Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Twiggy: Z čeho je ten obrázek? | |
|
|
Nevíte prosím, někdo něco o tomto filmu(viz. obrazek)? CSFD i IMDB mlčí Díky Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Polata napsal v č. 5586: Tak to si pamatuji ještě z přelomu 70. a 80. let, kdy to běželo v televizi... "VELKÁ VLASTENECKÁ VÁLKA POPRVÉ NA DVD! " |
|
|
|
dead man: vďaka za informáciu | |
|
|
Asi nejlepší dokument o východní frotě, v USA uveden jako "Neznámá válka". Musíte si odmyslet nějaké tendenční dobové (70. léta) hodnocení... Filmag - Řitka 5. 5. 2009 VELKÁ VLASTENECKÁ VÁLKA POPRVÉ NA DVD! V průběhu letošního roku přineseme na DVD slavný dokumentární seriál, jenž na konci 70. let natočili společně američtí a sovětští filmaři. Celkem dvacet epizod, kterými provází hollywoodská ikona Burt Lancaster, nabízí zcela unikátní a často dosud nikdy nepublikovaný materiál o největší vojenské kampani v dějinách lidstva. |
|
|
|
HARM napsal v č. 5584: "dá kúpiť " jdem.cz/bg7q3 |
|
|
|
Nevie mi niekto poradiť, kde a či vôbec sa dá kúpiť americká dokumentárna séria Tajomstvá vojny? Originálny názov Sworn to secrecy: secrets of war. | |
|
|
zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=108&r=kultu... | |
|
|
Dnes o 20:00 na ČT1 Lietadlová loď Enterprise: V pazúroch nepriateľa (americká dokumentárna rekonštrukcia). | |
|
|
dead man napsal v č. 5579: Prašť jak uhoď. Zvlášť to Irsko "Koprodukce." |
|
|
|
Ondík napsal v č. 5578: www.imdb.com/title/tt0215750/"což už samo o sobě vypovídá o kvalitě amerického filmu, " Koprodukce. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 5576: Nikoli ne zcela tak, ale vůbec ne tak. Bohužel, film má k realitě stalingradské bitvy místy hodně daleko. Víš, Zajcev byl původně u Tichooceánského loďstva, ale jako obyčejný úředník...což už samo o sobě vypovídá o kvalitě amerického filmu, kdy z něj museli za každou cenu udělat civilizací nedotčenou lopatku, která se ani není pomalu schopná podepsat. U Stalingradu zezačátku bojoval v námořnické unioformě s kalhotama do zvonu, takže vlk z Jen počkej je pro roli oblečen lépe "když ne zcela tak jak se staly ve zkutečnosti." |
|
|
|
Krásné fotešky z příletu "Pink Lady" do Mladé. I s těmi Gripeny. www.army.cz/scripts/detail.php?id=13950 |
|
|
|
Kdybych se na to díval jako na historii Zajceva tak určitě, ale protože se na to dívám jako na válečný film a souboji dvou odstřelovačů, tak je do dobrý. Hlavně třeba úvodní střelecká scéna, nebo závěrečný souboj... Jinak ohledně Zajceva tam mají tuším více věcí na motivy jeho života, ikdyž ne zcela tak jak se staly ve zkutečnosti. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 5574: Hmmmm.....a Zajcevovy paměti jsi četl? Ve filmu se s nimi shoduje jen jedna jediná věc - jméno hlavní osoby. Trochu málo ne? "Jsem se zase díval na Nepřítel před branami. Tenhle film se mi opravdu líbí" |
|
|
|
Jsem se zase díval na Nepřítel před branami. Tenhle film se mi opravdu líbí. | |
|
|
A doplním k tomu krááásné video, musel to být pohled na Flying Fortress doprovázenou dvěma Gripíky www.novinky.cz/koktejl/167367-obavany-valecn... |
|
|
|
Tom napsal v č. 5571: Noo, to zní více než zajímavě popřemýšlím, jestli by to nešlo 8. května (nebo sedmého navečer, od dvou mám čas); i když desátého se v Praze koná maraton... Ach jo
"EDIT: pro Karayu: Milovice sou kousek od Benátek"
Tom napsal v č. 5571: Noo... Spíš než na love story bych to tipl na nějaký hluboký, moralistický, politicky korektní příběh jedné postavy - ale nechám se překvapit (asi jen příjemně ). "sadíme se? Půjdeme z kina ulepený jak vod cukrový vaty " |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 5570: Vsadíme se? Půjdeme z kina ulepený jak vod cukrový vaty "ale love story bych ve filmu o 332. FG snad ani nečekal?"
karaya1 napsal v č. 5570: Já mám přece P-40 taky rád..."ale asi se na ta éra rád někdy podívám." EDIT: pro Karayu: Milovice sou kousek od Benátek |
|
|
|
Já (a asi ani nikdo jiný) neočekávám, že Lucas vyrobí zázrak (ale love story bych ve filmu o 332. FG snad ani nečekal? - btw, 332. FG je Fighter Group, ne Squadron, takže i tak ta "skvadrona" je nesmysl ), ale asi se na ta éra rád někdy podívám. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce