Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
![]() |
Hartmann: Diky za editaci ![]() |
|
|
![]() |
Hartmann napsal v č. 4808: Možná jsem to pochopil špatně"Nevím jestli to náhodou špatně nechápu, ale takhle to fusilier rozhodně neřekl." ![]() |
|
|
![]() |
egli napsal v č. 4805: Nevím jestli to náhodou špatně nechápu, ale takhle to fusilier rozhodně neřekl. Tvoje představa, že do mezinárodních brigád šla většina dobrovolníků bojovat "za bolševiky", je hodně vzdálená realitě." |
|
|
![]() |
Doporucuji precist uryvek z deniku Rudolfa Hrusinskeho z nataceni tohoto filmu - fk.lbc.cz/akce/lfs/l10.asp#05 Editace Hartmann -> korekce nefungujícího odkazu. |
|
|
![]() |
bush napsal v č. 4802: Někde jsem myslím četl, že ten film nebyl z nějakého důvodu zcela dotočen, proto ten závěr takhle ustřihli (?). Jinak točilo se v Turkmenistánu. "Co mi ale vadilo byl závěr. Krásná věta nakonec "zazdila" celej film." |
|
|
![]() |
fusilier napsal v č. 4803: Tvoje představa, že do mezinárodních brigád šla většina dobrovolníků bojovat "za bolševiky", je hodně vzdálená realitě. "aby mohli jít pomáhat bojovat za bolševiky do Španělska." |
|
|
![]() |
Worchester napsal v č. 4801: Toho Tokareva mohl mít ještě ze Španělska když tam bojoval u mezinárodní brigády"Jinak Brzobohatý měl ještě pistoli TT33" ![]() Jinak jak to vlastně skončilo? Jsem musel jít za pamětníkem a konec mi ušel. |
|
|
![]() |
Podle mě zajímavej film. Aspoň člověk zjistí, jak se na legionáře díval minulej režim. Průběh filmu se mi ale nelíbil - do filmu sem se dostal až v průběhu přestřelky, jinak sem byl nějak mimo děj. Co mi ale vadilo byl závěr. Krásná věta nakonec "zazdila" celej film. I když aspoň sem se pořádně zasmál ![]() |
|
|
![]() |
Martin R. napsal v č. 4800: Máš pravdu, taky mě hned trklo do očí, byla to "sedmatřicítka" "Všimli jste si že na začátku měli na tom náklaďáku TK vz.37 ?" ![]() Jinak Brzobohatý měl ještě pistoli TT33 ![]() |
|
|
![]() |
bubu napsal v č. 4796: Neříkám že to sranda je, právě naopak, ovšem být to jako 90% náplně válečného filmu to neni nic moc..."Víš, ona to není sranda"
Worchester napsal v č. 4799: Jsem si říkal co to je... "Celkem se mi to líbilo. Pěkné byli zejména poválečné samopaly ČZ 247 coby francouzské MAS 38" ![]() ![]() Jinak ještě ke zbraním : Všimli jste si že na začátku měli na tom náklaďáku TK vz.37 ? A taky by mne zajímalo, kde sestřelení piloti vzali MG34 a MP40 ![]() ![]()
Worchester napsal v č. 4799: Asi tak nějak... jinak mi tam neseděl Rudolf Hrušínský... ten by se hodil tak na Švejka, když už by měl hrát vojáka " Celkem jsem se zasmál u postav těch ýbrmenšů od Luftwaffe, holt nemohli vybrat lepší piloty než "pupkatý dědky" " ![]() |
|
|
![]() |
Celkem se mi to líbilo. Pěkné byli zejména poválečné samopaly ČZ 247 coby francouzské MAS 38![]() ![]() Celkem jsem se zasmál u postav těch ýbrmenšů od Luftwaffe, holt nemohli vybrat lepší piloty než "pupkatý dědky" ![]() |
|
|
![]() |
Martin R. napsal v č. 4795: Mě se to taky nelíbilo, bylo to zdlouhavé, jméno toho filmu by mělo být spíš "Voda""Mě se to nelíbilo" A ten závěr ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Martin R. napsal v č. 4795: Víš, ona to není sranda být bez vody na poušti.....zkus se tam někdy podívat ma mít na den 1/2 litru vody....uvidíš, co to s tebou udělá""Co s člověkem udělá vedro a nedostatek tekutin"" ![]() Jinak já viděl jen kousek a tak nevím o co jsem přišel/nepřišel ![]() |
|
|
![]() |
Oáza pro mne byla docela zklamání... Celé to bylo na téma "Co s člověkem udělá vedro a nedostatek tekutin" , stupidní konec, chvílemi komedie, hudba jako z Fantomase..... ![]() Mě se to nelíbilo |
|
|
![]() |
Neviděl někdo včera náhodou na primě film Ves v pohraničí ? Jaké to bylo? Mělo by to býti o situaci v pohraničí těsně po válce www.volny.cz/czfilm/Film/Vesvpohranici.htm |
|
|
![]() |
Dnes na ČT2 od 21:00 dávají v pořadu "Na plovárně" rozhovor s letcem Janem Wienerem |
|
|
![]() |
Martin R. napsal v č. 4788: Loyda i Hasse byli na Heydricha moc staří. Vždyť esesácké prasátko mělo v době atentátu 38 let. Mi se zdál podobnější spíš Hasse ze Sokolova, zejména teda z profilu. "Řekl bych že Siegfried Loyda z Atentátu je skutečnému Heydrichovi podstatně podobnější " |
|
|
![]() |
Ero napsal v č. 4790: V Sokolovu: Günter Zschieschow"A nevíte někdo jak se jmenoval ten co hrál K.H.Franka?" V Atentátu: Richard Záhorský |
|
|
![]() |
A nevíte někdo jak se jmenoval ten co hrál K.H.Franka? Byl si dost podobnej ![]() |
|
|
![]() |
curahee napsal v č. 4784: No hlavně kpt. Jaroše měl původně hrát na tuto roli skvěle se hodící Brzobohatý, který byl Jarošovi fyzicky mnohem podobnější, jak postavou, tak obličejem. Ale mě u komárů zrovna nějaký vroubek, tak si nezahrál. "Hlavně,že si tam všichni vesele zahráli..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce