Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Algernon: To si děláš srandu!!!!! To bych tedy chtěl vidět, ale jestli k tomu Cameron přistoupil stejně jako k Bismarcku, tak budu asi dost zklamán. |
|
|
|
Algernon napsal v č. 5357: Neslyšel a ani neviděl. Očempak pojednává?"lyšel jsi už o jeho posledním (zatím…) dokumentárním tzv. „veledíle“? " Měl se držet scifi/akční film a udělal by nejlépe. Takhle jen dělá medvědí službu seriozním dokumetaristům. |
|
|
|
show.idnes.cz/ct-stahla-kritizovany-porad-o-... Neuvěřitelný příběh o Detektoru právě vrcholí...jsem jenom zvědav jak se to vyvine... "Cyklus se pozastavuje. O jeho dalším možném vývoji se v současné době diskutuje. ČT bude milovníky pořadů o tajemstvích a záhadách včas informovat buď o obnovení série, nebo o přípravě pořadu podobného," Doufám, že "sérii obnoví" |
|
|
|
Vrele odporúčam do pozornosti najnovší ruský 12 dielny seriál Apoštol. Popisuje boj NKVD s Abwehrom v roku 1942. Veľmi realistické spracovanie zaujímavej témy rádiohier a spravodaj.škôl Abwehru. |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 5352: Viz nedávný pořad o (ne)postavení pomníku gen. Svobodovy - jediný člověk který tam byl jakž-takž "in" a neměl černobílé vidění byla Svobodova dcera."ČT spíš bere vyváženost jaksi podivně" (bližší viz na tento komentář, se kterým se velkou měrou ztotožňuji: vojtanavratil.blog.respekt.cz/c/23541/Ta-nas...) Zcela čerstvě mne ve zprávách zaujaly taky výsledky průzkumu veřejného mínění "Co si myslíte o bratrech Mašínových", kdy TV komentátor neváhal rozhodnout, kterýžeto názor je ten správný... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 5345: ČT spíš bere vyváženost jaksi podivně - už po prvním dílu Detektoru (Tunguzský meteorit) se ozvali vědci (mj. Jiří Grygar) s tím, že jde o snůšku nesmyslů - na druhou stranu se dle ČT údajně ozval i jistý počet (nejspíš dost otrlých) diváků, které ČT sice blíže nejmenovala ani neurčila (tipoval bych, že šlo o nějaké psychotroniky, proutkaře, a případně nějakou tu alternativní kořenářku-zaříkávačku) ale kterým se pořad kupodivu líbil, z čehož ČT nějakým "zprůměrováním" vyvozuje, že Detektor je vyvážený, protože se setkal s ohlasem negativním i positivním - zásadní kvalitativní rozdíl spočívající v tom, že s prudce negativními ohlasy přišli lidé schopní učinit si rozumný úsudek, zatímco oblibu si pořad získal u jedinců ducha spíše mdlejšího ČT zjevně nijak nereflektuje."(Podivné — očekával jsem to totiž od pořadu, který je vysílán na veřejnoprávní televizi.) " Přece jen bych ještě dodal odkazy k názorům představitelů spolku skeptiků Sisyfos na pořad. tinyurl.com/3bt9zh tinyurl.com/2vbydt tinyurl.com/yokp3e Já asi jen popřemýšlím nakolik si mohu dovolit spolku finančně přispět, když se doopravdy aktivně snaží upozorňovat na to, že pseudověda je prostě pseudověda... |
|
|
|
Tak jsem konečně viděl Wajdovu Katyň. Poláci si film na tohle téma myslím zasloužili. Skutečnost, že se toho zhostil režisér takového kalibru to jen potvrzuje. Film se nezaobírá jen masakrem samým, ale i tím co se dělo kolem (zatýkání i v generálním gouvernementu, a posléze zneužívání Katyně k propagandě). Značná část filmu zobrazuje i poválečné tutlání a perzekuování osob, které jen naznačili, že by to nemuselo být všechno tak jak tvrdí Sověti. Zvlášť působivé jsou drobnosti ukazované jen tak mimochodem, mám na mysli například trhání polských vlajek krasnoarmějci. Rudou část nechali na žerdi a bílou si nechali na onuce... Nejotřesněji působí pochopitelně samotné popravy konané očividně znuděnými katy NKVD. Slyšel jsem rozhovor s Wajdou, kde vyjádřil přání uvést film v Moskvě. Na premiéře přítomní Rusové nevěřili vlastním očím, když viděli sovětské a německé vojáky v družných rozhovorech. A tvrdili, že je to lež, pro ně pořád začíná WWII až 22. června 1941. Zárověň ale řekl, že s uvedením filmu u nás to moc růžový není... Film je to pěkný a poměrně dost depresívní (jak taky jinak) Jen si myslím, že někdo, kdo o Katyni slyšel málo nebo vůbec se bude ztrácet v ději... |
|
|
|
Ondřej Kolář napsal v č. 5349: Tento film vyjde v listopadu u Bontonu na DVD "Sice se to netýká přímo 2. světové války, ale snad mi toto malé odbočení od tématu bude odpuštěno: Netušíte někdo, kde by se dal sehnat (třeba jen krátkodobě půjčit) film Signum laudis? Díky." |
|
|
|
Sice se to netýká přímo 2. světové války, ale snad mi toto malé odbočení od tématu bude odpuštěno: Netušíte někdo, kde by se dal sehnat (třeba jen krátkodobě půjčit) film Signum laudis? Díky. | |
|
|
Ivan1 napsal v č. 5347: tak ano nektere sekvence s tou propagandou byli neprehledne atak ale ty bojove sceny se docela daly i kdyz si myslim ze kdyby vic pozornosti venovali jim tak by ten fil byl lepsi...a dopisy si chci pujcit hned jak budu moct na ne se tesim este vic "Dopisy boli neporovnateľne lepšie" |
|
|
|
včera jsem viděl film Vlajky našich otců, docela dobře udělaný mě se líbil.. je to o vztyčení vlajky na Iwo Jime z pohledu američanů...a má to něco jako protipól, že natočili Dopisi z Iwo Jimi a to je boj z pohledu japonců a údajně je to nejlepší film USA z minulého roku nebo tak jaksi... | |
|
|
Kralik napsal v č. 5343: Já nemám TV, ale doneslo se mi, že mimo jakéhosi "neutrálně-veřejnoprávního" závěru "možná na tom něco bude", se ČT mimo jiné podařilo namísto DE-173 Eldridge ukazovat fotografii zcela jiné lodi - a nejspíš šlo o Admiral Graf Spee..."tomtéž pořadu nedávno prezentovaný supertajný projekt Philadelphia mi úplně stačil " Ten pořad Detektor je zjevně spíš mrhání koncesionářských poplatků, případně snahou nějak lacino nahradit Českou sodu. |
|
|
|
www.ceskatelevize.cz/program/10169307239-26.... Jen tak pro pobavení... Já to sice neuvidim, ale v tomtéž pořadu nedávno prezentovaný supertajný projekt Philadelphia mi úplně stačil ... |
|
|
|
Filmy od režiséra Jiřího Sequense jsou aspoň podle mého názoru klasika.Například filmy atentát nebo Partie krásného dragouna jsem viděl asi desekrát a pořád se na to dá dívat. | |
|
|
Smutná zpráva: www.novinky.cz/clanek/131268-zemrel-reziser-... | |
|
|
Algy (5338): Jen bych dodal, že autorem předlohy je C.S. Forester, autor knihy "Křižník Artemis" a knih o Horatiu Hornblowerovi. | |
|
|
Algernon napsal v č. 5338: Neznam - kouknu se - díky "No, není to sice zrovna film z II. války, ale… :o) „Africká královna“, film který jsem už zatraceně hodně dlouho neviděl, ba ani nemám tušení, jestli ho tu znají ti mladší. :) www.ceskatelevize.cz/program/19546-24.12.200..." |
|
|
|
K tomu Tannenbergu - autorem německého plánu byl de facto plk. Max Hoffmann (který také věděl o animositě mezi veliteli ruské 1. a 2. armády Rennenkampfem a Samsonovem, táhnoucí se už od rusko-japonské války), operační důstojník 8. armády, Hindenburg s Ludendorffem přijeli v takovém okamžiku, že jim, vzhledem k ruskému postupu, už prakticky skoro nic jiného než provést jeho plán nezbývalo (mimo ústupu). Později Hoffmann, když prováděl návštěvníky budovy jejich velitelství, ukazoval jim kanape "kde spal maršál Hindenburg před bitvou, po bitvě, a upřímně řečeno, i během celé bitvy". Tolik k Souboji vojevůdců. |
|
|
|
egli: díky | |
|
|
spelter napsal v č. 5333: www.csfd.cz/film/161726-noc-rozhodnuti/ "z jekého filmu byly ty záběry v dokumentu, kde Háchu hrál Rudolf Hrušínský..?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce