Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
![]() |
egli napsal v č. 5632: Ano, to znám, moc pěkný film. "Známý film Bitva o Británii (1969) asi určitě znáš? " |
|
|
![]() |
cutedevil napsal v č. 5631: Známý film Bitva o Británii (1969) asi určitě znáš?"Neznáte prosím, nějaký film ukazuje pěkně bitvu o Britanii?" www.csfd.cz/film/12611-bitva-o-britanii-bitv... |
|
|
![]() |
Neznáte prosím, nějaký film ukazuje pěkně bitvu o Britanii? Může to být i dokument.Děkuji za všechny tipy. |
|
|
![]() |
Po určitém čase bych se znovu chtěl zeptat, jestli někdo z přítomných neviděl filmy, které režisér Jiří Weiss natočil za okupace v Británii, a sice "311", "Before the raid" a "Day and Night". Jde mi především o zjištění, zda ve všech těchto snímcích figurují posádky 311. bombardovací perutě. Předem děkuji za informace. |
|
|
ja myslim že Tobruk byl skvěle natočený film není vněm propaganda ukazuje přiběh lidi takový jaký byl žadné mohutne počítačové scény jeto hodně realistické a oto jde nejvíc všichni byli hrdiny naší země odešli bojovat bojovali a umirali ale také měli strach prostě normalní lide mě mrzí jen žese onich netočí víc filmů třeba chlapi z obrněné brigady vysadkáři nebo východni sbor promně to sou a budou hrdinové | |
|
|
![]() |
Dneska poběží v televizi druhá část německého filmu Černý svědek (orig.: Neger, Neger, Schornsteinfeger). Přiznávám, že z první části jsem stihl jen asi polovinu, ale film se mi docela líbil. Je to snad první film, co znám, který ukazuje život "neárijce" ve Třetí říši a současně se nejedná žida. Taková dramatická variantu českého "Měli jsme ve třídě černouška", tohle asi není film určený pro dětské publikum ![]() |
|
|
![]() |
Honza M. napsal v č. 5625: Tak to já už nerozlišuji teď "Za pár desetiletí taky nebudou lidi rozlišovat, která známá trapná scénka byla ve Snowborďácích, která v Rafťácích a která v Gymplu - stejní herci, stejná zápletka, atd." ![]() |
|
|
![]() |
dead man napsal v č. 5624: Za pár desetiletí taky nebudou lidi rozlišovat, která známá trapná scénka byla ve Snowborďácích, která v Rafťácích a která v Gymplu - stejní herci, stejná zápletka, atd. "fakt nevím co z toho je v Cestě do hlubin študákovy duše a co ve Škole základě života" |
|
|
![]() |
Jo, já si to všechno moc nepamatuju. Z brannosti jen asi to jak tam nacvičovali prchání do krytu a na sportovní hry mládeže, ale fakt nevím co toho je v Cestě do hlubin študákovy duše a co ve Škole základě života. Díky za připomenutí! |
|
|
![]() |
dead man napsal v č. 5622: né "Vyloučením studenta Benetky? Sorry jestli si to pletu s tím druhým studentským filmem." ![]() |
|
|
![]() |
mbbb napsal v č. 5620: Vyloučením studenta Benetky? Sorry jestli si to pletu s tím druhým studentským filmem. " Škola základ života. To je můj jeden z úplně nejoblíbenejších filmů vůbec. Kdy byl natočen? A jak končí?" |
|
|
![]() |
mbbb: Jasně, psal jsem to hlavně proto, aby Honza M nebyl nějak překvapen, až se to na plátně objeví. ![]() |
|
|
![]() |
Dzin napsala v č. 5619: "Jen se člověk musí připravit na určitou dávku patosu burcujícího veřejné mínění. Tedy třeba umírajícícho vojáka, provolávajícího výzvy k českému národu atd." Což je ale logické a pochopitelné. Republika se připravovala na zápas o bytí a nebytí a propaganda pracovala. A tehdejší pohled na věc byl docela jiný než náš, což bylo dáno výchovou a jinou morálkou. Podívej se třeba na takový nevinný film Škola základ života. To je můj jeden z úplně nejoblíbenejších filmů vůbec. Kdy byl natočen? A jak končí? |
|
|
![]() |
Honza M. napsal v č. 5615: Jako mě se Zborov docela líbil, mám ho i na VHS. Jen se člověk musí připravit na určitou dávku patosu burcujícího veřejné mínění. Tedy třeba umírajícícho vojáka, provolávajícího výzvy k českému národu atd. "Doufám, že tím nemyslíš, že je to podobná propagandistická sračka jako "Neporažená armáda", takové filmy nejsou pro náročného diváka, ale pro diváka po lobotomii " |
|
|
![]() |
bart122 napsal v č. 5609: Tedy musím se přiznat Tobruk mě nijak nenadchl. nebýt toho, že tam hrál v komparzu kamarád, tak bych ho měl jako podprůměrný. "Tak dalo by se možná uvažovat o lepším filmu , jde o to jaký film by se misto tmav. svět hodil??? Jako film starší výroby( např. Němá barikada, Vyšší princip) nebo spiš novější film(Tobruk) , ale určitě by to měl byt český respektive československý film." ![]() |
|
|
![]() |
dead man napsal v č. 5604: Válečným filmem bych je nenazval. Jako na válečném filmu jsme se děsně nudil, jako na další Tarantinovce jsem se skvěle bavil. "Zkus Pancharty. To je iná iná somarina-." ![]() |
|
|
![]() |
Twiggy napsal v č. 5612: Doufám, že tím nemyslíš, že je to podobná propagandistická sračka jako "Neporažená armáda", takové filmy nejsou pro náročného diváka, ale pro diváka po lobotomii "Ale přeci jenom je to film z roku 1938, což se na něm podepisuje a je spíše pro náročnějšího diváka" ![]() |
|
|
![]() |
Co teprv' populární protentokrátní komedie k rozsypání![]() |
|
|
![]() |
Burian ze stejného období jede furt - a není sám, že? |
|
|
![]() |
Honza M. napsal v č. 5611: Tak Zborov jsem viděl, je to pěkný film. Ale přeci jenom je to film z roku 1938, což se na něm podepisuje a je spíše pro náročnějšího diváka"Já jsem třeba ještě neviděl "Zborov". Prý je tam nejlepší válečná scéna v čs. filmu až do doby, kdy Vávra natočil svoje válečné velkofilmy." ![]() |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce