Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
mbbb napsal v č. 4043: to máš možná pravdu...děj okolo 10 neznámých vojáků kteří se potýkají s válkou a přitom se během filmu ani nezapojí do bojové akce no to by bylo 60mil. Kč vyhozených oknem... "třeba tam tady ti ani nebudou, když to má bejt psychodrama a má se to točit kol 10 lidí " |
|
|
|
Perry napsal v č. 4041:
"kterej herec sidovolí hrát Erwina Rommela"
Perry napsal v č. 4041: třeba tam tady ti ani nebudou, když to má bejt psychodrama a má se to točit kol 10 lidí "terý herec je ještě podobný Karlu Klapálkovi" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4027: co ty víš třeba nás pan Marhoul překvapí a uvidíme nejlepší český(československý) válečný film všech dob "aha, tak to tam z bojů a techniky moc neuvidíme" |
|
|
|
Taky jsem zvědav kterej herec sidovolí hrát Erwina Rommela...možná se mi to zdá ale žádný jemu podobný mě nenapadá popřípadě nevím který herec je ještě podobný Karlu Klapálkovi...jsem zvědav koho vyberou | |
|
|
Na ten Tobrúk jsem taky zvědav...
Sgt.Tomas napsal v č. 4024: A to něco znamená? Tobě se filmy jako Pearl Harbor líbí?? "omfg v americkych filmech sou miliardy" Ale 60 mil.kč je fakt málo...
Perry napsal v č. 4025: Jen aby se nezačali otáčet v hrobech... "Tento film je v hluboké úctě věnován všem československým veteránům
Krtek2 napsal v č. 4038: ..to budou na frontě pitvat "obyčejní diváci to nepoznaj a ti ostatní... " |
|
|
|
Krtek2 napsal v č. 4038: K nepoznání? "OT-64 (třeba Stuart)" |
|
|
|
Už vím, proč tam nechtějí známé herce, z těch 60 mil. by jim moc nezbylo.S tou technikou bych to neviděl zas tak bledě přinejhorším přebarví na žluto t-55 (pzkpfw III) nebo t-72 (pzkapfw IV) a OT-64 (třeba Stuart), obyčejní diváci to nepoznaj a ti ostatní... | |
|
|
mbbb napsal v č. 4027: No, třeba to bude naopak. "aha, tak to tam z bojů a techniky moc neuvidíme" |
|
|
|
Perry napsal v č. 4026: aha, tak to tam z bojů a techniky moc neuvidíme "Snímek bude pojat jako psychologické drama" |
|
|
|
Snímek bude pojat jako psychologické drama, kde se děj bude točit okolo deseti lidí – Čechů i Slováků, kteří v Africe vedli těžký boj s nepřítelem i sami se sebou. O hercích ještě není rozhodnuto. „Určitě do filmu nechci obsadit žádnou velkou hvězdu. Pokud by roli přijal některý známý herec, mohla by tím utrpět autentičnost,“ oznámil Marhoul. „Chci, aby si herci všechny dialogy vyzkoušely přímo v poušti. Nebudou ubytováni v dobrých hotelích, ze kterých by měli odstup. Já je prostě zničím,“ sdělil závěrem Marhoul. Očekává jej tedy nejen cesta nalezení správné lokace, ale rovněž objíždění českých a slovenských divadel ve snaze najít toho správného představitele. Film by měl zahájit natáčení v září 2006 a z šedesáti filmových dní se bude 45 odehrávat v poušti. Zbytek bude dotáčen v tuzemských ateliérech. | |
|
|
TOBRUK válečné drama Václava Marhoula Tento film je v hluboké úctě věnován všem československým veteránům a hlavně příslušníkům 11. československého pěšího praporu Východního, kteří po boku Angličanů, Australanů, Poláků a Jihoafričanů na podzim roku 1941 bránili před německými a italskými jednotkami poslední spojenci ovládaný strategický přístav na severu Libye – TOBRUK. Druhá světová válka, podzim roku 1941. Do Němci a Italy obleženého města Tobrúku v severoafrické Libyi jsou odveleni vojáci 11. východního československého praporu. Mezi nimi i mladý voják Jiří Pospíchal. Jeho naivní a idealistické představy o hrdinství a válce jsou syrově konfrontovány s nesnesitelným peklem africké pouště, dennodenním ohrožením života a všudypřítomnou smrtí. To vše si u něj vybírá svojí krutou daň – postupnou ztrátu vlastní sebeúcty a odvahy. Odvaha je síla vůle, které žádný muž nemá nazbyt. Když se používá, brzy se vyčerpá. Odvaha je kapitál, který postupně utrácíme. Poslední rozkaz pak může být příkazem k výplatě z konta, které se blíží nule. |
|
|
|
Krtek2 napsal v č. 4022: no vím jen že se bude natáčet v sýrii, rozpočet 60milionů korun. Natáčet se bude v létě, premiéra je naplánovaná na říjen 2007. "O to jsem ještě neslyšel, kde by se daly sehnat informace, popř. v jakém je zatím stadiu?" |
|
|
|
Iljušin napsal v č. 4021: O to jsem ještě neslyšel, kde by se daly sehnat informace, popř. v jakém je zatím stadiu? "Tak na ten jsem taky zvědavej." |
|
|
|
Perry napsal v č. 4020: Tak na ten jsem taky zvědavej. "českého válečného filmu Tobrúk..." |
|
|
|
Iljušin napsal v č. 4019: Už je to dlouho co jsem to viděl... je to o válce v Pacifiku Hodně také očekávám od připravovaného českého válečného filmu Tobrúk... "Tak ty jsem ještě neviděl. O čem je Tora tora tora ?" |
|
|
|
Perry napsal v č. 4018: Tak ty jsem ještě neviděl. O čem je Tora tora tora ? "Děla z Navarone,Tora tora tora " |
|
|
|
Iljušin napsal v č. 4017: Např.Děla z Navarone,Tora tora tora nebo i Ryan byl slušnej.... "Perry: Jaký je teda podle tebe nejlepší válešný film?" |
|
|
|
Perry: Jaký je teda podle tebe nejlepší válešný film? | |
|
|
Iljušin napsal v č. 4015: Dost...i když asi je nezbytné film udělat i pro ženské publikum a tudíž tam trochu lásky být musí. Ne ale tolik jako v PH....tam bylo 80% filmu jen milostná zápletka... "Možná neměl, ale kolik lidí by se na to dívalo, kdyby to bylo všechno podle pravdy." |
|
|
|
Perry napsal v č. 4014: Možná neměl, ale kolik lidí by se na to dívalo, kdyby to bylo všechno podle pravdy. "podívej se například na hrůzu jménem Pearl Harbor-takhle by rozhodně válečný film vypadat neměl" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce