Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
ramasa napsal v č. 5672: No narovinu, mě se tenhle žánr vůbec nelíbí, už kvůli té typické americké brutalitě... Podle mě druhé války pouze využil. Po shlédnutí např. basebalové pálky jsem se dál nedíval. Samozřejmě, každej na to pohlížíme asi jinak. Mě např. oslovil takovej Pianista a nebo náš film Krev zmizelého. "Mě docela jo. Nesmíš k tomu přistupovat historicky a je to dobrý film. Klasický Tarantino " |
|
|
|
poaman napsal v č. 5669: Mě docela jo. Nesmíš k tomu přistupovat historicky a je to dobrý film. Klasický Tarantino "Hanební parchanti se mi vůbec nelíbili" |
|
|
|
MartinCBR napsal v č. 5670: To první ano, ale to druhé nee. Doobrej námět, příběh, ale to zpracování a obsazení je poplatné době... "Priliš vzdialený most a železní kríž" |
|
|
|
poslednej dobe sa vraciam k starším filmom ako Priliš vzdialený most a železní kríž. Dobré filmy by boli keby sa v terajšej dobe niečo podobne točilo bolo by to super. | |
|
|
Hanební parchanti se mi vůbec nelíbili, je to další komerční a brutální slátanina, ale každýmu se líbí něco jinýho, Valkýru bych zhodnotil velice pozitivně. Sem tam nějaká ta chyba ve výpravě, či ztvárnění postav(pohyby atd.), ale celkový dojem u mě za 1. Trochu jsem se bál Cruise, ale zvládl to dobře... |
|
|
|
ja mam rád filmy aj dokumenty, podobne hovadiny americké akčáky a horory je plná prdel ale vojnové nič. Asi sa musíme zmieriť že nič nebude. Minulý rok boly Valkýra a Hanebný pancharti čo nebo moc vojnové aj keď dobré |
|
|
|
MartinCBR napsal v č. 5666: Ubuda, protože dost lidí to už neoslovuje... Proto do toho melou lásku a podobný kraviny . Viz Pearl Harbor. Co je dobrý, tak to je neutuchající zájem o dokumenty... V práci se mi smějou, že furt melu o válce, ale občas se mi někdo přizná, že dost sleduje dokumenty... "škoda , aspoň o tom neviem že by sa točil nový vojnový film, myslím že tohoto žanru velmi ubuda" |
|
|
|
škoda , aspoň o tom neviem že by sa točil nový vojnový film, myslím že tohoto žanru velmi ubuda | |
|
|
Dnes ve 20:00 bude na ČT 2 vysílán dokument "Můj otec generál" o gen. Píkovi. Letos uplyne 61 let od jeho justiční vraždy. edit Fuky: Vzhledem k nastalé debatě, v současné době již smazané, byl termín "zavraždění" změněn na "justiční vraždy". |
|
|
|
Joseph Heller se prý vyjádřil, že majora Majora Majora by měl hrát buď Henry Fonda, anebo někdo kdo vůbec nevypadá jako Henry Fonda, aby se gag dostal do jiné roviny. | |
|
|
Na filmu Hlava 22 mi nejvíc vadí, že majora Majora hraje herec, který vůbec, ale vůbec nevypadá jako Henry Fonda | |
|
|
Tak nám přibude mladší bratříček Bratrstva neohrožených, jen z druhého konce světa: kultura.idnes.cz/spielberg-s-hanksem-vypusti...
Desetidílný seriál Pacifik sleduje boje v Tichomoří. .... Příběh vychází ze dvou vzpomínkových publikací přímých účastníků bojů, knih With the Old Breed od Eugena Sledge a Helmet for My Pillow od Roberta Leckieho. V deseti hodinových epizodách mapuje osudy amerických mariňáků v boji proti Japoncům. V popředí stojí ústřední trojice hrdinů, přičemž dva z nich nosí jména autorů knižních pamětí. |
|
|
|
poaman napsal v č. 5638:
"Dalším filmem který se bitvy dotýká je tento film: www.csfd.cz/film/120354-orli-nad-londynem-ba... Nesměli by ho točit ovšem italové a obrátit typy letadel ztvárňující obě proti strany ."
Tom napsal v č. 5639: O tomhle filmu jsem taky slyšel. Nevím jestli jsem ho viděl celý nebo jen nějaké ukázky."Jo, to jsem viděl asi před dvaceti lety a docela jsem nechápal" komentář na CSFD.cz zní celkem výmluvně : Naprostý a totální odpad. Úplně mimo. Akce, reálie, všechno špatně. A ta výměna spitfirů a messerschmittů - no comment. |
|
|
|
Jo, to jsem viděl asi před dvaceti lety a docela jsem nechápal | |
|
|
cutedevil napsal v č. 5631: Dalším filmem který se bitvy dotýká je tento film: www.csfd.cz/film/120354-orli-nad-londynem-ba... Nesměli by ho točit ovšem italové a obrátit typy letadel ztvárňující obě proti strany . "Neznáte prosím, nějaký film ukazuje pěkně bitvu o Britanii? Může to být i dokument.Děkuji za všechny tipy. Cituj z textu" |
|
|
|
Ondřej Kolář napsal v č. 5636: Ano, skutečně Uloupená hranice patří k tomu nejlepšímu z téměř ničeho co je. Je nejmíň ideologicky pokřiveným filmem dotýkající se tohoto tématu. Ostatně mělo to i skvělého režisera a je to i znát. Neporažená armáda je taky poměrně skvělá, ale tam již nebylo moc o čem. Kéž by dnes někoho napadlo tomuto tématu věnovat elespoň jeden celovečerní film. A že by bylo o čem točit..... "Ještě by se dala dodat Uloupená hranice (1947)." |
|
|
|
Ještě by se dala dodat Uloupená hranice (1947). | |
|
|
radas3 napsal v č. 5634: Napadají mě teď dva filmy: Dny zrady (1973) a Neporažená armáda (1938). Ovšem oba fimy jsou poměrně výrazně poplatné době, a tak je třeba je také brát. "Neznáte někdo prosím film, který by ukazoval situaci u nás v roce 1938?" |
|
|
|
Neznáte někdo prosím film, který by ukazoval situaci u nás v roce 1938?díky za tipy. | |
|
|
egli napsal v č. 5632: Ano, to znám, moc pěkný film. "Známý film Bitva o Británii (1969) asi určitě znáš? " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce