Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
4 z tanku a pes & Katyně binarniladin.bloguje.cz/436427-ctyri-z-tanku... |
|
|
|
historik1 napsal v č. 5124: Chvíli jsem se tím pročítal a zajímavé je, jací to byli prcci.(Třeba Bartoš, tuším jenom 168 cm) I u nás jsou chlapi, co pamatujou válku malí, ale měl jsem za to, že když v 17ti narukovali a museli jest ty vojenské příděly, tak už z toho nevyrostli. Je to vůbec možné, že jsme za tak krátký čas cca 50ti let tak povyrostli? "www.lib.cas.cz/parasut/index2.htm ATENTÁTNICI A JEJICH FOTKY NĚKTEŘÍ JSOU JINČÍ NEŽ CO SPOLUPRACOVALI S ANTHROPOIDEM" |
|
|
|
historik1 napsal v č. 5123:
"hodně mně překvapilo že hana kroupová 1.byla vězněna(to zas tak moc nepřekvapí) 2.pracovala jako stbák hodně překvapí
3.že se rozvedli překvapí"
historik1 napsal v č. 5124: to historik1: Mohl bych poprosit o nějakou slušnější úpravu? Nechápu proč se někdy velkým písmenům vyhýbáš úplně a někdy jiná nepoužíváš, ale rozhodně by ti prospělo nějak svůj projev graficky sjednotit, případně se přiklonit k běžnému standardu - velká písmena na začátku věty, vlastní jména atd., zbytek malá."ATENTÁTNICI A JEJICH FOTKY NĚKTEŘÍ JSOU JINČÍ NEŽ CO SPOLUPRACOVALI S ANTHROPOIDEM" Promiň, že se do toho pletu, nejsem moderátor, ale koukat se na Tvé příspěvky je někdy docela děs. |
|
|
|
Ero napsal v č. 5125: Odpoveď je přímo o pár příspěvků níž.."SILVER A ušlo ale moc se mi nelíbilo Bartošovo chování To byl fakt takovej děvkař ?"
fusilier napsal v č. 5116:
"Dívali jste se na Silver A? Vážně byl Bartoš takový děvkař? Ale měli to pěkně udělané, až na pár detailů, už se těším an druhý díl."
Hartmann napsal v č. 5117: pridám ještě odkaz: www.televize.cz/scripts/detail.php?id=26016"fusilier: jo, byl to sukničkář. je to zaměřený na negativní stránku jeho osobnosti, ale pravdivě. našli nějakej jeho deník nebo co podle kterých se to dělá" hlavně bych doporučoval přečíst toto:
"S nápadem napsat příběh výsadku Silver A přišel můj muž," říká Lucie. "Léta se zabývá historií druhé světové války a protektorátu a osudy tohoto výsadku ho zaujaly v momentě, kdy v jednom soukromém archivu objevil zatím nezveřejněné údaje o veliteli Alfrédu Bartošovi."
|
|
|
|
SILVER A ušlo ale moc se mi nelíbilo Bartošovo chování To byl fakt takovej děvkař ? | |
|
|
www.lib.cas.cz/parasut/index2.htm ATENTÁTNICI A JEJICH FOTKY NĚKTEŘÍ JSOU JINČÍ NEŽ CO SPOLUPRACOVALI S ANTHROPOIDEM |
|
|
|
hodně mně překvapilo že hana kroupová 1.byla vězněna(to zas tak moc nepřekvapí)2.pracovala jako stbák hodně překvapí3.že se rozvedli překvapí |
|
|
|
Mě se Silver A taky hodně líbil taky, zvláště včerejší druhý díl, ten byl výborný. Nicméně Bartošovo působení v Protektorátu tedy mělo sice na jedné straně velice dobré výsledky, ale na druhé straně jednal proti základním zásadám zpravodajské činnosti a jeho působení mělo do značné míry operetní charakter - jestliže byl zjevně dost lehkomyslný (a navíc vyhlášený děvkař), jak ho mohli vůbec do Protektorátu vyslat? To se při výcviku v Anglii a výběru kandidátů neposuzovala i jejich osobnost a vlastnosti? Nesouhlasím s
curahee napsal v č. 5121: to už bychom se rovnou mohli ptát, jestli celý odboj byl na místě "Po shlédnutí ovšem každý musel nabýt dojmu,jestli byl atentát opravdu na místě,za tak vysokou cenu..?!" |
|
|
|
Musím Stracha pochválit,tenhle dvoudílný film se mi hodně líbil,i když byl pojat spíše na citové vazby,ve kterých pak posléze divák ztrácel pravý význam výsadku,který poté evokoval spíše prázdniny u babičky.Nicméně druhý díl vše napravil a zvláště na konci diváka opět vrhl do pravé reality Hedrychiády.Nejvíc bych vyzdvihl výkon pana Trojana,už je to zkušený bard a stylizovat se do role německého poslíčka a člena vyšší vrstvy pro něj nebyl problém,kamera taky výborná,prostě se mi to líbilo ... Po shlédnutí ovšem každý musel nabýt dojmu,jestli byl atentát opravdu na místě,za tak vysokou cenu..?! |
|
|
|
fusilier napsal v č. 5116: Dobré stručné shrnutí okolností činnosti Silver A:"li jste se na Silver A? Vážně byl Bartoš takový děvkař? Ale měli to pěkně udělané, až na pár detailů, už se těším an druhý díl." www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idp=... |
|
|
|
v květnu bude film atentát od sequense konečně a taky film čaj s mussolinim | |
|
|
fusilier: jo, byl to sukničkář. je to zaměřený na negativní stránku jeho osobnosti, ale pravdivě. našli nějakej jeho deník nebo co podle kterých se to dělá | |
|
|
Dívali jste se na Silver A? Vážně byl Bartoš takový děvkař? Ale měli to pěkně udělané, až na pár detailů, už se těším an druhý díl. | |
|
|
Neděle ČT 1, 20.00 . první část dvoudílného TV filmu "Operace SilverA", asi nejlepší počin ČT s tématikou okupace v posledních letech. Silná látka, slibný scénář, výborné obsazení ... | |
|
|
V pondělí začali na nově opět dávat Bratrstvo neohrožených, ale bohužrl až pozdě v noci, dnes např. ve 24.00 | |
|
|
Mimochodem co říkáte na novější ruský seriál Trestný prapor? Viděl jsem zatím 3 díly (1 DVD) a docela mě zaujal.Není sice tak epický jako sovětské filmy, ale zaujme.Na csfd ho někdo přirovnával k Bratrstvu neohrožených. | |
|
|
jupíííííííííííííííííí kapitan kloss na primě od 1.4. vždy 9.40 bezváááááááááááááááááááááááááááá | |
|
|
HARM napsal v č. 5110: No film už je na světě, je z roku 2005 viz."O tej bitevnej lodi? Ešte som o tomto filme nepočul. Ide o nový film?" www.csfd.cz/film/206587-otokotachi-no-yamato... |
|
|
|
Streso napsal v č. 5109: O tej bitevnej lodi? Ešte som o tomto filme nepočul. Ide o nový film? "Ještě bych chtěl vidět film Yamato, ten bude taky dobrý si myslím" |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 5108: Lepší než Vlajky našich otců "Dopisy z Iwo Jimy jsem viděl a je to perfektní. Ještě nikdy jsem takový film z pohledu Japonců neviděl. Super!" Ještě bych chtěl vidět film Yamato, ten bude taky dobrý si myslím |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce