Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Algernon: (3930) to je holt dáno tím, že ve filmu nejde o to, aby efekt byl co nejreálnější, ale aby byl co nejhezčí na plátně. Proto pumy padají rovně dolů a vybuchují v záplavě ohne, honící se letadla jsou za sebou na vzdálenost, kdy by se sundali ne jen kulometama, ale i koštětem. Ale štve mě, že se pomalu "zapomínají" starší zvláštní efekty na úkor nových. Dneska prostě zvláštní efekt = počítač. A nějak se z toho vytrácí to kouzlo. Když bych měl třeba porovnat akčňárny Pearl Harbor a Kellyho hrdinové, tak druhý jmenovaný film je několikanásobně lepší (a to nejen v těch trikách). |
|
|
|
taky to dostal jeden střemhlavej bombardér a narval to do lodě...(a to se stalo na obou stranách) | |
|
|
Algernon napsal v č. 3967: No všeho všudy jsem zaznamenal vlastně jen to poslední přistání Charlese Hestona, ale možná tam byl ještě nějakej smrťák co mi uniknul, ale i když třeba útočilo sbdéčko na japonskou letadlovku a dostalo zásah, tak ve finále tam byl autentickej záběr nějakého japonského letadla roztřísknutýho po obloze nebo v moři. "Ty jsi ty záběry počítal — a jsi si jistý tím, že tam ty „smrťáky“ u Američanů byly „jen jeden nebo dva“..?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3964: "3962: Kolik je „hafo“? :o) Pokud narážíš na záběry z fotokulometů (popř. záběry z palub U.S. lodí), a to nikoli jen A6M, pak ano. Nicméně problém spíše je, jak zachytit (a to v barvě) letový provoz na japonské letadlové lodi, že..?" No hafo, je prostě hafo opravdu umírajících japončíků. Z těch smrtelných záběru amerických pilotů tam byl jeden nabo dva, oproti těm tuctu nebo i víc padajících japonských letadel. Jinak pochybuji že by bylo někdy na japonské letadlové lodi během války natáčen letovej provoz. |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3961: Jo, já reagoval na Martina R. a pořádně si nepřečetl to Tvoje "Karaya (3959): V 3937 jsem rozhodně nepsal o žádném novém zpracování (zfilmování — tím méně ve stylu PH, ve „velkohubém americkém provedení“), ehm… Pouze o tom, že „absentující“ typy by bylo možno se současnou technikou doplnit do tehdejšího filmu. Popř. ještě nové sestříhání (resp. pouze doplnění), využít něco málo z tehdy natočených materiálů — letových záběrů bylo natočeno výrazně více, než kolik nakonec bylo skutečně použito… Asi podobně, jako se „vylepšují“ filmy pro distribuci na DVD." Takhle — dotočit pár záběrů, přidat tam i jiné bombardéry než He 111 apod. vůbec není špatný nápad. Trochu mi vadilo, že ve vzduchu nejsou žádné trasírky (šedesátá léta, vím), nebo ve více záběrech trochu rušící „chybka“, kdy letci (Němci i Britové) zpozorovali nepřítele (černé tečky). Potud OK. Jenže ty tečky se hýbaly nahoru a dolů podle toho, jak vzduchem plula kamera. Škoda. Mimochodem, když jsem byl v kině na Tmavomodrém světě, v jeden moment jsem byl překvapen — u záběru explodující Bf 109E. Už jsem jej totiž „někde“ viděl... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3933: No těch tam bylo hafo, hořících skutečných zer. "Kolik že tam bylo použito dokumentárních záběrů skutečných A6M, nikoli jen těch („tvých“ — vlastně filmařských) „Zer“..?" |
|
|
|
Algy: nebyl to SNJ (AT-6)..? Otázka za 499: Která loď hrála Akagi? |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 3945: No, když mohou Američani znovu „zpracovat“ téma Dne hanby, proč by nemohli Britové opět oprášit svou „nejskvělejší hodinu“..? Druhou stránkou věci je fakt, že o peníze jde až v první řadě, a aby se (jistě astronomické) náklady alespoň vrátily, musí snímek do kina nalákat velké množství lidí. Tedy dámy s kapesníčkem jsou dnes (bohužel) asi nezbytné... "Bitva o Británii byla natočena v roce 1969, a dneska by se do toho asi nikdo nepustil.." |
|
|
|
celkovo k midway:jeden z vojnovych filmov ktory som dokazal pozerat az do konca.Len moja frajerka mala absolutny zmatok v tom kto bol kto a kto z coho,kedy a na co palil... | |
|
|
Co stavba nějaké repliky?? Nemohla být za účely natáčení nějaká vyrobena? Viděl jsem o výrobě repliky zera v TV dokument,ale to bylo nedavno,ne v 60. letech |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3952: f-14 s tomo cruisom? "Co za „japonská“ letadla, panáčkové, můžete vidět ve filmu Tora Tora Tora?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3952: Ten už jsem hodně dlouho neviděl,ale asi nějaká ta verse zera,možná A6M5..."Co za „japonská“ letadla, panáčkové, můžete vidět ve filmu Tora Tora Tora? :o)))" No řeknu to upřímně: nevim a rád se nechám poučit |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3947: Nevím,jak to bylo v 60. letech,kdy se to natáčelo,ale dneska by se letuschopná zera dala napočítat na prstech jedné ruky,a myslím,že verse A6M2 neni mezi nimi vubec."A na kolika záběrech z toho včerejšího filmu byly skutečné Mitsubishi A6M Zero (Zeke, Reisen), pánové? :o))" Natolik detailně jsem to taky zase nesledoval,abych mohl prohlásit kolik záběrů zer je originálních a kolik ne. |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3947: No asi moc ne,pokud vubec,ale to se da obarvit... "kolik z nich je v barvě..? " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3937: Bitva o Británii byla natočena v roce 1969,a dneska by se do toho asi nikdo nepustil..
"přidat do bojových scén i nějaké počítačově vytvořené Ju 88A a Do 17Z"
Algernon napsal v č. 3937: Ano,tyhle filmy jsou asi nejlepší.
"Jinak děj těchto filmů nechat jak je — je výborný"
bubu napsal v č. 3942: Dochovali,např dost známé záběry zer startujících z paluby letadlová lodě...a bude jich určitě víc "jejich záběry se nedochovali nebo co???" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3938: .... a ještě ke všemu slepej! Já to radši dnes už balím. "v 3926 píšu „ano“…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3926: "F-4? Ten nikoli, ale F4U Corsair ano. :o)" Jo, ten jsem myslel, ale šotek někdy řádí. No a byl tam nebo ne?
Algernon napsal v č. 3928: "Nebo si snad kvůli horku v autě nejen pootevřeš okénko, ale hned si vysadíš celé dveře? :o))" Ano. Beru to. Jenom, že v ruské zimě by to nebylo právě ono. ad triky: 1)Průběh a následny tlakové vlny bez moře plamenů by šly taky dobře nasimulovat. 2)Třeba Tmavomodrý svět měl letecké triky hodně dobrý. |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3934: Získávám dojem,že novější válečné filmy nejsou určeny znalcům vojenské histroie,ale vzhledem k stupidním zápletkám asi tak...těžko říct pro koho.... "Takže ve výsledku je to tak „efektní“ (bohužel ale nerealistické), až je mi u toho špatně…" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3930: Máš pravdu. Jakoby tvůrci válečných filmů zapomínali,že granát zabíjí střepinami, většinou nikoli samotnou explozí natož pak ohněm... "Nemluvě (v PH a vůbec novějších filmech) o „explozích pum“ (či dělostřeleckých granátů) s mořem ohně — kdyby (v ději) měli trefit cisternu s benzínem, pak bych chápal, ale při zásahu „hory železa“…" |
|
|
|
HOP napsal v č. 3925: A navíc s otevřenou kabinou bývá i lepší výhled... "Vem si datum bitvy, zeměpisnou šířku a nadmořskou výšku, ve které letěli a divný to nebude. Prostě jim bylo horko." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce