Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Ero napsal v č. 4344:
"Co to měli za samopali ti pašeráci v Králu Šumavy ?"
bubu napsal v č. 4345: A samopaly Špagin PPŠ41, pokud to někdo nepozná (viď Bubu) to jsou takové ty s dřevěnou pažbou a bubnem. "zjevně PPS-42 nebo 43" |
|
|
|
Ero napsal v č. 4344: zjevně PPS-42 nebo 43 "Co to měli za samopaly ti pašeráci v Králu Šumavy" |
|
|
|
Co to měli za samopaly ti pašeráci v Králu Šumavy ? | |
|
|
A ještě vetšina záběrů není z toho daného období. Záběri se střídají třeba i 3krát a zvuk jedné střelby tam je taky několikrát. Prostě ty dokumenty maj moc brzo hotové. | |
|
|
karaya1 napsal v č. 4341: Jak jsem si všiml tak podobně to opakovali i v dílu Operace Barbarossa. Ale nejvíc mě dokáže vytočit, když desekrát za hodinu řeknou: "Byl to souboj dvou vojevůdců.....Oba dva věděli, že tato bitva je osudová a že ji musí vyhrát." Já jsem myslel, že každá bitva se musí vyhrát,anebo vojevůdci budují obranu či chystají útok, aby prohráli?! Inu, povedený dokument "opakování některých záběrů víckrát — a ne pouze jedné scény, ale asi dvacetisekundové sekvence..." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 4340: No já to sice viděl, ale bohužel příliš nevnímal; nemohu tedy moc hodnotit. Co mě ale trochu zklamalo (i při myšlenkové nepřítomnosti), bylo opakování některých záběrů víckrát — a ne pouze jedné scény, ale asi dvacetisekundové sekvence... "Tak jsem koukal na souboj vojevůdců Patton x Kluge, a jak jsem tak pochopil, tak všude ve Francii byl zimostráz. Opravdu, bylo ho hodně, ale ne tolik, aby každý problém spojeneckých vojáků, spočíval v zimostrázu, jak jsem se z dokumentu dozvěděl. " |
|
|
|
Tak jsem koukal na souboj vojevůdců Patton x Kluge, a jak jsem tak pochopil, tak všude ve Francii byl zimostráz. Opravdu, bylo ho hodně, ale ne tolik, aby každý problém spojeneckých vojáků, spočíval v zimostrázu, jak jsem se z dokumentu dozvěděl. | |
|
|
Perry napsal v č. 4338: www.ceskatelevize.cz "máte nějaké bližší info?" |
|
|
|
Slyšel jsem že ČT chystá vysílat seriál Tři králové o známé odbojové organizaci...máte nějaké bližší info? | |
|
|
Hartmann: (4335) Ovšem u západního dokumentu je to spíše pozitivum. Obvykle se v nich objevuje spíše přeceňování dopadu invaze na Sicílii až k tvrzení, že u Kurska Němci prohráli jen díky Husky. Ovšem to, že nebyla zmíněna, není úplně ideální. |
|
|
|
jarotv napsal v č. 4331: Dost odflánkutý. Popisovat bitvu u Kurska a vůbec se nezmínit o tom, že německé síly byly odveleny na jiné bojiště (kvůli invazi na Sicílii) považuji za dost velkou chybu. "vcera isiel domkument o bojoch tri kursku" |
|
|
|
Bratrstvo neohrožených nakonec nebylo v českém podání tak hrozné.....až na několik překladatelských perliček (jmeno Liebgot je tak těžký???) ale kapitán Sobell se jim nepoved...udělali z něj moc velkýho drsňáka Jinak mi vrtalo hlavou, jak chlapíkovi s Křičícím orlem na rameni(scéna v domku Winters, Nixon a ještě jeden pomlouvají Sobela ) přisoudili že je z 82. divize....to je takový překladatelský oříšek |
|
|
|
Tak jsem dnes prvně viděl film Uloupená hranice z roku 1947. Byl jsem docela mile překvapen Film pojednává o situaci v předvečer Mnichovské dohody - o konfilktech sudetoněmeckých ordnérů s Finanční stráží apod. Nezbývá mi než jen doporučit všem,kdo jste ho doposud neviděli Samozřejmě jsem si nemohl nechat ujít první díl seriálu Bratrstvo neohrožených - Prozatím žádný boj,ale zkrátka výcvik k válce patří...Uvidím,co přinesou další díly |
|
|
|
vcera isiel domkument o bojoch tri kursku na ct2 pozeral sa niekto? myslim ze usiel | |
|
|
Kralik napsal v č. 4329: Aha tak to se vše vysvětluje. "Jestli mě paměť neklame tak to není od BBC ale od History channel" |
|
|
|
Jestli mě paměť neklame tak to není od BBC ale od History channel. | |
|
|
Něco k souboji vojevůdců: Nato že BBC má všechny (téměř) své dokumenty kvalitní, tak ty vojevůdce mohli udělat líp. Moc práce si s tím teda nedali. | |
|
|
dnes ráno dávli na tv prima dokument chtěli zabít hitlera. dívali jste se někdo? | |
|
|
jarotv napsal v č. 4325: "zhánam nejake filmy o 2sv. vojny spojene z vyhladovaním zidov" Tak ja ti môžem poradiť tieto filmy : Schindlerov zoznam Šedá zóna - z koncentračného tábora Pianista - o Židoch vo Varšave časom doplním, lebo teraz si na všetky nespomínam |
|
|
|
prosim vas zhánam nejake filmy o 2sv. vojny spojene z vyhladovaním zidov, alebo s tematikou koncentracnych taborov, prosim mohol by tu niekto napisat nazvy filmoch. DIK |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce