Lehké tanky 2.sv.v.
|
|
---|---|
Byly nějaké rozdíly ve výkonech u pevnostního 4cm kanonu, 4cm PTK z něj odvozeného pro polní jednotky a 4cm kanonu pro útočnou vozbu (zde konkrétně pro St vz.39)? A kolik kusů bylo vyrobeno? | |
|
|
sakra omyl, mal to byt nemecky Pzgr 40 (0,82kg zo 47mm mal v=1080m/s). Ospravedlnujem sa | |
|
|
O čs. podkaliberních granátech taky nic nevím, tak se poděl o vědomosti | |
|
|
to nemetko: CS podkaliberní granáty(pokud vím)neexistovali... | |
|
|
Tak som studoval kanony CS LTciek, a mozem povedat, ze som nasiel vela nazorov ze stali za ... Subjektivny nazor je vsak taky ze A7cka sa vyrovnala 37 z PzIIIE, pokial by strielala tie iste naboje, ovsem vznika otazka CS protipancierovych granatov, o tych som nenasiel nikde nic. Viac sa mi rata 47mm kanon planovany pre ST-39. Prakticky sa rovna "kratsej" 50ke z PzIIIG hlavne pri pouziti CS podkalibernych granatov. | |
|
|
Marek a čet.Hrad: O tomhle se dá spolehlivě kecat v kategoriích Pevnosti a Opevnění a Československé pohraniční opevnění 1935-38. Pánové, co říkáte na kanóny v čs. LT? | |
|
|
Tak jo, já to zakončím výzvou. Můžete někdo zkusit porovnat Pz 38t (LT 38) s francouzskými tanky, se kterými se setkal v roce 1940 ve Francii ? |
|
|
|
No jo, chybí tady online pokec, který tady původně byl A nebo jen místnost pro takové kecy | |
|
|
No to jsme mírně odbočili. Však jsem o tom dnes s Fukym diskutoval, že to pak dělá chaos, ale jak hned najít kam se přesunout atd. Však on zas někdo nahodí něco o lehkých tancích. | |
|
|
V Hrabyni jsem nebyl, ale prošel jsem si MO-S 2 až 20 a příští rok bych to spolu s OP chtěl zakončit. Ale dívám se, že jsme "trochu" odbořili od tématu | |
|
|
Já byl asi před dvěma roky na památníku v Hrabyni. Taky pěkná podívaná. A vcelku se mi podařilo i objet pár objektů okolo Darkovic. Jen těch T-34 a SU co tam tak reznou je mi líto. | |
|
|
Já jsem tam byl asi před 2 lety, to jestě byly celkem v pořádku. Letos na začátku roku vytrhli střílnu L1, aby ji mohli osadit na N-Sk-S 48 tvrze Skutina v současnosti provozované jako muzeum. Stejně jako rok předtím vytrhli střílnu M z R-S 81. To mě dokáže vždy spolehlivě nasr..... | |
|
|
U Šatova už jsem byl, vypadá to tam dobře a při pohledu na ty "tvrze" skoro až mrazí (být tedy německým pěšákem). O těch vyškovských bohužel zatím nic nevím. Všiml jsem si, že si otevřel nové téma, ale tam asi moc psát nebudu neboť o tomhle vím jen velmi málo. |
|
|
|
Tak to si určitě zajeď do Šatova, Hevlína a k Mikulovu na 6 postavených TO v úseku MJ, máš to kousek. Nebo na opačnou stranu k Vyškovu do žárovic na 2 cvičné objekty ve vojenském prostoru. Já jsem tu celkem často (když už do té školy moc nechodím, tak se musím nějak flákat ), nebo to řeším vysedáváním dlouho do noci |
|
|
|
Z kraje cca. 25 km jižně od Brna. Z okna vidím ty malé řopíky, sem tam je prolézám a dělám fotky. I když jsou už teda dost naspadnutí. Brno znám dost dobře. Studoval jsem tam. Jinak makám (čtu si na fronta.cz) v Židlochovicích. Problém je že tu nejsem každý den a zjistit kdo a co reagoval na moje příspěvky po třeba třech dnech je celkem záhul. | |
|
|
Jo, já su z Brna, okdud seš ty? | |
|
|
Pro čet.Hrad : Ty seš z Brna prde ? To sme skoro krajani. | |
|
|
Tak jsem čekal, že se něco dozvím, protože mě zajímá jak si tyhle tanky vedly v rukou Němců ve Francii a zatím nic z čeho bych se radoval. | |
|
|
Popsané to zde ještě myslím není, nejspíš bych si toho všimnul, protože bych to taky rád věděl. Takže ti moc nepomůžu, sorry | |
|
|
Mě by třeba zajímalo porovnání LT 38 s francouzskými tanky jako Somua apod. Řekl bych, že v té době se LT 38 mohl nejvíc předvést. Možná to tu někde popsané je, ale nechce se mi to celé prolézat. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Lehké tanky 2.sv.v.