Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
![]() |
Worchester napsal v č. 4346: jo, tak to nic, já jsem si to špatně přečetl, ono ty strážci nebo co to bylo, je měli"A samopaly Špagin PPŠ41, pokud to někdo nepozná (viď Bubu) to jsou takové ty s dřevěnou pažbou a bubnem." ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Ero napsal v č. 4344:
"Co to měli za samopali ti pašeráci v Králu Šumavy ?"
bubu napsal v č. 4345: A samopaly Špagin PPŠ41, pokud to někdo nepozná (viď Bubu) to jsou takové ty s dřevěnou pažbou a bubnem. "zjevně PPS-42 nebo 43" ![]() |
|
|
![]() |
Ero napsal v č. 4344: zjevně PPS-42 nebo 43 "Co to měli za samopaly ti pašeráci v Králu Šumavy" |
|
|
![]() |
Co to měli za samopaly ti pašeráci v Králu Šumavy ? |
|
|
![]() |
A ještě vetšina záběrů není z toho daného období. Záběri se střídají třeba i 3krát a zvuk jedné střelby tam je taky několikrát. Prostě ty dokumenty maj moc brzo hotové. |
|
|
![]() |
karaya1 napsal v č. 4341: Jak jsem si všiml tak podobně to opakovali i v dílu Operace Barbarossa. Ale nejvíc mě dokáže vytočit, když desekrát za hodinu řeknou: "Byl to souboj dvou vojevůdců.....Oba dva věděli, že tato bitva je osudová a že ji musí vyhrát." Já jsem myslel, že každá bitva se musí vyhrát,anebo vojevůdci budují obranu či chystají útok, aby prohráli?! Inu, povedený dokument "opakování některých záběrů víckrát — a ne pouze jedné scény, ale asi dvacetisekundové sekvence..." ![]() |
|
|
![]() |
Worchester napsal v č. 4340: No já to sice viděl, ale bohužel příliš nevnímal; nemohu tedy moc hodnotit. Co mě ale trochu zklamalo (i při myšlenkové nepřítomnosti), bylo opakování některých záběrů víckrát — a ne pouze jedné scény, ale asi dvacetisekundové sekvence... "Tak jsem koukal na souboj vojevůdců Patton x Kluge, a jak jsem tak pochopil, tak všude ve Francii byl zimostráz. Opravdu, bylo ho hodně, ale ne tolik, aby každý problém spojeneckých vojáků, spočíval v zimostrázu, jak jsem se z dokumentu dozvěděl. " |
|
|
![]() |
Tak jsem koukal na souboj vojevůdců Patton x Kluge, a jak jsem tak pochopil, tak všude ve Francii byl zimostráz. Opravdu, bylo ho hodně, ale ne tolik, aby každý problém spojeneckých vojáků, spočíval v zimostrázu, jak jsem se z dokumentu dozvěděl. ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Perry napsal v č. 4338: www.ceskatelevize.cz "máte nějaké bližší info?" ![]() |
|
|
![]() |
Slyšel jsem že ČT chystá vysílat seriál Tři králové o známé odbojové organizaci...máte nějaké bližší info? |
|
|
![]() |
Hartmann: (4335) Ovšem u západního dokumentu je to spíše pozitivum. Obvykle se v nich objevuje spíše přeceňování dopadu invaze na Sicílii až k tvrzení, že u Kurska Němci prohráli jen díky Husky. Ovšem to, že nebyla zmíněna, není úplně ideální. |
|
|
![]() |
jarotv napsal v č. 4331: Dost odflánkutý. Popisovat bitvu u Kurska a vůbec se nezmínit o tom, že německé síly byly odveleny na jiné bojiště (kvůli invazi na Sicílii) považuji za dost velkou chybu. "vcera isiel domkument o bojoch tri kursku" |
|
|
![]() |
Bratrstvo neohrožených nakonec nebylo v českém podání tak hrozné.....až na několik překladatelských perliček (jmeno Liebgot je tak těžký???) ale kapitán Sobell se jim nepoved...udělali z něj moc velkýho drsňáka ![]() Jinak mi vrtalo hlavou, jak chlapíkovi s Křičícím orlem na rameni(scéna v domku Winters, Nixon a ještě jeden pomlouvají Sobela ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Tak jsem dnes prvně viděl film Uloupená hranice z roku 1947. Byl jsem docela mile překvapen ![]() Film pojednává o situaci v předvečer Mnichovské dohody - o konfilktech sudetoněmeckých ordnérů s Finanční stráží apod. Nezbývá mi než jen doporučit všem,kdo jste ho doposud neviděli ![]() Samozřejmě jsem si nemohl nechat ujít první díl seriálu Bratrstvo neohrožených - Prozatím žádný boj,ale zkrátka výcvik k válce patří...Uvidím,co přinesou další díly ![]() |
|
|
vcera isiel domkument o bojoch tri kursku na ct2 pozeral sa niekto? myslim ze usiel![]() |
|
|
|
![]() |
Kralik napsal v č. 4329: Aha tak to se vše vysvětluje. "Jestli mě paměť neklame tak to není od BBC ale od History channel" |
|
|
![]() |
Jestli mě paměť neklame tak to není od BBC ale od History channel. |
|
|
![]() |
Něco k souboji vojevůdců: Nato že BBC má všechny (téměř)![]() ![]() |
|
|
![]() |
dnes ráno dávli na tv prima dokument chtěli zabít hitlera. dívali jste se někdo? |
|
|
![]() |
jarotv napsal v č. 4325: "zhánam nejake filmy o 2sv. vojny spojene z vyhladovaním zidov" Tak ja ti môžem poradiť tieto filmy : Schindlerov zoznam Šedá zóna - z koncentračného tábora Pianista - o Židoch vo Varšave časom doplním, lebo teraz si na všetky nespomínam ![]() |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce