Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Worchester napsal v č. 4091: Je to trochu nezaživne. Videl som to ale nie celé a potom som sa začal nudiť "Co říkáte na film Enigma, který právě ted dávají na ČT1" |
|
|
|
Perry napsal v č. 4092: Je to dobrý film, ale nesplnil mé očekávání. Kniha Enigma od R.Harrise byla lepší "jinak jde ale o vcelku povedený film" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 4091: na můj vkus až moc psychologické...spíše takové drama...to moc nemusím jinak jde ale o vcelku povedený film "Co říkáte na film Enigma, který právě ted dávají na ČT1?" |
|
|
|
Co říkáte na film Enigma, který právě ted dávají na ČT1? | |
|
|
Krtek2 napsal v č. 4087: Ja som len zvedavý, kedy pustia film ZVEZDA ... "Sepíšem petici za Osvobození" |
|
|
|
Perry napsal v č. 4081: Jo dobrý film, lepší než film Děla z Navarone. Nejlepší byl ten velitel četníků-ta gorila "Viděli jste včera někdo Oddíl 10 z Navarone?"
Technika ve filmu Oddíl 10 z Navarone
Vím, že tam byli T34/85 a americký PL halftruck M16. |
|
|
|
jj není to špatnej film viděl jste někdo film Neporažení? | |
|
|
A to jsem se těšil, že uvidim nějaký filmy o WW2, přitom dávali jenom ten Midway. | |
|
|
Sgt.Tomas napsal v č. 4080: "d´artagnan" dartanan je válečnej film jak stehno....to těch filmů moc nebylo. Musim se uklidnit u bratrstva neohrožených |
|
|
|
Viděli jste včera někdo Oddíl 10 z Navarone? | |
|
|
ale teda me nastvalo ze konec byl tak ze si rekli ze se este musi dostat zpatky domu z ostrova tak sem si rekl ze to bude v dalsim dilew ale tedka sem s mrknul do programu a je tam jakejsi d´artagnan | |
|
|
Sgt.Tomas napsal v č. 4075: a ještě k tomu to byly tanky z poválečný výroby ne? Podle kol (moc nápadně mi připomínali kola z T55).."sem si rikal ze co ze maj nemci rusky tanky" a ten vysokej četník: nehrál "Zuba" v Jamesu Bondovy? |
|
|
|
na tech starych filmlmech je dobry to ze i pres to ze sou americky z nich nedelaji naky super hrdiny ikdyz tam jako hrdinove sou alew to je jako samozrejmost u kazdyho filmu ci serialu.......navic mi u toho navarone libilo to ze to bylo uplne jinak nez to vypadalo teda clovek nevedel jak do dopadne hnedka na zacatku ale az uplne na tom konci filmu | |
|
|
K98 napsal v č. 4073: Hodně B amer. válečných filmů bylo v 60. a 70. tých letech natáčeno v Jugoslavii - mimo zmíněného i např. Hájili jsme hrad a další "Měl bych dotaz. Proč skoro ve všech starších filmech o WWII je německá technika nahrazena sovětskou nebo americkou?" |
|
|
|
Tyhle starý filmy mají kouzlo, ale když se kouknu při nějaké bitvě jak vojáci umírají tak se chci smát...Po zásahu zvednou křečovitě ruce vzhůru a pak spadnou jako švesky, nebo ještě udělají piruletu... Nechápu, jak režíser mohl tohle tolerovat... př: Na západní frontě klid, příliš vzdálený most... to si pak člověk říká : "ať žije realistika" | |
|
|
sem si rikal ze co ze maj nemci rusky tanky jinak newim estli se mi to jenom zdalo ale kdyz vyjizdeli z toho tunelu a vyskakovali z toho vlaku tak ta tahnouci masina se mi zda jako normalni novodobej vlak jak jezdi u nas vsude... jinak to byl uplne super napinavej a misty i vtipnej film fakt se moc povedl nebyt te techniky je to uplna spica |
|
|
|
K98 napsal v č. 4073: Jednoduše v podstatě žádná nezbyla... Respektive proč jen v těch starých — ona je snad v nových „blockbusterech“ k vidění originální technika..? "Měl bych dotaz. Proč skoro ve všech starších filmech o WWII je německá technika nahrazena sovětskou nebo americkou?" |
|
|
|
Měl bych dotaz. Proč skoro ve všech starších filmech o WWII je německá technika nahrazena sovětskou nebo americkou? | |
|
|
Algernon napsal v č. 4071: někdy kolem roku snad i 1978....ale to nevím přesně
"(kdy se to vlastně natáčelo?"
Algernon napsal v č. 4071: konečně něco co sem poznal "Ano, Lancaster tam „hraje“. " |
|
|
|
Jelikož sem se teď podíval na oddíl 10 z Navarone chci se zeptat zda opravdu dle mého mínění letěl ten výsadek v Lancesteru |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce