Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Kdyby se tam objevil někdo jako ty a začal by tvrdit, že to není válečný film, ale drama. :o))) | |
|
|
Algy, asi to nemůžeš brát tak striktně, v tomto stojím za Dzinem. Přece i v klasice se najdou "romantické" motivy - viz třeba Battle of Britain, i když tam to aspoň není samoúčelné jako v případě Pearl Harboru. Na druhou stranu bych třeba 1941 za válečný film neoznačil, ta hranice je dost tenká a každý ji má jinde. |
|
|
|
Dobře, tak je to Akční / Drama / Válečný film :o))) viz.: www.csfd.cz/film/346-prilis-vzdaleny-most-vz... |
|
|
|
Jak by jsi charakterizoval čistě válečný film? Třeba "Příliš vzdálený most" je film válečný/historický. | |
|
|
To je obvyklé hodnocení. Běžně za válečné filmy jsou chápány filmy, jejichž děj se buď odehrává v době války, nebo popisují válečná dění. Přičemž se následně můžeme bavit i o dalším řazení, podle jiných specifikací. Tedy v našem případě by to byl film válečný/dobrodružný (nebo dobrodružný/válečný, jak je libo). | |
|
|
Ne, u válečného. Válečný film je charakterizován dějem nikoliv svojí reálností. | |
|
|
Dějem. Popisuje bojovou (byť fiktivní) operaci. To z něj jednoznačně válečný film dělá. | |
|
|
Válečný film je to určitě. Už jen svoji tématikou. Přeci jen nějaké striktní pravidlo na určování válečných filmů by bylo dost ošidné. | |
|
|
Algernon napsal v č. 5166: Ano, resp. MO to vyřešilo tak, že ji dalo 200 korun českých. To je spíše do nebe volající výsměch než cokoliv jiného. Stejně jako naše neschopnost vypořádat se důstojně s naší minulostí. Víceméně jen chodíme z extrému do extrému. "Ale pokud se pamatuju tak tam zmínili, že stále není dořešeno finanční odškodnění jeho manželky?" |
|
|
|
Algy, 5166: Díky, to mi asi uniklo. Budu se muset kouknout na opakování (resp. asi nahrát na video, ty časy opakování jsou hrozný...) | |
|
|
Co všechno je na dvd atentát www.dvdazdomu.cz/detail/atentat/ |
|
|
|
sosák napsal v č. 5161: 15. března 1939 napadl sníh, který se podle možností časem proměnil v břečku. Záběrů vojáků "neporazitelného Wehrmachtu" jak se třesou zimou na českých náměstích a ulicích existuje celkem dost, stejně jako fotografií techniky na cestách uprostřed zasněžené krajiny. " hlavně škoda že tady toho 15 března 1939 nebyla zima jako v Rusku " |
|
|
|
Myslím, že bylo v dokumentu zmíněno, že byl Josef Bryks úplně rehabilitován koncem roku 2006.... Linka na stránky filmového dokumentu: www.bryks.cz |
|
|
|
spelter napsal v č. 5159: Myslel jsem si, že mě máloco překvapí, ale sveřepost toho pilota mi vzala dech. Klobouk dolů a na kolena... "Dnes 20:00 čt2 dokument o Josefu Bryksovi." |
|
|
|
To jsou docela pěkní záběry jen škoda že to nejsou českoslovenký vojáci a hlavně škoda že tady toho 15 března 1939 nebyla zima jako v Rusku | |
|
|
Streso napsal v č. 5158: Zajímalo by mě proč se to zrovna jmenuje Operace Daybreak "Film: Operation Daybreak" |
|
|
|
Dnes 20:00 čt2 dokument o Josefu Bryksovi. | |
|
|
www.youtube.com/watch?v=qRvIbXCxS0E Film: Operation Daybreak (1976} americký "remake" Atentátu www.youtube.com/watch?v=o_JDtiCvNaY www.csfd.cz/film/22972-operace-daybreak-oper... |
|
|
|
Toš něco jsem našel, vojáčci tam jsou, motorky a tanky taky, akorát ty přilby mají jinačí www.youtube.com/watch?v=qsLC1hbbDtU www.youtube.com/watch?v=UII4shZ9Of4 |
|
|
|
Tak já se tam zkusím pohrabat,třeba něco objevím |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce