Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Co vlastně nosili obyčejný vojcli Reichswehru? | |
|
|
bart122 napsal v č. 5733: Lodička (Feldmütze) byla zavedena v německé armádě už v roce 1934, v roce 1943 ji postupně nahradila čepice se štítkem (Einheitsfeldmütze). "Nedostali vojáci lodičky až v r. 1940?" |
|
|
|
Není to tak úplně film - na druhou stranu, je to svého druhu animace - a ta holka má skutečný talent! (ne jako ti, co lezou na castingy u nás): www.youtube.com/watch?v=tLLuSarMzIA |
|
|
|
Dobry večer mam takovy dotaz: v některých válečných filmech které pojednavají o začatku války se objevují vojáci německé armády , kteří mají na hlavách pokrývku hlavy tzv. "lodičky" bylo to možné? Nedostali vojáci lodičky až v r. 1940? Možná že se pletu proto prosím o odpověd, předem moc děkuji. | |
|
|
Ono to taky bude možná, proto že Band of Brothers bylo něco úplně nového. Teď se točí válečných filmů docela dost a řeší hodně psychiku vojáků. To Bratrstvo byl pro mě takový skok. | |
|
|
tom.tom napsal v č. 5730: V Pacificu měl člověk možnost důkladně se s těmito postavami seznámit, včetně jejich soukromého života. V BoB takový prostor nebyl právě proto, že tu bylo postav mnohem více."Přesně tak, 3 propracované postavy oproti asi 10, pravda, věc názoru " Takže podle mého, mají oba nápady na zpracování něco do sebe. |
|
|
|
Ero napsal v č. 5729: Přesně tak, 3 propracované postavy oproti asi 10, pravda, věc názoru "Jelikož se Pacific zaměřil na 3 hlavní hrdiny, řekl bych, že zde byly postavy propracovány víc, než v BoB. Ale to je o názoru, že? " |
|
|
|
tom.tom napsal v č. 5727: Jelikož se Pacific zaměřil na 3 hlavní hrdiny, řekl bych, že zde byly postavy propracovány víc, než v BoB. Ale to je o názoru, že? "Takže BoB je podle mě určitě lepší v propracovanosti postav" |
|
|
|
tom.tom napsal v č. 5727: Mě asi nejvíc zaujal Sledgehammer, Snafu a Basilone... Leckie me nezaujal skoro vubec "Sledge, Leckie a Snafu" |
|
|
|
Band of Brothers mě chytlo od ''Currahee'' a pustilo až u titulků ''Points'', to Pacifik nedokázal. Nemůžu říct že se mě Pacifik nelíbil, to ne, ale nedokázal mě tolik vtáhnout do děje jako BoB.Postavy z BoB mi zůstaly v paměti - Lipton, Winters, Nixon, Speirs, Sobel, Malarkey a tak dále, z Pacificu asi jen Sledge, Leckie a Snafu (scénka jak se trefuje kamením do ustřelené hlavy mě dostala). Takže BoB je podle mě určitě lepší v propracovanosti postav. | |
|
|
Podle mě nejde Band of Brothers srovnávat s The Pacific. Pacific je pojatý docela jinak a přijde mi stejně dobrý jako BoB, ale každý je dobrý v něčem jiném. Za sebe mohu říct, že dávám palec nahoru | |
|
|
Ten Snafu mě práve dost lezl na nervy. Nevim proč, ale to chování postav se mi nezdálo tak přirozené jako v Bratrstvu. Taky sem se hodně ztrácel v jednotce, moc sem nevěděl koho zrovna sledují. V Bratrstvu sledovali celou jednotku, teda kromě 6. a 7. dílu, kde sledovali hlavně doktora a Liptona. Ale beru to, bylo to pěkný zpestření do začátku každýho týdne. | |
|
|
MWittman napsal v č. 5723: Mě teda Pacific celkem mile překvapil . Možná tam bylo akce méně, než v bratrstvu, ale i tak jí tam bylo až dost a plně dostačovala. Podle mého zachytili osudy a pocity třech hlavních hrdinů celkem mistrně. Nemůžu tvrdit, že by nějaká část byla o ničem. "Díly jsem viděl všechny, ale bylo to pro mě celkem zklamání. Nějaké bojové scény byly dobré, ale hodně času a dílů je o ničem. Snažili se do toho zapojit i trochu psychologii a nevim jestli se to povedlo. Podle mého je Band of Brother pořád nejlepší." Zvláště jsem si oblíbil postavy Eugene Sledge a hlavně jeho spolubojovníka a "přítele" Merriella "Snafu" Sheltona. To byla úžasná postava. |
|
|
|
Díly jsem viděl všechny, ale bylo to pro mě celkem zklamání. Nějaké bojové scény byly dobré, ale hodně času a dílů je o ničem. Snažili se do toho zapojit i trochu psychologii a nevim jestli se to povedlo. Podle mého je Band of Brother pořád nejlepší. | |
|
|
The Pacific už skončil minulý týden Sledovali jste ho někdo také? Jaké jsou vaše názory? | |
|
|
www.ct24.cz/kultura/89350-hrany-dokument-lez... Vzhledem k tomu, že se mi doneslo i pár informací ze zákulisí natáčení tohoto dokumentu, se už moc těšim... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 5718: Tak vzhledem k tomu že Gibsonův pes se jmenoval Nigger, což sice dobově nebylo nijak pejorativní (zejména v britské angličtině) ale vzhledem k posunu významu jak v čase, tak případně při překladu, je asi méně problematické to nějak obejít. "A jé, poblytycká korektnost zasáhla tedy i ČT… [téma č. 473 - přísp. č. 251]" |
|
|
|
Nebylo tak hrozný, jen Gibsonův pes se jmenoval "Čert" | |
|
|
Pokud vím, "čétéčko" si filmy nechává dabovat samo a většinou nepřebírá něco nadabované konkurencí, tak snad nebude tak zle. | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5712: Proboha. No, pokud budu mít možnost, tak se na to podívám – už jen proto, abych viděl, jak se popasovali s překlady. Originál jsem viděl už snad pětkrát, film to je jinak krásný, i když je na něm vidět, že má přes půl století. "Ďáblové v oblacích" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce