Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Krojc napsal v č. 5309: Když se to tak vezme Japonci měli nedostatek všech surovin. Nejekonomičtější by asi byla doopravdy ta katana. "Navíc: kdo zná skutečnou situaci Japonska s PHM v roce 1945, musí se vážně zamyslet nad tím, k čemu Japové používali benzin v tomto filmu." |
|
|
|
Zdravíčko, tak jsem se tu po delší době existenčních potíží opět objevil. Nemáte někdo prosím vás na VHS nebo DVD díl Četnických humoresek s názvem "Formule" (nebo alespoň tak nějak). Díky |
|
|
|
Algernon napsal v č. 5308: Nekoukal jsem se sice na něj na ČT, ale nedávno jsem ho viděl v originále (takže mi to nemohl zkazit žádný dabing — btw, jak česky říkali „Margaret“? ) — a musím říct, že byl udělaný dobře. Dokonce ani „povinná“ love story tolik nevadila. "6. batalion" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 5308: Já jsem na to také kouknul. Obvyklé potíže s "originální tankovou technikou" Japonska mi až tak nevadily, ale v dabingu mršili např. jméno hlavní hrdinky přímo úděsně. Navíc: kdo zná skutečnou situaci Japonska s PHM v roce 1945, musí se vážně zamyslet nad tím, k čemu Japové používali benzin v tomto filmu. Jinak to vcelku šlo, viděl jsem mnohem horší slátaniny - tohle aspoň mělo zdravé jádro. "6. batalion" |
|
|
|
Finance si nevzpomínám, to oběšení sedí (ale měl jsem dojem, že ji oběsili Němci) | |
|
|
Honza M. napsal v č. 5305: A nevyskytuje se tam na začátku postava finance, který se pak ukrývá v lesích?? Učitelka se na konci filmu oběsí v kostele. "Nevzpomene si někdo na název českého filmu (zřejmě televizního), který se odehrává za okupace někde v pohraničí (jsou tam hory a žije tam dost Němců), je o malém školákovi, jeho učitelce, která spolupracuje s odbojem, a do toho neustále otravně znějí lidové písně?" |
|
|
|
Nevzpomene si někdo na název českého filmu (zřejmě televizního), který se odehrává za okupace někde v pohraničí (jsou tam hory a žije tam dost Němců), je o malém školákovi, jeho učitelce, která spolupracuje s odbojem, a do toho neustále otravně znějí lidové písně? | |
|
|
Streso napsal v č. 4885: Taky jsem tomu filmu věnoval 2,5 hodiny a byl to z velké části čas ztracený... Lancastery sice pěkný, ale trochu se tvůrcům nepovedla zejména scéna se sestřelením hlavního hrdiny - jednak Lancastery nelítaly v čemsi dost podobném Combat Boxu, jednak na začátku roku 1945 už taktika Wilde Sau patřila do muzea, vmíchané dobové záběry jsou z amerických letadel (typický 0,50 cal kulomet v bočním střelišti B-17, záběry z fotokulometů apod.), když na ně střílí letadlo zespod, je najednou Lancaster dvoumotorový (btw, nevíte někdo, co to je za letadlo? Vylučovací metodou jsem zjistil, že to není Brit - u Wellingtonu mi nesedí úhly mezi křídlem a trupem, jinak by nejvíc odpovídal...) atp. O obrazu Harrise jakožto démona nemluvě."No já na to včera koukal a nevypadalo to zle Nálet se mi celkem líbil, hlavně Lancastery vypadali dobře Tak je to film kam můžeš vzít i ženskou no " Ale musím uznat, že scéna bombardování "zdola" a následný obrázek Drážďan se filmařům povedla. |
|
|
|
Tak především se to týká KVH, prvorepublikové Československé armády, Wehrmachtu či Waffen SS a dále pak možnost a dle chuti samozřejmě, zahrát si jednoho z oddílu-ZZ či další epizodky - kolaboranti atd (kostýmovky na Barrandově). Budeme natáčet na autentických místech jako v případě první třetiny filmu. Momentálně finišují přípravy, každopdáně atmosféra ve štábu je vynikající a přátelská. VŠECHNY PŘÁTELE FILMU KOLABORANT VÍTÁME S OTEVŘENOU NÁRUČÍ! |
|
|
|
Royal napsal v č. 5298: To by mě taky zajímalo jak "Dotáčka filmu KOLABORANT plánována na 3.listopadu. Nemáte někdo chuť se podílet na tomto zcela unikátním projektu?" |
|
|
|
Tak jak se vám líbilo Vzdušné torpédo 48 ? Lepší než Austin Powers, ne? | |
|
|
Nemáte někdo na pujčení či nevíte, kde stáhnout TV serál Tři králové? Díky moc |
|
|
|
Royal napsal v č. 5298: Jakým způsobem je možnost se na filmu podílet? "Dotáčka filmu KOLABORANT plánována na 3.listopadu. Nemáte někdo chuť se podílet na tomto zcela unikátním projektu?" |
|
|
|
Dotáčka filmu KOLABORANT plánována na 3.listopadu. Nemáte někdo chuť se podílet na tomto zcela unikátním projektu? | |
|
|
karaya1 napsal v č. 5295: Myslim že to bude docela dobrá parodie na Hitlera, která určitě neuškodí "No, tak už to míří do českých kin - premiéra 13. září. Nevím, co si o tom myslet, viz" |
|
|
|
historik1 napsal v č. 5292: fdb.cz/filmy-obsazeni/3319-atentat.html ... mrkni sem "Můžete mi prosím napsat kdo byl kdo v atentát od sequense??myslím atentátníky.třeba mrkvička- gabčík.díky moc" |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 4910: No, tak už to míří do českých kin - premiéra 13. září. Nevím, co si o tom myslet, viz show.idnes.cz/imbecilni-adolf-hitler-ceka-na... ... "Tak tu máme nový film o Führerovi, tentokrát asi dosti bořící kult. Sám název už vypovídá: Mein Führer — Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler (Můj Vůdce — skutečně nejpravdivější pravda o Adolfu Hitlerovi). Pro zajímavost, režíroval to Žid. " |
|
|
|
Dneska...no vlastně až zejtra v 0:55 na ČT2 dávají Kukušku (Kukačku). Doporučuju. www.ceskatelevize.cz/program/1175876819-03.0... | |
|
|
Taky tak milujete, jak v nějakým filmu tank prorazí dům s dělem otočeným dopředu a pak z něj ještě klidně střílí? | |
|
|
Můžete mi prosím napsat kdo byl kdo v atentát od sequense??myslím atentátníky.třeba mrkvička- gabčík.díky moc |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce