Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Hartmann napsal v č. 4808: Možná jsem to pochopil špatně "Nevím jestli to náhodou špatně nechápu, ale takhle to fusilier rozhodně neřekl." |
|
|
|
egli napsal v č. 4805: Nevím jestli to náhodou špatně nechápu, ale takhle to fusilier rozhodně neřekl. Tvoje představa, že do mezinárodních brigád šla většina dobrovolníků bojovat "za bolševiky", je hodně vzdálená realitě." |
|
|
|
Doporucuji precist uryvek z deniku Rudolfa Hrusinskeho z nataceni tohoto filmu - fk.lbc.cz/akce/lfs/l10.asp#05 Editace Hartmann -> korekce nefungujícího odkazu. |
|
|
|
bush napsal v č. 4802: Někde jsem myslím četl, že ten film nebyl z nějakého důvodu zcela dotočen, proto ten závěr takhle ustřihli (?). Jinak točilo se v Turkmenistánu. "Co mi ale vadilo byl závěr. Krásná věta nakonec "zazdila" celej film." |
|
|
|
fusilier napsal v č. 4803: Tvoje představa, že do mezinárodních brigád šla většina dobrovolníků bojovat "za bolševiky", je hodně vzdálená realitě. "aby mohli jít pomáhat bojovat za bolševiky do Španělska." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 4801: Toho Tokareva mohl mít ještě ze Španělska když tam bojoval u mezinárodní brigády oni si zkrátka všude dosadí uvědomělé důstojníky, kteří radši opustí armádu, aby mohli jít pomáhat bojovat za bolševiky do Španělska.( bylo to i v Sokolovu)"Jinak Brzobohatý měl ještě pistoli TT33" Jinak jak to vlastně skončilo? Jsem musel jít za pamětníkem a konec mi ušel. |
|
|
|
Podle mě zajímavej film. Aspoň člověk zjistí, jak se na legionáře díval minulej režim. Průběh filmu se mi ale nelíbil - do filmu sem se dostal až v průběhu přestřelky, jinak sem byl nějak mimo děj. Co mi ale vadilo byl závěr. Krásná věta nakonec "zazdila" celej film. I když aspoň sem se pořádně zasmál | |
|
|
Martin R. napsal v č. 4800: Máš pravdu, taky mě hned trklo do očí, byla to "sedmatřicítka" "Všimli jste si že na začátku měli na tom náklaďáku TK vz.37 ?" Jinak Brzobohatý měl ještě pistoli TT33 |
|
|
|
bubu napsal v č. 4796: Neříkám že to sranda je, právě naopak, ovšem být to jako 90% náplně válečného filmu to neni nic moc..."Víš, ona to není sranda"
Worchester napsal v č. 4799: Jsem si říkal co to je... MAS 38 jsem vyloučil hned, tak nějak jsem myslel že by to mohlo být MP 41 .. "Celkem se mi to líbilo. Pěkné byli zejména poválečné samopaly ČZ 247 coby francouzské MAS 38" Jinak ještě ke zbraním : Všimli jste si že na začátku měli na tom náklaďáku TK vz.37 ? A taky by mne zajímalo, kde sestřelení piloti vzali MG34 a MP40 (pokud jimi tedy nedisponovala samotná oáza )
Worchester napsal v č. 4799: Asi tak nějak... jinak mi tam neseděl Rudolf Hrušínský... ten by se hodil tak na Švejka, když už by měl hrát vojáka " Celkem jsem se zasmál u postav těch ýbrmenšů od Luftwaffe, holt nemohli vybrat lepší piloty než "pupkatý dědky" " |
|
|
|
Celkem se mi to líbilo. Pěkné byli zejména poválečné samopaly ČZ 247 coby francouzské MAS 38 Jinak film byl dlouhou dobu o ničem (putování pouští) a mohl být i lepší happyend Celkem jsem se zasmál u postav těch ýbrmenšů od Luftwaffe, holt nemohli vybrat lepší piloty než "pupkatý dědky" |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 4795: Mě se to taky nelíbilo, bylo to zdlouhavé, jméno toho filmu by mělo být spíš "Voda""Mě se to nelíbilo" A ten závěr No prostě, čekal jsem od toho víc |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 4795: Víš, ona to není sranda být bez vody na poušti.....zkus se tam někdy podívat ma mít na den 1/2 litru vody....uvidíš, co to s tebou udělá ""Co s člověkem udělá vedro a nedostatek tekutin"" Jinak já viděl jen kousek a tak nevím o co jsem přišel/nepřišel |
|
|
|
Oáza pro mne byla docela zklamání... Celé to bylo na téma "Co s člověkem udělá vedro a nedostatek tekutin" , stupidní konec, chvílemi komedie, hudba jako z Fantomase..... Mě se to nelíbilo |
|
|
|
Neviděl někdo včera náhodou na primě film Ves v pohraničí ? Jaké to bylo? Mělo by to býti o situaci v pohraničí těsně po válce www.volny.cz/czfilm/Film/Vesvpohranici.htm |
|
|
|
Dnes na ČT2 od 21:00 dávají v pořadu "Na plovárně" rozhovor s letcem Janem Wienerem | |
|
|
Martin R. napsal v č. 4788: Loyda i Hasse byli na Heydricha moc staří. Vždyť esesácké prasátko mělo v době atentátu 38 let. Mi se zdál podobnější spíš Hasse ze Sokolova, zejména teda z profilu. "Řekl bych že Siegfried Loyda z Atentátu je skutečnému Heydrichovi podstatně podobnější " |
|
|
|
Ero napsal v č. 4790: V Sokolovu: Günter Zschieschow"A nevíte někdo jak se jmenoval ten co hrál K.H.Franka?" V Atentátu: Richard Záhorský |
|
|
|
A nevíte někdo jak se jmenoval ten co hrál K.H.Franka? Byl si dost podobnej | |
|
|
curahee napsal v č. 4784: No hlavně kpt. Jaroše měl původně hrát na tuto roli skvěle se hodící Brzobohatý, který byl Jarošovi fyzicky mnohem podobnější, jak postavou, tak obličejem. Ale mě u komárů zrovna nějaký vroubek, tak si nezahrál. "Hlavně,že si tam všichni vesele zahráli..." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 4787: Řekl bych že Siegfried Loyda z Atentátu je skutečnému Heydrichovi podstatně podobnější "Heydricha hrál Hannjo Hasse " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce