsal v č. 396: Nepochybně, ale v čí prospěch, to se můžeš leda sázet... "Podle mě byla ale zaujatá." |
|
|
|
Fajn. Tak je lepší Fw-189, ale stejně by stálo za to kdyby němci, alespoň na pár kusech zkusili BV-141 ve službě. | |
|
|
DuGalle napsal v č. 395: Podle mě byla ale zaujatá. "Tomu nevěř, po zkouškách byla určitě vypracována dost podrobná zpráva..." |
|
|
|
Eagle napsal v č. 393: Tím to bude
"Třeba to nikdo nedokázal."
Eagle napsal v č. 393: Tomu nevěř, po zkouškách byla určitě vypracována dost podrobná zpráva... "Protože jeho vlastnosti ani neotestovali. Jen se podívali na tech. parametry a řekli že má slabý motor." |
|
|
|
Eagle: tohle je citace. Ale v jiných pramenech se dočteš něco odlišného, i když zmíněný požadavek existoval, ale chtěli to proto, aby pro skutečné porovnání obou typů postavili jednotku, ne jeden stroj. | |
|
|
DuGalle napsal v č. 390: Třeba to nikdo nedokázal.
"Jako asi nikomu, když podobnou mrchu nikdo v následujících letech nepostavil."
DuGalle napsal v č. 390: Protože jeho vlastnosti ani neotestovali. Jen se podívali na tech. parametry a řekli že má slabý motor. "Pořád čekám, že nás přesvědčíš proč to bylo rozhodnutí hloupé..." |
|
|
|
To mi připomíná naléhání na vytvoření jednotek s Nattery apod. | |
|
|
Jeden BV 141 (Prototyp V10) se k luftwaffe dostal. Na piloty musel udělat velký dojem, protože krátce na to general-luftzeugmeister požádal Blohm und Voss aby dodala další BV 141B a aby byla utvořena operační jednotka. | |
|
|
Eagle napsal v č. 389: Pořád čekám, že nás přesvědčíš proč to bylo rozhodnutí hloupé...
"Protože ho hloupé rozhodnutí RLM poslalo do háje."
Eagle napsal v č. 389: Jako asi nikomu, když podobnou mrchu nikdo v následujících letech nepostavil... "Nelíbila se jim zvláštní konstrukce." |
|
|
|
DuGalle napsal v č. 388: Protože ho hloupé rozhodnutí RLM poslalo do háje. Nelíbila se jim zvláštní konstrukce. "Naštěstí, proč asi..." |
|
|
|
Eagle napsal v č. 386: Naštěstí, proč asi... "O bezpečtnosti by se mohlo polemizovat. BV nebyl v boji." |
|
|
|
Eagle napsal v č. 385: Ne, jelikož jsou velice štíhlé
"A ty dva trupy s motorama u Fw 189 ti nevadí ?"
Eagle napsal v č. 385: Všimni si následujících slov a dej si to dohromady:
"Z výpovědi továrních pilotů a pilotů, kteří ho při zkouškách OKL testovali, měl ovladatelnost výbornou."
"továrních pilotů " "zkouškách OKL "
Aneb i během války existovalo něco jako soutěž... |
|
|
|
O bezpečtnosti by se mohlo polemizovat. BV nebyl v boji.
DuGalle napsal v č. 384: To bych neřekl. "vynikající výhled" |
|
|
|
DuGalle napsal v č. 381: A ty dva trupy s motorama u Fw 189 ti nevadí ?
"Z Fw 189 bylo vidět všude, jelikož kabina byla prosklená ze všech stran kromě podlahy. A ten trup s motorem u BV 141 ti nevadí?"
DuGalle napsal v č. 381: Z výpovědi továrních pilotů a pilotů, kteří ho při zkouškách OKL testovali, měl ovladatelnost výbornou. "Už jenom pohled na jeho konstrukci ti musí říct něco o jeho ovladatelnosti." |
|
|
|
- zavedený typ - univerzální konstrukce - veliká odolnost spojená s malým nebezpečím zásahu - vynikající výhled - dva motory |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Zajímavé letecké projekty