Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Dopisy z Iwo Jimy jsem viděl a je to perfektní. Ještě nikdy jsem takový film z pohledu Japonců neviděl. Super! | |
|
|
Ero napsal v č. 5102: Pravda, Listy z Iwo Jimy stáli asi 19 mil. USD, Vlajky našich otcov okolo 75 mil. USD. Ak si to dobre pamätám. "Ale ten pohled z druhé strany (tedy od japonců) bude mnohem nákladově levnější film, tak uvidíme " |
|
|
|
no jo, no jo já to četl v Cinemě | |
|
|
Krojc napsal v č. 5065: "Velmi zajímavý film zřejmě bude - alespoň z hlediska psychologie vojáka - americký DOPISY Z IWO JIMY. Viz filmpub.atlas.cz/kino/107524-dopisy-z-iwo-ji... Jsem zvědav, kdy bude ke skouknutí u nás na DVD." |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 5101: Však se to tak nějak má jmenovat - Dopisy z Iwodžimy nebo tak nějak. "boj o Iwodžimu z pohledu japonského vojáka (snad podle dopisů nebo deníku)." |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 5101: Ano, říkali to v Kinoboxu. Ale ten pohled z druhé strany (tedy od japonců) bude mnohem nákladově levnější film, tak uvidíme "Zajímavější je, že prý Eastwood chystá i pohled z druhé strany - boj o Iwodžimu z pohledu japonského vojáka (snad podle dopisů nebo deníku)." |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 5099: Zajímavější je, že prý Eastwood chystá i pohled z druhé strany - boj o Iwodžimu z pohledu japonského vojáka (snad podle dopisů nebo deníku). "Jak moc to je vhodné i pro normální lidi? " |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 5099: Je to celkem koukatelné, sem tam opilej indián "Pánové, viděl jste již někdo nový film Clinta Eastwooda Vlajky našich otců? Mělo by to být o pětici mariňáků ze slavného snímku z Iwodžimy. Jak moc to je vhodné i pro normální lidi? Díky moc." |
|
|
|
Pánové, viděl jste již někdo nový film Clinta Eastwooda Vlajky našich otců? Mělo by to být o pětici mariňáků ze slavného snímku z Iwodžimy. Jak moc to je vhodné i pro normální lidi? Díky moc. | |
|
|
Já v pardubickém divadle byl a mohu potvrdit, že se film skutečně povedl. Tvůrci si dali práci, prozkoumali spoustu materiálů a svědectví, a co je hlavní, respektovali je, takže po nějaké plakátovitosti není ani stopy. Z mého pohledu nejlepší český válečný film od Nebeských jezdců. | |
|
|
V pátek se v Pardubicích promítal v předpremiéře film režiséra Jiřího Stracha "Silver A". Měl jsem bohužel jiný program, ale podle shodného vyjádření přítomných se film opravdu povedl a důstojně připomněl tuto významnou odbojovou kapitolu. Takže až to půjde v televizi (15. a 22. 4.) nenechte si ujít. | |
|
|
Pokud Vás to zajímá, tak zde je něco o humoreskách www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idp=... |
|
|
|
Viděl někdo film Normadie-Niemen? Včera jsem si koupil originálku za 76 kaček na benzince a nemám to na čem doma přehrát Kouknu na to až budu zase v Brně. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 5093: Jo viděl :)"Viděl už někdo "Drážďany"?" Někde níže v tomto tématu se to trošku probíralo. |
|
|
|
Viděl už někdo "Drážďany"? | |
|
|
Worchester napsal v č. 5091: neupsal, čety i samostatná družstva byla podřízena přímo veliteli praporu."Tím chceš říct, že byl organizován pouze do čet? To se mi nějak nezdá... Neupsal ses? " Velitel praporu SOS měl totiž pravomoc zrealizovat takovou strukturu praporu, která nejlépe vyhovovala stanoveným úkolům. Nebylo tedy striktně předepsáno rozdělení praporu na roty, čety a družstva a to kupříkladu z důvodu malého počtu strážců v praporu, úkolů praporu, jeho územní působnosti, nebo vzhledem k nedostatku schopných velitelů pro roty či čety. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5090: Tím chceš říct, že byl organizován pouze do čet? To se mi nějak nezdá... Neupsal ses? "Třeba prapor SOS Stříbro žádné roty neměl" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 5089: ano, za velitele rot a jejich zástupce měli být jmenováni okresní četničtí velitelé, policejní úředníci strážní služby a přednostové inspektorátů finanční stráže."Tak to je samozřejmé, když okresní četničtí velitelé (a také přednostové IFS) byli většinou velitely rot stráže..." Ovšem ne všude to bylo možné. Třeba prapor SOS Stříbro žádné roty neměl, neb chyběli vhodní velitelé pro tento post. Více jiných praporů si stěžovalo, že nemají vhodné osoby na místa velitelů rot, neb okr. čet. velitelé, či insp. FS nebyli na toto msto vhodní a to z různých důvodů. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5088: Tak to je samozřejmé, když okresní četničtí velitelé (a také přednostové IFS) byli většinou velitely rot stráže... "jinak SOSáky mohli být všichni způsobilí příslušníci četnictva výkonné služby, včetně četnických výkonných důstojníků |
|
|
|
no, nebudeme slovíčkařit, četníci - členové pátraček a silničních kontr. stanic nemohli býti členy SOS. Také četníci designovaní k polní službě nemohli být určeni k SOS. jinak SOSáky mohli být všichni způsobilí příslušníci četnictva výkonné služby, včetně četnických výkonných důstojníků, resp. aspirantů. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce