Filmy a dokumenty o 2. světové válce

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1301-1320 z 5384
<< 63 64 65 66 67 68 69 >>
Po
Worchester 9.8.2006 08:54 - č. 4787
Worchester
fusilier napsal v č. 4785:
"Koho hrál Schránil? Heydricha?"
Heydricha hrál Hannjo Hasse
Ero napsal v č. 4786:
"Kaniza"
Kanyza
Ero 8.8.2006 21:35 - č. 4786
Ero
curahee napsal v č. 4784:
"Hlavně,že si tam všichni vesele zahráli...V scénách,kde ukazovali Krampola,Kodeta nebo dokonce staré herce jako Nezvala nebo Raoula Schránila,jsem se musel opravdu smát."
A ještě Štěpánek a Kaniza (a víme co se nedávno natropilo stím že byl pomocníkem StB)
fusilier 8.8.2006 19:43 - č. 4785
fusilier
curahee napsal v č. 4784:
"Raoula Schránila"
Koho hrál Schránil? Heydricha?
curahee 8.8.2006 18:57 - č. 4784
curahee Ovšem nejlepší je poslouchat místní celebrity,respektive herce,jak strašně haní komunistický režim.Hlavně,že si tam všichni vesele zahráli...V scénách,kde ukazovali Krampola,Kodeta nebo dokonce staré herce jako Nezvala nebo Raoula Schránila,jsem se musel opravdu smát.
čet.Hrad 8.8.2006 18:06 - č. 4783
čet.Hrad
fusilier napsal v č. 4779:
"Hlavně teda Gotwaldův projev a zejména Lidice, tak dlouho tu popravu ani zabírat nemuseli, ani tak detailně."
Bohužel zrovna v téhle scéně byla komunistická propaganda až přespříliš. Nejdříve první skupinka lidických mužů zakřičí: "Ať žije Československo!", ale druhá skupinka si musí zakřičet: "Ať žije komunistická strana!"
Hartmann napsal v č. 4782:
"Když pominu že to spíš připomínalo kuřácký dýchánek, tak je tam jasně ukázáno, jak se komunisté domlouvají na skrytém a dá se říct vlastně protiprávním politickém ovládnutí jednotky - režim se tím v tom filmu prakticky dokonce chlubil! "
A naopak když prezident Beneš chtěl zachovat naprostou apolitičnost armády, bylo to vylíčeno jako ubližování komunistům.
Hartmann 8.8.2006 17:13 - č. 4782
Hartmann fusilier - paměti Ludvíka si sežeň "Z Buzuluku do Prahy", napsal to on

Jinak Sokolovo jsem tentokrát prošvihl, viděl jsem ho kdysi a až na pár ideologckých mozkovyplachovacích komentářů, házení špíny na S. Ingra a "londýnskou kliku" jsem to vyhodnotil jako vcelku věrný film, boje tam jsou ztvárněny opravdu tak, jak se staly a docela mě dostala ta porada komunistického jádra jednotky s Gottwaldem. Když pominu že to spíš připomínalo kuřácký dýchánek, tak je tam jasně ukázáno, jak se komunisté domlouvají na skrytém a dá se říct vlastně protiprávním politickém ovládnutí jednotky - režim se tím v tom filmu prakticky dokonce chlubil!

Viděl jsem, jak O. Vávra do televize řekl, že ten film byl na objednávku režimu, že ho vůbec točit nechtěl, tořil ho s nechutí a bylo vidět, že k němu nemá žádný vztah. Neubránil jsem se pocitu, že ten film mám radši než on.
Worchester 8.8.2006 13:16 - č. 4780
Worchester
fusilier napsal v č. 4779:
"Co se týče tanků, tak proč nepoužili německé tanky z muzea Kubinky, nevím sice v jakém stavu tehdy byly. I u nás jsme měli PzKpfw IV, ale tehdy asi nebyla pojízdná."
Koukni sem forum.valka.cz/viewtopic.php/p/136933#136933
fusilier 8.8.2006 13:06 - č. 4779
fusilier Já taky Sokolovo viděl prvně a hodně mě zarazila zdlouhavost scén. Hlavně teda Gotwaldův projev a zejména Lidice, tak dlouho tu popravu ani zabírat nemuseli, ani tak detailně. Mi osobně se ten film moc nezamlouvá, čekal jsem od něj mnoho a zklamal, byl opravdu strašně zdlouhavý.

Na začátku bylo psáno že se opírá o paměti Ludvíka Svobody, takže pokud se opíral opravdu pouze jen o jedny paměti bylo by to krátkozraké. Nemáte někdo ty paměti doma? By mě zajímalo jestli se gen. Ingr opravdu skutálel z těch schodů, nebo na něj komunisti chtěli házet hnůj.

Co se týče tanků, tak proč nepoužili německé tanky z muzea Kubinky, nevím sice v jakém stavu tehdy byly. I u nás jsme měli PzKpfw IV, ale tehdy asi nebyla pojízdná. Mi se ty tankové přestavby ačkoli byly slušně udělané rovněž nelíbily, ikdyž stále lepší takové přestavby, než Americké poválečné tanky v jejich filmech
Kreon 7.8.2006 22:25 - č. 4778
Kreon Johny: tvé skeptické názory mě vždycky dostanou, nicméně v tomto případě s tebou musím souhlasit. Bylo to typické ruské "vítězství" v platné doktríně té doby.
Johny 7.8.2006 22:17 - č. 4777
Johny Jinak Sokolovo - aneb jak se dá porážka využít k vítězné propagandě. Tím ale nijak nesnižuji obdivuhodný výkon, který zejména podvyživení a často dost vážně nemocní lidé, kteří ještě pár měsíců před tím seděli někde v Gulagu odvedli. Z taktického pohledu to byl vyložený nesmysl bránit vesnici bez podpory, když tanky stejně nemohou přejet řeku.
Johny 7.8.2006 22:06 - č. 4776
Johny
Tom napsal v č. 4769:
"Fajn, já jen že Švermu měli tehdy i na Hradě za slušnýho člověka. A na rozdíl od jinejch se nakonec nebál odjet na Slovensko."

No o slušnosti komunistů nebudu polemizovat, i známý šéf KZ si nechal v Norimberku potvrdit od sousedů, že je velice slušný člověk. Kdyby se dožil února 48, zřejmě by vraždil a nebo by byl popraven stejně jako všichni ostatní.

Nicméně to stím slovenskem je pravda. Jen bych ale připoměl, že tam nejel bojovat ale zakládat národní výbory. A to jak skončil také dost vypovídá. Při ústupu do hor mu ve spánku méně slušní soudruzi sebrali erární kožich a zateplené boty a milý budovatel následně zcela nedostatečně vybaven umrzl ve vánici.
bubu 7.8.2006 17:52 - č. 4775
bubu
curahee napsal v č. 4772:
"doporučuju přečíst si Richtera a jeho 4dílné dílo o východní frontě"
Myslíš např. Voják se nevzdává?? já ti nevím ale mě se to zdá dosti poplatné své době.....samí komunisti
Worchester 7.8.2006 15:59 - č. 4774
Worchester
čet.Hrad napsal v č. 4773:
"Jiná vozidla?"
Bylo tam docela husté rozmístění samochodek-Marder, a jiné A to velmi dobře upravených.
čet.Hrad 7.8.2006 15:00 - č. 4773
čet.Hrad
Worchester napsal v č. 4768:
"Ero-"Tigery" v Sokolovu byli předělané T54 a "Pz.IV" byli T34 Mě se osobně nelíbili. Ryanovi měli mnohem lepší Tigery a jiné vozidla. Tomu také nasvědčuje rozpočet filmu "
No teda na Tigra bych řelk, že byl srovnatelný, ne-li lepší než v Saving privat Ryan. Ale ty Pz IV, hrůza děs
"Ryanovi měli mnohem lepší Tigery a jiné vozidla. Tomu také nasvědčuje rozpočet filmu "
Tak to zrovna v době vzniku filmu moc roli nehrálo

Jiná vozidla? Já sledoval kolik tam bude OT-810 a hodně jich bylo dobře upravených "zpět" na Hakly (teda až na shora zakrytý prostor pro vojáky).
curahee 7.8.2006 13:53 - č. 4772
curahee
Tom napsal v č. 4769:
"A na rozdíl od jinejch se nakonec nebál odjet na Slovensko."
Přesně...nebyl žádné ořezávátko(jeho aparátčící mu ani v nouzi největší nepomohli),doporučuju přečíst si Richtera a jeho 4dílné dílo o východní frontě,tam je snad vše.
curahee 7.8.2006 13:51 - č. 4771
curahee
Martin R. napsal v č. 4765:
"Až na ten stupidní začátek se Švermou a "Pány z Londýna" to neni špatný film "

Tak nevím,mě to příjde jako velice špatný film,vzhledem k tomu,že Vávra je tvárný opravdu v každé době,točil za Beneše,Hitlera i bolševika...

V Ryanovi hrál Tiger jen jeden,co se týče techniky není Sokoovo tak špatné,oproti Battle of the Bulge je rozhodně lepší,kde Pattony a ostatní ameriky ztvárňují skopčáky.

Jaroš,Opatrný dva ve filmu největší poskoci komunistů..historie byla opačná,obzvláště o O.Jarošovi si myslím jen to nejlepší,opravdu bojovník každým coulem!!!!
Ero 7.8.2006 13:46 - č. 4770
Ero
""Pz.IV" byli T34 Mě se osobně nelíbili"
Mě taky ne, to byla hrůza

"Ryanovi měli mnohem lepší Tigery "
V Ryanovi měli Tigery na podvozku T-34 a v Sokolovu na T-54, tento podvozek se hodí dle mého k Tigeru více. Kdyby v Sokolovu zlepšili nátěr tak by to byla opravdu nádhera
Worchester 7.8.2006 13:06 - č. 4768
Worchester
Tom napsal v č. 4766:
"myslel jsi zřejmě Gottwalda, viď"
Gottwalda a Beneše v Sokolovu hráli stejní herci, jako v dálším filmu O.Vávry - Dny Zrady.
Tedy Beneše hrál Jiří Pleskot a Gottwalda hrál Bohuš Pastorek

Ero-"Tigery" v Sokolovu byli předělané T54 a "Pz.IV" byli T34 Mě se osobně nelíbili. Ryanovi měli mnohem lepší Tigery a jiné vozidla. Tomu také nasvědčuje rozpočet filmu

Streso- K těm Dnům zrady. Až na tyhle detaily (nepočítám politické ovlivnění dobou) se mi film docela líbil. Pěkně je vykreslená Habartovská tragédie, kdy ordneři přepadli místní četnickou stanicici.
Zde je je skutečnost o Haberspirku, která se moc nelišila od filmového zpracování.
cetnici.habartov.cz/pohranicni-incidenty-193...
cetnici.habartov.cz/svedectvi/vzpominky-jana...
Martin R. 7.8.2006 11:54 - č. 4765
Martin R.
Ero napsal v č. 4763:
"Tak co Sokolovo?"
Taky jsem ho viděl prvně...
Až na ten stupidní začátek s Gottwaldem a "Pány z Londýna" to neni špatný film
Streso napsal v č. 4764:
" Dny Zrady,to je dílo"
Ty jsem zatim neviděl... stejně tak jako "Neporaženi" což se nese asi ve stejném duchu
Streso 7.8.2006 00:11 - č. 4764
Streso
Ero napsal v č. 4763:
"Tak co Sokolovo? Já ho viděl prvně a nebylo to tak špatný."
Sokolovo ještě ujde,ale Dny Zrady,to je dílo,Hitler mluví jen německy,pod ním běží české titulky,zatím co jeho kumpání česky mluví.
Rudá ideologie z toho přímo čiší,když tam člověk vidí, jak Kléma Gottwaldů slibuje pomoc SSSR
1301-1320 z 5384
<< 63 64 65 66 67 68 69 >>
Po