Lehké tanky 2.sv.v.
|
|
---|---|
Však od toho tu jsou vzdělaní pánové jako Ondík, Dzin, Hartmann, David Gore, Algernon, Gryzlov a jiní, kteří nás maličké informují Tak nahoď nečo, já vím celkem dost o čs. tancích (doufám), i když v současnosti nemám u sebe knihu, ze které nejvíc čerpám. Tu má na prostudování kolega Fuky. |
|
|
|
čet.Hrad (54) Já taky nechtěl zakládat nové téma, chtěl jsem se právě dovědět něco zajímavého o lehkých tancích, protože o nich moc nevím a spíš mě zajímají ty střední a těžké typy. Nemám možnost s vámi diskutovat ve foru každý den, ale jsem rád, že jsem objevil lidi co se zajímají o podobné věci jako já a doufám, že se zde dozvím něco nového. | |
|
|
Marek, Fuky: Opravdu nemá cenu zakládat pořád nové místnosti. Ve stávajících se nemusí pořád dokola probírat nejznámější tanky (letadla, jednotky, bitvy), je to spíše o to zajímavější, když se dozvím něco více než mám načteno z knih. Ale je pravdou, že o Lt vz.38 resp. Pzkpfw 38(t) se ve fóru moc nemluvilo (vzhledem k významu a počtech) | |
|
|
Buď v klidu, ty si to nějak bereš... Diskutujeme teď tedy spíše o tom, že se v tématech mnohdy diskutuje úplně o něčem jiném. Jistěže je zajímavější LT38 než FT17, o FT17 jsem se chtěl akorát něco dozvědět. Vysvětleno? | |
|
|
Marek: Zkus vytvořit kategorii třeba speciálně pro FT-17. Hartmann tě tak za to možná akorát pošle do prdele a téma tam vydrží než to stihne smazat tak 2 dny? Chápu, že je pak někde bordel, ale je skutečně zbytečné zakládat stovky nových témat. Hlavně si myslím, že FT-17 není zas až tak od tohoto tématu. Mimochodem teď tu diskutujeme o něčem úplně jiném než o Lehkých tancích WWII | |
|
|
Chtěl jsem říct, jestli není zajímavější diskutovat třeba o LT 38 atd vždyť na počátku WW2 bylo lehkých tanků dost. | |
|
|
Fuky: No to je sice fajn, ale cela debata o WWII tanku skoncila ked sa tu spomenul M24 Chaffee... co bolo lepsie? | |
|
|
Fuky napsal(a) v č. 41: " Marek: Nechci ti do toho kecat, ale mám takovej divnej dojem, že byl FT-17 nasazen Francií ve WW2 skutečně minimálně jednou... čili tématu odpovídá. Mimochodem to sis nevšiml, že tady probíhala např. na tématu Diskuze o těchto stránkách diskuze mezi mnou a Ondíkem o ozubené železnici z Tanvaldu do Harrachova... " To že FT-17 "jezdil" ve WW2 je hezký, jen jsem chtěl říct, že jsou i jiné lehké tanky, které zaznamenaly oslnivější kariéru než zrovna tento. A to že se na některých těmatech probírají úplně jiné věci jsem si všiml, ale pak je v tom zbytečný chaos. |
|
|
|
Á jasne. to som si nevšimol. | |
|
|
To nic, já jen že opakovat něco napsané o tři příspěvky níže je zajímavé... | |
|
|
Kto hovoril že ne | |
|
|
To je ten Tunis, Jossife | |
|
|
FT-17 použili aj Vychisti v 42 pri Torch proti Amíkom. | |
|
|
Marek: Nechci ti do toho kecat, ale mám takovej divnej dojem, že byl FT-17 nasazen Francií ve WW2 skutečně minimálně jednou... čili tématu odpovídá. Mimochodem to sis nevšiml, že tady probíhala např. na tématu Diskuze o těchto stránkách diskuze mezi mnou a Ondíkem o ozubené železnici z Tanvaldu do Harrachova... | |
|
|
Je zajímavé, že se zde tolik píše o FT-17. To je skutečně dle tématu ten pravý "Lehký tank WW2". | |
|
|
Ty byly nasazované po celou válku. Francouzi je nasadili v Tunisu, Rumuni u Ploešti, skopčáci v Normandii. Vždy se jednalo o pár kusů. Veškeré nasazení bylo ve stylu "starý tank je pořád lepší než žádný tank"... | |
|
|
Sobotu 6.12.2003 som sa dival na spektre na dokument "Panzer" na ktorom ma zaujala jedna vec, zaber horiacej FT-17 s nemeckym vojakom v uniforme z WWII beziacim okolo, nie prilis jasny zaber, ale je jasne, ze FT-17ky Frantici nasadili, neviete niekto kolko a kde asi? | |
|
|
to Fuky: FT-17 byl jeden z nejlepších tanků, ale WW I.!! Za WW II. se sním již nedalo moc počítat. | |
|
|
To áno. A dôležitý je - ako už bolo spomenuté - druh použitej munície. V každom prípade to nebol tank vhodný pre nasadenie vo WWII. | |
|
|
Vydrzat vydrzal, otazka je z akej vzdialenosti... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Lehké tanky 2.sv.v.