Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Ki 56 byla nějaký klon Electry? Btw nemohl by někdo spáchat článek o cizich letadlech ve službách Císaře? Myslím že je to zajímavé téma | |
|
|
Hartmann napsal v č. 5233: Řek bych že to má imitovat Ki-56, byl trovhu větší a objemější, ale tvarově příbuzný."Pozná někdo to letadlo? " www.modelimex.cz/inshop/scripts/detail.asp?i... |
|
|
|
Když nacisté odcházeli v roce 1945 z Československa zanechali zde více než 70 tis. lidí tzv. spících agentů, mezi ně patřil např. komunistikcý činovník Erban a další...někdy začátkem května 1945 se v Petschkově paláci v Praze v sídle nehcvalně proslulého gestpa sešlo v kanceláři šéfa tohoto uskupení několik lidí, bylo jim poděkováno za služby, které vykonali vůči říši a poslední věta zněla "...a nyní jen čkejte, jednou za Výámi někdo přijde možná bude v americké, britské uniformě možná bude v civilu a vy budete znovu povolání....Heil Hitler pánové..." | |
|
|
Royal napsal v č. 5244: To sedí a mnozí dokonce seděli i v letech "porevolučních" na ministerstvech, např. MV apod... Další mnozí propluli za pomoci Stb. dobou . "...člověk by netušil kolik kolaborantů ještě žije...počet to není věru malý..." |
|
|
|
Dneska sem slyšel v televizi že se bude natáčet film o našem 11 praporu východním a bude se jmenovat Tobruk,premiera bude příští rok v září,už ted sem na něj zvědavej a hlavně natěšenej | |
|
|
Dokument "I takoví jsme byli..." bude určitou sebereflexí o tom čeho je člověk v mezních situacích schopen...viz. Emanuel moravec, který není klasickou obdobou Fr.Teunera, Otto bláhy či Rysa-Rozsévače, u každého z nich bylo fašistické smýšlení dlouhodobým trendem a politickou orientací. Radola Gajda byla taktéž něco zcela jiného, v české fašistické scéně v obodobí druhé republiky a tzv. Protektorátu je obrovská různorodost a každá čeká na zmapování, snad se mi to povede...člověk by netušil kolik kolaborantů ještě žije...počet to není věru malý... | |
|
|
curahee napsal v č. 5232: Tak to mi řekni, u kterého, jelikož na to jsem si dával skutečně velmi, velmi velký pozor. Pokud myslíš SD-Wolfa (Jaromír Dulava) a jeho vojenského přidělence z Černínu pak tam bylo vše v maxmálním pořádku (replika vyrobený v Polsku, navíc KVH - LB Adolf Hitler), možná se jednalo o flip, nebo-li otočení obrazu, tedy uniforma je v pořádku, ale byla porušená osa, tudíž se obraz musel otočit vr střižně. Každopádně bystrý... "V tom trajleru jsem si všiml jednoho majora SS co má esíčka na opačné straně,na to pozor,takovéhle věci pro takové "diagnozy " jako chodí sem zneváží celý film." |
|
|
|
Niekde som tu videl stránku, na ktorej bol zoznam filmov o WW2... Alebo sa mi to s niečim pletie ? |
|
|
|
Dík za odpověď. Wiki netvrdí, že by je měli : en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_Electra_Junio... | |
|
|
Hartmann napsal v č. 5238: To já vím Jsem ten film viděl, ale to éro nebylo Džaponské výroby "To letadlo právě přiváží velitele obrany Iwo generála Kuribajašiho " |
|
|
|
Lockheed Electra Junior. Japonci je, myslím, měli taky. | |
|
|
Streso napsal v č. 5235: To letadlo právě přiváží velitele obrany Iwo generála Kuribajašiho "Jen tak plácnu že by nějakej Amerikánec ( Lockheed .........) ?" |
|
|
|
V knihovnách jsem ji neviděl, ale mám ji naskenovanou, není problém poslat. | |
|
|
Kniha by mě docela zajímala, může to být lepší než film. Rozhodopádně sebereflexe hrdinů je zajímavá. Co se asi honilo v hlavě vojáka WH a nebo SS v květnu 1945? | |
|
|
Hartmann napsal v č. 5233: Jen tak plácnu že by nějakej Amerikánec ( Lockheed .........) ? "Screen z filmu Dopisy z Iwodžimy. Pozná někdo to letadlo? hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/dopisy.jpg" |
|
|
|
Royal: Film "Až do konce" má význam pro mě i v něčem jiném, odehrává se totiž na zámku v Trmicích, odkud pocházím, byť místo natáčení byl nakonec zámek v Klášterci nad Ohří. Totálně nasazené dělnice jsou z dnešní Spolchemie v Ústí nad Labem (svého času byly Trmice ústeckou čtvrtí). Film byl natočen podle knihy Otakara Chalupky "Až do konce". |
|
|
|
Screen z filmu Dopisy z Iwodžimy. Pozná někdo to letadlo? hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/dopisy.jpg |
|
|
|
Tak ta stopáž je pro mě zklamání myslel jsem,že to bude delší,ale rozhodně se těším na ten dokument o kolaboraci,lidé jak Thun-Hohenstein nebo zubař Teuner mě víc než dost zajímají. P.S. V tom trajleru jsem si všiml jednoho majora SS co má esíčka na opačné straně,na to pozor,takovéhle věci pro takové "diagnozy " jako chodí sem zneváží celý film. |
|
|
|
Royal napsal v č. 5230: jj, mám ho doma v orig. a musím říci, že psychologicky má něco do sebe "Každopádně vřele doporučuji film "AŽ DO KONCE", krom toho špatného maskování pro wehrmacht je to jinak myslím velmi dobrý film se skutečně esesáckým nádechem v roce 1945." |
|
|
|
Každopádně vřele doporučuji film "AŽ DO KONCE", krom toho špatného maskování pro wehrmacht je to jinak myslím velmi dobrý film se skutečně esesáckým nádechem v roce 1945. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce