Filmy a dokumenty o 2. světové válce

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1601-1620 z 5384
<< 78 79 80 81 82 83 84 >>
Po
SK 14.4.2006 12:56 - č. 4395
SK
Dzin napsala v č. 4394:
"Ani jeden důkaz nesvědčil o německé verzi. "
U súdu obvykle stačia i výpovede svedkov, v našom prípade Nemeckých námorníkov...nemám dôvod si myslieť, že by xy rokov držali v tajnosti, že loď sami nepotopili. No a ak k tomu pripočítam i to, že sa nepotvrdila britská verzia tak sa mi zdá celkom jednoznačné to čo Cameron tvrdil, že s najväčšou pravdepodobnosťou Bismarcka potopila vlastná posádka.

Dzin napsala v č. 4394:
"Dále zde nebyl nijak moc prozkoumán vnitřek trupu, alespoň takovou měrou, jako prozkoumal velitelský můstek. Z toho přeci nemohu činit jednoznačné závěry. Na základě toho, co předložil mohu toliko říci že ano, onen jeden zásah trupu torpédem, který ukázal, se skutečně do vnitřku lodi nedostal. A onen jeden zásah granátem, kterým se také podíval dovnitř, pancíř trupu probil, ale zase nebylo prohledáno tolik, aby jsme mohli mít jednoznačný závěr, jakou škodu přesně napáchal. "
Nemôžeš vedieť ako dôkladne vrak preskúmali pretože v dokumente iste neboli použité všetky zábery, ktoré natočili.
Dzin 14.4.2006 12:41 - č. 4394
Dzin SK: Ani jeden důkaz nesvědčil o německé verzi. Nebo mi napiš, kde přesně tam ukazoval, že tady se protrhl trup po odpálení náloží nebo že tady je vidět otevřený kingston? Jestli přeci požaduješ, aby ti ukázal místo, kde tedy měl proniknout granát nebo torpédo, potom přeci musíš požadovat i aby ti ukázal místo, kde došlo k protržení trupu německou náloží nebo kde je otevřený kingston.
Asi jsme v tom případě viděli každý jiný dokument, protože výše zmíněné tam prostě nebylo. Dále zde nebyl nijak moc prozkoumán vnitřek trupu, alespoň takovou měrou, jako prozkoumal velitelský můstek. Z toho přeci nemohu činit jednoznačné závěry. Na základě toho, co předložil mohu toliko říci že ano, onen jeden zásah trupu torpédem, který ukázal, se skutečně do vnitřku lodi nedostal. A onen jeden zásah granátem, kterým se také podíval dovnitř, pancíř trupu probil, ale zase nebylo prohledáno tolik, aby jsme mohli mít jednoznačný závěr, jakou škodu přesně napáchal.
jak už psal Algernon, na to, aby činil nezvratné závěry neměl tolik podkladů. Ano Bismarck nemusel být potopen palbou a ani torpédy, ale předložená zjištění nebyla tak průkazná, aby se to mohlo tvrdit nadevší pochybnosti.
SK 14.4.2006 11:41 - č. 4393
SK
Dzin napsala v č. 4392:
"To je právě to, co se tvrdit nemá. Vždyť nepředložil jediný důkaz o tomto tak proč by mělo být pravděpodobnější? "
Dôkazy v prospech Nemeckej verzie boli výpovede posádky Bismarcka...
Dzin napsala v č. 4392:
"On zkoumá jednu hypotézu a na základě toho, že pro ni nenalezne dostatek důkazů prohlásí, že druhá je správná. "
Naopak, on našiel dosť dôkazov na základe, ktorých mohol tvrdiť:
a) briská paľba Bismarcka nepotopila
b) britské torpéda Bismarcka nepotopili

No a ak k tomu pripočítam ďalšiu možnosť c) nemci potopili Bismarcka sami, tak je pre mňa logické, že vzhľadom na fakt, že vylúčil možnosti a) a b) tak je najpravdepodobnejšia možnosť c) ktorú podporili i svedkovia priamo z Bismarcka.
Dzin 14.4.2006 11:15 - č. 4392
Dzin SK: To je právě to, co se tvrdit nemá. Vždyť nepředložil jediný důkaz o tomto tak proč by mělo být pravděpodobnější? To je právě to, co na tom není košer. On zkoumá jednu hypotézu a na základě toho, že pro ni nenalezne dostatek důkazů prohlásí, že druhá je správná.
Jinak to asi jsem napsal proto, že si nepamatuji přesně jeho formulaci. Jinak naprosto jasně tvrdil, že expedice nezvratně určí jestli měli pravdu Britové nebo Němci a na konci tvrdil, že z toho co zjistili měli pravdu Němci.
SK 14.4.2006 10:44 - č. 4391
SK
Dzin napsala v č. 4390:
"To si pamatuješ špatně. Na konci tvrdí, že podle toho co zjistili mluví vše pro německou verzi a následně vyvozují závěr, že se to tak asi stalo. "
Tak si to pamätám dobre...to "asi" jednoznačne neurčuje, že bola pravdivá, len toľko že je najpravdepodobnejšia.
Dzin napsala v č. 4390:
"Nejde o to, jak těžko to jde, jde o jimi zvolenou metodiku. Jsi přeci vysokoškolák, takže musíš vědět, že postup je důležitý stejně jako samotný výsledek. On ale udělat to, co jsem psal níže. Zhodnotil toliko britskou verzi a poté prohlásil, že portože nenalezl dostatek důkazů pro ni, je pravdivá ta německá."
Len tvrdil, že je pravdepodobnejšia ako Britská (ktorú viac menej vylúčil).
Dzin 14.4.2006 09:29 - č. 4390
Dzin SK: To si pamatuješ špatně. Na konci tvrdí, že podle toho co zjistili mluví vše pro německou verzi a následně vyvozují závěr, že se to tak asi stalo.

Nejde o to, jak těžko to jde, jde o jimi zvolenou metodiku. Jsi přeci vysokoškolák, takže musíš vědět, že postup je důležitý stejně jako samotný výsledek. On ale udělat to, co jsem psal níže. Zhodnotil toliko britskou verzi a poté prohlásil, že portože nenalezl dostatek důkazů pro ni, je pravdivá ta německá.
SK 14.4.2006 05:54 - č. 4389
SK
Dzin napsala v č. 4388:
"Sice tam měli jaksi naznačeno, jak prozkoumávají boky a jukli i trochu do vnitřku vraku, ale osobně bych se zdráhal na základě předložených faktů učinit nezvratný závěr. Hlavní mě zarazila absence jakéhokoliv důkazu hovořícího pro německou verzi. On vzal britskou verzi a když pro ní nenalezl dostatek důkazů, prohlásil za pravdivou tu německou. "
No pokiaľ viem, tak tam nepadlo ani slovko, že tá Nemecká verzia je pravdivá, jedine na základe výsledkov obhliadky tvrdil, že sa javí ako pravdepodobnejšia čo je vcelku logické, vzhľadom na to, že prakticky vylúčil potopenie Bismarcka britskými loďami (neúčinná Britská paľba na trup a podhladinové časti lode, nepoškodená protitorpédová prepážka, ...).
Dzin napsala v č. 4388:
"Musím obě verze podrobit stejnému hodnocení "
No ono to asi v prípade tej Nemeckej ide dosť ťažko...pochybujem, že by sa dostali až do vnútra lode ku dnu a i prípadná obhliadka spodných častí lode zvnútra môže byť skreslená nárazom na dno a následným posuvom lode po dne...Mimo to asi sa budú podstatne ťahšie hľadať dôkazy o výbuchu pomerne malých náloží u dnových ventilov ako o zásahoch torpéd...

Inak čo sa týka hodnotenia potopenia Bismarcka tak Cameronova "výprava" má k tomu najväčšie znalosti, vzhľadom na to, že ako jediný majú najviac informácií o poškodeniach Bismarcka.
Je fakt, že im podarilo Britskú verziu poriadne spochybniť...

Pekné bolo to čo som tu už tvrdil, že Britská delostreľba bola prakticky neúčinná proti životne dôležitým častiam lode a že čím bližšie boli, tak tým si len znižovali šancu na ich zasiahnutie (vzhľadom na riešenie ochrany - bola tam k tomu pekná animácia ako granáty zostvali nad pancierovou palubou).
Inak i mňa prekvapili len 4 priestriely trupu z toho len 2 v mieste hlavného pancierového pásu...
Dzin 13.4.2006 22:14 - č. 4388
Dzin Algernon: Já jsem se snažil opravdu nezaujatě hodnotit. Nevím jak moc se mi to dařilo, protože jsem už byl přeci jen ovlivněn zdejší debatou. Ty záběry rozhodně zajímavé byly. Pokud bych vzal jen to, co nám bylo předloženo v dokumentu, tak by mě Cameron i nahlodal. Jenže problém byl, že se mi to prostě zdálo dost neúplné. Sice tam měli jaksi naznačeno, jak prozkoumávají boky a jukli i trochu do vnitřku vraku, ale osobně bych se zdráhal na základě předložených faktů učinit nezvratný závěr. Hlavní mě zarazila absence jakéhokoliv důkazu hovořícího pro německou verzi. On vzal britskou verzi a když pro ní nenalezl dostatek důkazů, prohlásil za pravdivou tu německou. Takhle to přeci nemohu soudit. Musím obě verze podrobit stejnému hodnocení a ne se spokojit s tím, že když nemám důkazy pro jednu, tak automaticky řeknu, že je pravdivá ta druhá. Nevím jestli tak učinil kvůli rozpořtu, nebo to jen odflákl.
Takže záběry sice byly opravdu zajímavé, ale celkově to bylo neúplné a přiklonil bych se k Tvému hodnocení.

Já to sice viděl až od chvíle, kdy se poprvé ponořili k Bismarcku a od té chvíle do konce zmínili toliko druhý nálet "Síťovek".

Camerona bych hodnotil jako skvělého režiséra akčních filmů. Měl by se zase vrátit k Terminátorovi nebo Pravdivým lžím a ne blbnout s dokumentama či rádobyslaďárnama.
Ero 13.4.2006 20:21 - č. 4387
Ero Mě se ten dokument dost líbil, byl i pěkně zpracovaný a ty záběry vraku byly zajímavé

Mimochdem, Algy, viděls někdy dokument kterému jsi nemohl něco vytknout
Ero 13.4.2006 19:47 - č. 4385
Ero
Worchester napsal v č. 4384:
""Pěkná" stránka, zajímalo by mě jestli není náhodou na hraně zákona...."
Jojo, taky mě to napadlo, už je to asi fakt moc
Worchester 13.4.2006 19:43 - č. 4384
Worchester
Ero napsal v č. 4382:
"nacismus.mysteria.cz/ss-rad/wewelsbur g.php"
"Pěkná" stránka, zajímalo by mě jestli není náhodou na hraně zákona....
TomasWAGM 13.4.2006 19:35 - č. 4383
TomasWAGM tý jo tam se chci podívat
Ero 13.4.2006 19:33 - č. 4382
Ero
TomasWAGM napsal v č. 4380:
"Nevíte o nějakém dokumentu o hradu Wevelsburg(nebo tak nějak)????"
Dokument jsem žádnej neviděl ale tady máš odkaz

nacismus.mysteria.cz/ss-rad/wewelsburg.php
TomasWAGM 13.4.2006 19:32 - č. 4381
TomasWAGM Jak tam meli Němci rituální obřady.
TomasWAGM 13.4.2006 19:28 - č. 4380
TomasWAGM Nevíte o nějakém dokumentu o hradu Wevelsburg(nebo tak nějak)????
Martin R. 13.4.2006 15:54 - č. 4379
Martin R.
Ero napsal v č. 4372:
"Tak co včerejší dokument o Bismarcku, mně se zdál výborný "
Minimálně tam byly pěkné záběry vraku Bismarcku

Ale dopravodný komentář skutečně budil usměv,zvláště to jak vyslovovali jména křižníků Norfolk a Suffolk
bubu 13.4.2006 15:11 - č. 4378
bubu
Iljušin napsal v č. 4374:
"Jak byl Bismarck potopen"
A posádka to asi už nepoví.......nebo že by ještě někdo z nich žil?
Dohadovat se že takhle to bylo a nijak jinak přičemž každý si bude myslet, že jeho verze je správná, nikam nevede a možná že se Bismarckovo potopení nikdy neobjasní
lipis 13.4.2006 14:59 - č. 4377
lipis
Iljušin napsal v č. 4374:
"Jak byl Bismarck potopen v tom dokumentu( bohužel jsem ho neviděl ), nebo se to ještě neobjasnilo?"
Neboj, on už se tady "někdo" najde kdo se to bude snažit vysvětlit (samozřejmě po svém).
Jinak souhlas s Guanem - snůška podivně interpretovaných faktů a nedoložitelných tvrzení. A ten doprovodný komentář, bylo vidět že je to dělané pro laickou veřejnost.
guano 13.4.2006 13:48 - č. 4376
guano Z celeho toho "dokumentu" byla pro mne prinosna pouze informace o tom, co se s Bismarckem delo po jeho potopeni.
Zbytek - dohady a prekroucena fakta, mnoho navodnych otazek....
Iljušin 13.4.2006 12:03 - č. 4374
Iljušin Jak byl Bismarck potopen v tom dokumentu( bohužel jsem ho neviděl ), nebo se to ještě neobjasnilo?
1601-1620 z 5384
<< 78 79 80 81 82 83 84 >>
Po