Filmy a dokumenty o 2. světové válce

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1261-1280 z 5384
<< 61 62 63 64 65 66 67 >>
Po
Tom 27.8.2006 21:33 - č. 4830
Tom
DAVID M napsal v č. 4826:
"Rajlich mluvil o fotografiích z VHU, kde je zatím neidentifikovaný letec před frankistikým strojem atd."
To je docela senzace - to by tu nemělo jen tak zapadnout!!!
Worchester 27.8.2006 19:33 - č. 4829
Worchester Nevíte jestli je více dílů Tuctu špinavců než dva? Kdysi jsem měl pocit, že jsem viděl díl kde hrál představitel Kojaka (hrál i vrahouna v prvním díle Špinavců). Děj se odehrával v Itálii v roce 1943. A to by proti dnešnímu dílu, bylo poněkud retrospektivní...
Jinak při dnešním díle jsem se docela rozesmál, když z toho Junkerse vystoupil Áda
Langos 27.8.2006 19:29 - č. 4828
Langos Taky jsem se divil, když šlo o Dietricha. Ale co, jenom film a docela dobrej.
fusilier 27.8.2006 19:25 - č. 4827
fusilier Tak jsem se v Tuctu špinavců dozvěděl, že na SS-Oberstgruppenführera Seppa Dietricha spáchali atentát a ještě kvůli tomu že připravoval spiknutí proti vůdci
DAVID M 22.8.2006 13:12 - č. 4826
DAVID M Ono není divu, na našem trhu toho k dispozici stále moc není v AJ něco je, ale většina je stále ve španělštině . Ikdyž byli interbrigadisté minulým režimem vyzdvihováni( pomíjím samozřejmě polovinu let padesátých), krom několika memoárových prací několika španěláků také nic moc nevyšlo. Působnost našich především letců je dodnes zahalena tajemstvím, bohužel většina republikánských archivů vzala za své a navíc španělština je jaksi stále problém...Zpět k oné skupině u Franka-před pár lety se mi dostalo do rukou jisté pojednání z VHU, kde je zminována nejmenovaná skupina(bez konkretizace počtu a jmen, nemyslím skupinu pozorovatelů,mezi něž patřil např.Roušar-později v Polsku i u Svobodných Francouzů)) v návaznosti na jednání dr. Wellnera z MZ s tajemníkem šp.velv.(který se dal vale vládě Manuela Azani y Díaz) o pobytu exkrále Alfonsa XIII("občan bourbonský") v Kynžvartu. Nevím zda-li ti něco řekne jméno Beleš-Andrej Beleš začal vojančit již za R-U, služebně jeden z nejstarších čsl. letců původně dobrovolník, který přešel na frankistickou stranu(v čsl. archivech je uváděn jako interbrigadista), je zminopván jako zrádce v některých memoárech(i v Pajerovi), později působil v RAF u dopravních perutí a ve výcviku. Rajlich mluvil o fotografiích z VHU, kde je zatím neidentifikovaný letec před frankistikým strojem atd. Stále je vše zahaleno tajemstvím a jak jsem se snažil dopátrat věcí o Ferákovi tak soudím,že ještě dlouho bude...
Honza M. 22.8.2006 10:26 - č. 4825
Honza M.
DAVID M napsal v č. 4824:
"mnoho našich předválečných důstojníků mezi dobrovolníky nebylo( spíše několik mezi frankovou suitou)"
O španělské občanské válce jsem toho moc nepřečet (a viděl jen málo), takže by mě zajímalo, kteří čs. důstojníci bojovali (instruovali) na straně fašistických povstalců?
DAVID M 21.8.2006 15:07 - č. 4824
DAVID M Tak, tak musím souhlasit a ikdyž od posledního shlédnutí před asi dvaceti lety se "brýle" trochu změnily stále se mi to líbilo( spolu s NJ a Atentátem další doklad že rozpočet filmu není důležitější než myšlenka...). spíše až tak úplně nechápu prodlevu ve vysílání, ideologie tam žádná nebyla, ikdyž někteří zdejší ...bijci by ji tam samozřejmě našli. Ony spíše úsměvné pozámky na "působnost v interbrigádách"...Realisticky mnoho našich předválečných důstojníků mezi dobrovolníky nebylo( spíše několik mezi frankovou suitou), hodnosti dosažené v republikánských jednotkách se do naší armády skutečně nepřeváděly a tím méně do legie . Např. čsl. dobrovolník a letec u Aviación Militar-FARE Jan Ferák byl přijat v hodnosti poručík( u pilotů-cizinců byly hodnosti poručík-podporučík běžné přijímací bez ohledu na původní "domácí" hodnosti) jeho fenomenální úspěchy mu "pomohly" k majorovi, nicméně po opjetovném přijetí k naší armádě v SSSR byl rotný...Napadají mne ještě v dnešní době tak moderní řeči o jisté komunistické lůze působící v tomto konfliktu-stejně úsměvné jako ve stejné době se objevující tvrzení o finančních důvodech působnosti našich letců jako o jednom důvodu a o druhém jímž byl údajný "útěk" po kázeňských prohřešcích.
Dzin 20.8.2006 15:18 - č. 4823
Dzin Shlédl jsem "Oázu". Musím říci, že když jsem tento film viděl před cca 15 lety poprvé, uchvátil mě. Teď jsem zjistil, že se mi stále líbí. Opravdu super film. Má výbornou atmosféru a je dobře udělaný. Mě osobně se navíc líbí i hudba (a není jako z rady Vacátka, je to naprosto jiný žánr :o)

Kreon: O dost jsi přišel.
Hartmann 18.8.2006 18:30 - č. 4822
Hartmann
Polata napsal v č. 4817:
"Tak nám vyšlo Osvobození na DVD. Sice je na DVD mám už dlouho (z VHS)"
No konečně, že to až teda teď vyšlo na DVD.

Já si to hned myslel, že když jsi tu onehdá nabízel Osvobození na DVD, že to je jen rip z VHS vypálenej na DVD (což jsi v nabídce nenapsal )
dusab 18.8.2006 11:10 - č. 4821
Ano, ten co vysiel teraz v kolekcii na DVD. Kedy to bolo natocene?
Langos 18.8.2006 10:28 - č. 4820
Langos dusab, několikadílný film o válce na východě od bitvy u Kurska po dobytí Berlína, taky je tu něco z Jaltské konference, taky uvěznění a následné osvobození Mussoliniho a nechybí ani neúspěšný atentát na Hitlera. Vřele doporučuju, je to dobrý film.
bubu 18.8.2006 10:02 - č. 4819
bubu dusab: máš na mysli ten sovětský pětidílný velkofilm?? Je to převážně o hrdinství statečné Rudé Armády
dusab 18.8.2006 09:46 - č. 4818
Oplati sa to Osvobozeni vidiet? O com to je vlastne?
Polata 18.8.2006 09:38 - č. 4817
Tak nám vyšlo Osvobození na DVD. Sice je na DVD mám už dlouho (z VHS) , ale skoro jsem se nechal zlákat vidinou nějakého digitálního vylepšení , minimálně ve zvukové stopě. Ještě, že jsem se včas podíval, že ani český, ale ani ruský originál není v 5.1 ! Proč, když ruské DVD mají 5.1 ?

Jak to vypadá s obrazem ?
pari 18.8.2006 02:58 - č. 4816
Zdar chlapi,

nemáte někdo titulky k filmu ...a jitra jsou zde tichá?Na netu jsem sehnal jen anglické a moje ruština už není tak dobrá jako před lety.dík martin
Ero 14.8.2006 15:10 - č. 4815
Ero
Martin R. napsal v č. 4800:
"kde sestřelení piloti vzali MG34 a MP40 "
MP40 ještě mohli mít v letadle, ale MG 34.... nevim,nevim
Kreon 14.8.2006 12:47 - č. 4814
Kreon Zajímavý odkaz na ty vzpomíky Hrušínskýho. Kluci herecký asi nikdy netrampovali . (berte to s rezervou).

jinak koukám, že jsem asi o nic nepřišel, když jsem se na to nekoukal.
curahee 14.8.2006 07:31 - č. 4813
curahee Docela haluzárna,absolutně to nevybočuje z průměru tehdejších filmových "hitů",když jsem slyšel hudbu,tak mi tam chyběl už jen Brůžek s Vacátkem,klidně to mohlo zůstat v trezoru(společně s Uchem),i když se aspoň cení,že nějaký film o zápaďácích vznikl,ale obsah byl fakt ubohý...

Fusilier:Né každý kdo bojoval proti Falangistům,měl v kapse knížku KSČ.
Hartmann 13.8.2006 22:13 - č. 4812
Hartmann Jinak hlavní téma dne - Oáza.... mi utekla Nahrál to někdo?

guano, ten odkaz stojí za to

citace z deníku - R. Hrušínský o natáčení Oázy v SSSR:
"....Sobota 11. 9. 1971 Dneska jsem poprvé řval, že jsem nikomu nepodepsal, že tady budu žít jako prase.... "
guano 13.8.2006 22:06 - č. 4811
guano Hartmann: Diky za editaci
1261-1280 z 5384
<< 61 62 63 64 65 66 67 >>
Po