Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Krojc napsal v č. 5289: To jo, však se stačí podívat na fotky (třeba z dobové "Národní práce", které jsem obšlehl z vojny.net ) jakou to udělalo paseku. "Silná byla ažaž" |
|
|
|
On Stauffenberg použil vlastně poloviční nálož, než měl a než bylo v plánu.
karaya1 napsal v č. 5287: Silná byla ažaž, jenže jí bylo prostě na německý dub málo . "Výbušnina ale nebyla dost silná." |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 5287: Tak když je (směrem k "cíli") vedle ní hodně masivní deska a opěrná deska stolu, která výbuch usměrní, navíc otevřený prostor, kde se výbuch snadněji rozptýlí..... Prostě vysvětluj to v krátkém komentáři k filmu "Výbušnina ale nebyla dost silná." - ta poslední věta je hodně zjednodušující.)" |
|
|
|
Točí se film o atentátu na Hitlera, v roli von Stauffenberga je Tom Cruise. Viz show.idnes.cz/tom-cruise-prevlekl-berlin-do-... (akorát mě pobavila pasáž "Plukovník wehrmachtu Claus von Stauffenberg se ujal přípravy na atentát, který však 20. července 1944 ztroskotal. Osobně strčil kufřík s bombou pod stůl, kde "Vůdce" řídil na východní frontě jednu z porad. Výbušnina ale nebyla dost silná." - ta poslední věta je hodně zjednodušující.) | |
|
|
Sanyx napsal v č. 5284: Zkus hádat, kdo asi mohl těch cca 5280 příspěvků napsat - že by fanoušci italské opery? "Máte někdo rádi válečné filmy." |
|
|
|
Sanyx napsal v č. 5284: Saving private Ryan (Zachraňte vojína Ryana). A při tebou prezentovaných vědomostech bych si být tebou raději koupil knížku a "kapánek" si přerovnal vědomosti o WW2. "Máte někdo rádi válečné filmy.Já ano doma mám zatím jen dva Zachraňte vojína Zyona nebo Raoyna to je jedno a potom mám DVD film KURSK 1943 a ožná si budu kupovat DVD bitva v Ardenách to ještě nevím" |
|
|
|
Streso napsal v č. 5277: vždyť mě znáš, co potřebuju - to si vykopu, ostatní šrot tvrdě zpeněžím ,vyjímečně rozdám potřebným. "co ty všecko nemáš " |
|
|
|
historik1 napsal v č. 5280: poslal jsem jí to jen tak z dobrého rozmaru. Kolega toho vykopal celou bednu. "za kolik??" |
|
|
|
JMineralovi predem dekuji za to parte RH. Sbiram vse, co se tyka jeho osobnosti. | |
|
|
jkmineral napsal v č. 5275: "mám parte R.H.,můžeš ho mít." za kolik?? |
|
|
|
Dale shanim vse mozne filmy z CR, ktere byly natoceny i dokumentarni o zivote RH a atentatu na neho. Dekuji Vam vsem predem. | |
|
|
jkmineral: dekuji Vam!! , materialu uz mam hodne, ale parte nemam, tak se budu tesit. | |
|
|
jkmineral napsal v č. 5275: co ty všecko nemáš "mám parte R.H.,můžeš ho mít." |
|
|
|
Dekuji. Napiste mi soukrome, poslu vam adresu. Dekuji mockrat. | |
|
|
Inger napsal v č. 5274: mám parte R.H.,můžeš ho mít. "Zajimam se hlavne o zivot R. Heydricha." |
|
|
|
Jo, ale oni nic nechteji posilat do zahranici. Zase tak na to nespecham. Problem je, ze tady na severu se nic nesezene, vse shanim z Evropy. Zajimam se hlavne o zivot R. Heydricha. | |
|
|
Inger napsal v č. 5272: bud samostatně www.dvdedice.cz/dvd-filmy/dokument/hitlerova..."Ne, ale rada bych to DVD sehnaka. Kde se da sehnat?" nebo sknížkou nevím jestli jí mášwww.levneknihy.cz/detailzbozi.aspx?z=71959 |
|
|
|
Ne, ale rada bych to DVD sehnaka. Kde se da sehnat? | |
|
|
viděl někdo dvd hitlerova kariera??? já jsem ho viděl. je to dokument který je poskládan z hitlerových projevů a jiných snímcích.vše je dobové.vůbec žádný dnešní zásah filmu jen dobové. | |
|
|
Ja vim a dekuji. I ten Mataton uz je ale starsi. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce