Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Ondrej Godal napsal v č. 5395: Ano, ale bez časopisu jen v papírové obálce FILMAG VÁLKA. S časopisem to vyšlo už kdysi. "Nie je to náhodou ako DVD k časopisu FILMAG?" |
|
|
|
Nie je to náhodou ako DVD k časopisu FILMAG? Ak áno tak o pár týždňov bude aj u nás. Dik za info A mimochodom vo štvrtok (zajtra) bude na našej televízii STV 2 o 20.00 2. časť dokumentu Stalingrad a v ten istý deň o 22.00 prvý diel dokumentu Speer a Hitler - Diablov architekt s podnázvom Germania - Šialenstvo. Germaniu som ešte nevidel ale ten Stalingrad stojí za to (aspoň prvý diel stál). Neviem či chytáte signál STV 2, ale ak môžete tak si to pozrite. Toť vše. |
|
|
|
Ondrej Godal napsal v č. 5391: Tento týden je Trestný prapor k dostání v trafikách v papírové obálce za cca 40 Kč první tři díly. Vyšli někoho do ČR, je to opravdu na každém rohu. "A inak sa zohnať nedá?" |
|
|
|
Jo, byly to Šturmoviky. | |
|
|
Pánové, viděli jste dnes někdo "hraný dokument" o evakuaci z Dunkerque? Už jen žánr mě udivuje sám o sobě (buď je to dokument, nebo hraný film, ale něco mezi - navíc s hranou "přirozeností"), ale byl jsem si dost jistý, že v prostřihu dobových záběrů byl v jeden moment (jak Luftwaffe útočila na naloďovací pláže) i záběr šturmoviku?! Bylo to jen na pár sekund, takže jsem nestihl pořádně zareagovat, ale jednomotorový vícemístný letoun s vzad mířícím kulometem (a zatahovacím podvozkem ), navíc siluetou dost Il-2 připomínající... | |
|
|
A inak sa zohnať nedá? Neviete napríklad o nejakej stránke na sťahovanie kde to jealebo niečo také? Ja som hľadal hľadal hľadal... a nenašiel. Tak ma napadlo keď je to české DVD že to možno budete vedieť vy. Ale aj keď neviete tak veľmi pekne ďakujem aj to na youtube je v pohode | |
|
|
V originálním znění ho můžeš ho shlédnout i na youtube: www.youtube.com/results?search_query=%D1%88%... |
|
|
|
Ondík napsal v č. 5378: Áno viem lenže na Slovensku (teda aspoň v mojom okolí) je ten časopis velký problém zohnat. Po dlhom hladaní som ten časopis našiel a chcel ho kúpiť, ale predavačka mi láskavo povedala že majú len jeden kus na oživenie sortimentu a že druhý diel DVD mať nebudú. Tak mi zostáva len hľadať na nete... . A čo sa týka sťahovania... určite nie som jediný "U nás před časem vyšel celý seriál o 11 dílen na dvou DVD jako příloha k časopisu. Vše za 2x76 Kč. Za tu friendly cenu se to nevyplatí ani hledat po webu, kromě toho, že stahovaní neí zrovna košer, že?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 5386: Bylo to na ČT 1 v neděli 10.6. 2007. "Jo… :o) Tak si vlastně uvědomuju, že ten film znám. Oni ho přeci taky nějak poměrně nedávno dávali na ČTV?" |
|
|
|
[téma č. 115 - přísp. č. 180] www.csfd.cz/film/1017-ja-spravedlnost/ |
|
|
|
Ondrej Godal napsal v č. 5377: U nás před časem vyšel celý seriál o 11 dílen na dvou DVD jako příloha k časopisu. Vše za 2x76 Kč. Za tu friendly cenu se to nevyplatí ani hledat po webu, kromě toho, že stahovaní neí zrovna košer, že? . "Chalani neviete kde by sa dal stiahnut Trestní prapor?" |
|
|
|
Chalani neviete kde by sa dal stiahnut Trestní prapor? diky.Tiez som pocul ze Dambusters by sa naozaj mali zacat tocit tento mesiac. Diky za odpoved. | |
|
|
Algernon napsal v č. 5375: Co jsem slyšel, mají se začít točit teď v dubnu. Na Jacksona jsem též velice zvědav (i když to bude jen produkovat)... "Sakra… Jak to vlastně vypadá s „Dambusters“?" |
|
|
|
"O válku vedle", ale jsem docela zvědavý, co z toho bude… www.redbaron-themovie.com/ |
|
|
|
Dzin jméno vytetováno nemá, jen si pamatuje název filmu a tak nemá problém ihned najít jména herců. Čili opět děkuji své fenomenální paměti. |
|
|
|
Algernon: Vím že jsi se neptal, ale chtěl jsem se blýzknout znalostí. Honza M: Rychlejší než myšlenka. Já a filmy, to je známá dvojka. Ale lepší by bylo probírat Dogma. |
|
|
|
Sákryš, Dzin mne zase předběhl - chtěl jsem dodat, že tohle už jsme tu (ne)jednou řešili (myslím, film, ne herečku ) www.fronta.cz/forum.php?search=st%EDny+mrtv%... Já a Algy máme pro tenhle film asi slabost (ale já si pamatuju jeho jméno ) ------- No tak ten název byl klíčový k nalezení jména herečky (pokud tedy Dzin nemá její jméno vytetované na předloktí ) |
|
|
|
To víš že věděl. Je to film Stíny mrtvých a herečka se jmenuje Olivia Williams... | |
|
|
U mě je překlep či hrubka normální, takže se už nikdo moc nepozastavuje, ale ty, jakožto ochránce čistoty psaného jazyka, to je něco jiného! | |
|
|
Algernon napsal v č. 5361: Tobě už ty letadla lezou taky na mozek. "v Izraeli zkoumá nálet možného Ježíšova těla…" Radio už hodný čas neposlouchám, ale asi tedy udělám vyjímku. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce