Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
![]() |
Tom napsal v č. 5610: Já jsem třeba ještě neviděl "Zborov". Prý je tam nejlepší válečná scéna v čs. filmu až do doby, kdy Vávra natočil svoje válečné velkofilmy. "Co něco černobíle legionářského?" |
|
|
![]() |
bart122 napsal v č. 5609: Co něco černobíle legionářského? "jde o to jaký film by se misto tmav. svět hodil??? " |
|
|
![]() |
Twiggy napsal v č. 5608: Tak dalo by se možná uvažovat o lepším filmu , jde o to jaký film by se misto tmav. svět hodil???" " ![]() Jako film starší výroby( např. Němá barikada, Vyšší princip) nebo spiš novější film(Tobruk) , ale určitě by to měl byt český respektive československý film. |
|
|
![]() |
Dnes bude ČT vysílat Tmavomodrý svět u příležitosti státního svátku. Nemyslíte, že v tento významný den se dalo sáhnout po lepším filmu? |
|
|
![]() |
Tak ukazka vypada dobře jen aby i film byl dobrý![]() |
|
|
Ivan1 tak na to Bratstvo sa teším to bude krása. Kedy ma bit u nás nevieš nenašiel som info. Parchanty som nevidel ale mi to nepripadá ako pravý vojnový film ale diki za typ. | |
|
|
Blíži sa pacifická verzia Bratstva !!! www.youtube.com/watch?v=e99B80crU3E |
|
|
|
![]() |
Mester napsal v č. 5603: Zkus Pancharty. To je iná iná somarina-. "Už dávno tu nebol dobrý film z Druhej sv. vojny. Američany natačajú samé somariny X-men, Terminator a iné somariny. A tak by som si rád niečo pozrel" |
|
|
Už dávno tu nebol dobrý film z Druhej sv. vojny. Američany natačajú samé somariny X-men, Terminator a iné somariny. A tak by som si rád niečo pozrel | |
|
|
![]() |
Tak se dneska dívám opět na Dukla - Krev a mýtus. Je to opravdu super dokument. Jen mě zase baví, jak mě bývalí němečtí vojáci přesvědčují, že nebojovali za Hitlera, nikdo nebyl jeho přívrženec, bojovali jen proto, že chtěli přežít atd... |
|
|
![]() |
Pancharti se jednoznačně vyrovnají Historkám. Jen jsme si řikal, že už by bylo záhodno, aby matočil pravý western. ![]() Ovšem musí říci, že vrchol filmu mě opravdu (příjemně) překvapil, jako už dlouho ne. A to jsme čekal, že to bude film o úplně něčem jiném. Prostě celkově má Tarantino za tenhle počin u mě jedničku. |
|
|
![]() |
karaya1 napsal v č. 5595: Tak to já taky. A Pitt byl opravdu parchant (v dobrém smyslu). Jak já to tomu hajzlovi přál, Pitt a jeho bowiák nezklamal."pak se mi film líbil a na konci jsem mu zatleskal." ![]() |
|
|
![]() |
Tak Pulp Fiction je jednoznačně kategorie sama pro sebe - a taky nešlo od Tarantina čekat nějakou extrémní akci, postavené to bylo na dialozích a situacích, které on umí. Není tam tolik hlášek, ale na druhou stranu to byl první film, kde mě rozesmál i záběr na talíř šlehačky ![]() Herecky to kromě Pitta (kterého jinak moc nemusím) táhne aji Ch. Waltz jako Hans Landa - ten taky byl vynikající, úvodní kapitola byla čistě jeho... |
|
|
![]() |
Tak mě tento film do kina nejspíš nevyláká, ale přece jen bych se Tarantina zastal v tom bodě, že je podstatný rozdíl když si autor ve svém díle pozmění dějiny vědomě a úmyslně oproti případu kdy se posun za hranici možného přihodí samovolně a nechtěně, jak tomu bylo např. u Pearl Harboru. |
|
|
![]() |
viděli![]() To už spíš doporučuju District 9, i když nesouvisí nijak v WW2, přesto zajímavý filmík ![]() |
|
|
![]() |
karaya1 napsal v č. 5595: Tak podle mého je Pitt hlavní tahoun toho filmu. Děj ničím výrazným nezaujme, spíše detailně propracované postavy a jednotlivé situace jsou hlavní tahák tohoto filmu. Ja od toho čekal krapet něco jiného takže bych mu dal tak 70%, zato výkonu Pitta 95%. Pokud se chcete pobavit proč ne. Pokud vám vadí historické nedostatky nebo změna historii určitě nechodtě "pak se mi film líbil a na konci jsem mu zatleskal. A to v něm hraje Brad Pitt " ![]() |
|
|
![]() |
Mimochodem, nepatří to sice zcela sem, ale neviděl jste už někdo nového Tarantina, Inglorious Basterds? Byl jsem na něm pár dní zpátky v kině, a když se člověk oprostí od historické skutečnosti (resp. toho, že si ji Tarantino v podstatě vymyslel a zcela překroutil k filmové potřebě), pak se mi film líbil a na konci jsem mu zatleskal. A to v něm hraje Brad Pitt ![]() Na uniformy ani kvéry nejsem odborník, takže to nechám bez komentáře, snad jediný detail, co mi vadil, byl "Colonel SS". |
|
|
![]() |
měla jsem možnost vidět film My, iz buduščego - propagace nebyla nic moc, ale film mne mile překvapil, sice chybičky ve výstroji i výzbroji, ale dějově dobrý a hlavně to mělo takovou zajímavou myšlenku... |
|
|
![]() |
Neviděl jste náhodou někdo válečné dokumenty Jiřího Weisse "The Rape of Czechoslovakia", "Before the Raid" a "311" ? |
|
|
video.google.com/videoplay?docid=-6124187116... Skutečná lahůdka ! Legendární sovětský propagandistický film z r. 1938 "Jestli bude zítra válka." Naivní představa jak bude probíhat VVV v čistě ruské režii. Písnička se stala hitem a lidé se po červnu 1941 ptali, jak je možné, že se vyvíjí úplně jinak ... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce